מתי נותנים טיפול מונע לשחפת?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע מומלץ רק לאנשים מתחת לגיל 35 שהם tb latent לקבל טיפול מונע בשחפת? מהן ההשלכות למבוגרים יותר, והאם זהו טיפול אסור לנשים בהריון?

תשובה:
גיל 35 נקבע בגלל תופעות הלוואי של הטיפול המונע (איזוניאזיד). טיפול זה עלול לגרום לתופעות לוואי שונות, בעיקר בכבד. הסיכון לתופעות הלוואי עולה עם הגיל, ומעל גיל 35 שנה הוא משמעותי. יחד עם זאת, כאשר יש חשד לחשיפה משמעותית בשנה האחרונה (למשל, בדיקת מנטו שהייתה שלילית והפכה להיות חיובית או ידיעה על החשפות למחלה) בהחלט נותנים את הטיפול המונע גם לאחר גיל 35 שנה. את הטיפול המונע ניתן לתת גם בהריון. תוכלי לקרוא עוד על הטיפול באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=15