עייפות וסימנים לבעיות בתפקודי הכבד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

זה תקופה ארוכה אני סובל מעייפות ומהרגשת חום פנימי. ספירת הדם תקינה לחלוטין, אך נמצאו גם התוצאות הבאות: GOT 113 GPT 170 GGT 161 קראתי את החומר באתר וראיתי שמדובר בתפקודי כבד. מה יכולה להיות הבעיה? מה הטיפול? ובעיקר - אילו בדיקות נוספות צריך לעשות?

תשובה:
מדדי תפקודי הכבד שלך אכן מעט מוגברים ומצביעים על פגיעה בכבד מסיבה כלשהי. חסרים לי פרטים להשלמת התמונה, כגון תוצאות של בדיקות דם נוספות (ספירת דם, אלקטרוליטים בדם ועוד), אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית. מכיוון שציינת כי אתה סובל מעייפות זה תקופה ארוכה, יתכן שמדובר במחלת הנשיקה, הגורמת גם כן לעלייה בבמדדי תפקודי הכבד. זו מחלה ממושכת החולפת, אך יתכן גם שמדובר במחלות מעט יותר מורכבות שפוגעות בכבד. כדאי להמשיך את הבירור אצל הרופא המטפל. תרגיש טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד