קושי בכניסה להריון בגלל שחלות פולציסטיות ובעיות בתאי הזרע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה עבר בעלי בדיקת זרע, ורצינו לדעת מה משמעות התוצאות, כיוון שהתור למומחה פוריות בעוד זמן רב. להלן הממצאים: volume 3.0 abstinence 3 liquefaction 20 ph 8.0 concentration 98 10*6 motility 87% rapid 41% slow 16% non prog 30% immotile 13% total motile 86 10*6 morphology 15% abnormalities 85% head 82% tail 2% midpiece 1% רציתי לדעת אם יש עדיין סיכוי להריון טבעי מאחר שיש לי PCO.

תשובה:
בספירת הזרע של בעלך, נפח נוזל הזרע, החומציות, מספר תאי הזרע והתנועתיות שלהם תקינים. ישנה בעיה בצורה של תאי הזרע. כ-15% מהם בעלי צורה תקינה, בעוד המינימום הנורמלי הוא 30%. מצב זה מוגדר טרטוספרמיה (Teratospermia). רוב תאי הזרע (82%) בעלי פגם במבנה של ראש תא הזרע, החלק המכיל את החומר הגנטי שיוצר את העובר. מצב זה בהחלט יכול לגרום לקושי להרות ספונטנית, אך אין זה אומר שהדבר בלתי אפשרי, וגם ניתן להתגבר על בעיה זו בקלות יחסית בשיטות של הפרייה חוץ-גופית. העובדה שאת סובלת מ- PCOD (מחלה פוליציסטית של השחלה) יכולה להקשות גם היא על הכניסה להריון ספונטני. מידת הקושי תלויה במידת ההפרעה ההורמונלית ממנה את סובלת, ומהתרחשותו או אי-התרחשותו של ביוץ. מומלץ לברר את הנושא על מנת להחליט אם יש סיכוי להריון ספונטני. הטיפול הוא בדרך כלל הורמונלי ויש לו שיעור הצלחה גבוה. בהצלחה ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד