כאבים בשרירי הרגליים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 9 ימים, כתוצאה מתנועה לא נכונה, קרה לי בגב התחתון אירוע שגרם לי לכאבי גב חזקים ולמגבלות בתנועה. מתברר כי זו לא פריצת דיסק, אלא פשוט התכווצות של השרירים כתוצאה מבעיה במפרקים של עמוד השדרה. במשך 5 ימים נטלתי תרופות נגד כאבים מסוג אופטלגין ופוינט. אני מטופל אצל כירופרקט והכאב אכן הולך ופוחת. עם זאת, 6 ימים לאחר האירוע, התחילו לי כאבים בשרירים, בעיקר בכל שרירי הידים ולאחר מכן בצוואר, ולאחרונה גם ברגליים, ממש כאילו עשיתי פעילות גופנית עצומה ולא בהדרגה, והם מגבילים אותי מאד בביצוע פעולות בידיים. האם זה קשור לגב? מה הפתרון?

תשובה:
לא סביר שאירוע בגב תחתון ישפיע על תפקוד שרירי הידיים. אם לאחרונה לא עשית ספורט בצורה אינטנסיבית יותר מהרגיל, או מאמץ אליו אתה לא רגיל, כדאי שתיוועץ ברופא. בהצלחה קתרין אטל - פיזיותרפיסטית