צחוק בלתי נשלט אצל בחור צעיר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בחור בן 29, לא נוטל תרופות ולא מטופל בשום טיפול. יש לי בעיה: לעיתים בא לי לצחוק סתם וקשה לי לשלוט על הצחוק. זה קורה, למשל, כשאני הולך ברחוב או בעבודה או כשאני מדבר בטלפון. יכול להיות לכך טריגר, כשאני נזכר במשהו מצחיק, או שאין טריגר שאני מודע לו. קשה לי לעצור. יוצא שלוקח לי זמן להשתלט על הצחוק. הבעיה מפריעה לי. אשמח לדעת על התופעה הזאת (אולי יש לה שם מקצועי), ואם ניתן לפתור אותה - איך?

תשובה:
התופעה שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לדברים שונים מאד, החל ממצב נורמלי לחלוטין, וכלה בסימנים של מחלות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה ומניה-דפרסיה (מחלה דו-קוטבית). בפני עצמה, התופעה של צחוק "לא נשלט" איננה בעיה פסיכיאטרית. כדאי לבחון בעזרת איש מקצוע מדוע זה מפריע לך, אם זה קשור לעוצמה או לתכיפות מוגברים ולא רגילים, אם זה קשור לכך שאתה אדם רגיש וחושש שאחרים שמים לב שאתה צוחק יותר מדי, או במצבים שבהם זה לא מתאים, ואם יש סימנים נוספים בהתנהגותך שעלולים להצביע על בעיה נפשית. אני ממליצה להתייעץ עם פסיכיאטר/ית שיבדוק יחד איתך את השאלות הללו ויוכל לכוון אותך. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית