הצורך בביופסיה לבלוטת לימפה מפשעתית מוגדלת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

היתה לי מלנומה בשנת 95 כתוצאה מנקודת חן סרטנית בירך שמאל. הטיפול היחיד היה הוצאה עמוקה של הנגע. אני במעקב של כירורג פלסטי ואונקולוג מאז. בשבוע שעבר הופיעה בלוטת לימפה מוגדלת, בגודל 3 ס"מ, במפשעה השמאלית, ולאחר ביצוע אולטרסאונד, ממליץ הכירורג על הסרה של הבלוטה ושליחתה לביופסיה. מה יכולים להיות התרחישים? מדברים גם על מצב דלקתי, אבל אין שום דבר נראה לעין. אני פוחדת מאוד.

תשובה:
הגדלה של בלוטת לימפה עשויה להיגרם על ידי סיבות שונות, וברוב המכריע של המקרים הסיבה להגדלת הבלוטה שפירה, וקשורה למחלה זיהומית כלשהי. בלוטות הלימפה המפשעתיות מנקזות לימפה מן הגפיים התחתונות, מאברי המין, מן העכוזים, מחלקה התחתון של דופן הבטן ומחלקה התחתון של התעלה האנאלית. הגדלת בלוטות לימפה מפשעתיות נגרמת לרוב בשל זיהום באיברים אלה, ממחלות המועברות ביחסי מין, ובמעט מן המקרים - עקב ממאירות. המקור לזיהום לא תמיד נראה לעין, ולעתים מחייב בירור ובדיקה מעמיקים יותר. עם זאת, הכירורג המטפל בך צודק, שכן סיפור של מלנומה בעבר הוא בבחינת "דגל אדום" ומחייב אצבע קלה על הדק הביופסיה. התרחישים האפשריים והטיפול שיינתן לך תלויים בממצאי הביופסיה. אין ספק שהתקופה עד לקבלת תוצאות הביופסיה לא תהיה קלה, אך עליך לזכור שבמרבית המקרים הגדלת בלוטות לימפה נובעת מסיבות שפירות. ד"ר ליה עשת - אינפומד