נטילת דוקסילין לפני צילום רחם בחולת קוליטיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי קוליטיס והרופא שלי בחופש. בעוד שבוע אני אמרה לעשות צילום רחם, ורופאת הנשים נתנה לי מרשם לדוקסילין 100 על מנת שאקח אותו לפני הבדיקה. האם מותר לחולי קוליטיס לקחת דוקסילין?

תשובה:
אני מניחה כי הרופאה רשמה לך את הדוקסילין במטרה למנוע זיהומים לקראת הפרוצדורה אותה את הולכת לבצע. לא מצאתי בספרות התוויית נגד לגבי נטילת דוקסילין בחולי קוליטיס. מידע לגבי אנטיביוטיקה זו ולגבי תופעות הלוואי שלה תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=77