נוירינומה בעמוד השדרה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת MRI ניתנה התשובה הבאה. אודה על הסבר: בגובה C6 מודגם תהליך תופס מקום, האדרה היקפית בלבד (ייתכן האדרה של הטבעת). התהליך נראה מציץ לתעלה הבין חוליתית C6-C7 . באבחנה מבדלת נוירינומה. מנגניומה לא סבירה עקב חוסר האדרה. שבב דיסק פחות סביר עקב חסר המשכיות ואי איבוד גובה של המרווח הדיסקאלי. אין עדול לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. חוט שדרה בעובי מבנה ואותות תקינים. לסיכום: תהליך תופס מקום ברצס C6 מימין. נוירינומה? האם מדובר בגידול ממאיר או שפיר? מה המשמעת?

תשובה:
נוירינומה היא תהליך שפיר. הבעיה היא המיקום שעשוי לגרום לכאבים, בשל לחץ על עצב שיוצא מחוט השדרה במקום זה, ועל כן יש לשקול הסרת הגידול בניתוח. מומלץ להתייעץ עם רופא אורתופד מומחה גב ו/או נוירוכירורג. ד"ר רות אליהו - אינפומד