דלג לתוכן

אוסמו-אדלט (ניפדיפין) וקצב פעולת הלב האם אוסמו-אדלט (ניפדיפין) יכול להגב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2001
1 דקות קריאה

שאלה:

אוסמו-אדלט (ניפדיפין) וקצב פעולת הלב האם אוסמו-אדלט (ניפדיפין) יכול להגביר את קצב הלב?

תשובה:

אכן כן. אחת מתופעות הלוואי של ניפדיפין היא עלייה בקצב הלב (טכיקרדיה). הסיבה היא, שכמו בולמי סידן אחרים, ניפדיפין עלול לגרום לירידה חדה מידי בלחץ הדם. הלב מנסה לפצות על כך ופועל מהר יותר. עלייה בקצב הלב עלולה לגרום להחמרה של תעוקת לב. חשוב לדווח על-כך לרופא. לעיתים ניתן להתגבר על תופעה זו על-ידי התאמת המינון, או שיהיה צורך בהחלפת התרופה. [23/08/2001]
רופאים בתחום
פרופ' דוד צנגן
פרופ' דוד צנגן אנדוקרינולוגיה
ד"ר שמעון שטורך
ד"ר שמעון שטורך נפרולוגיה
ד"ר משה קולר
ד"ר משה קולר כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו