פגם בתנועתיות הזרע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי פעם בדיקה לקראת תרומת זרע והתוצאה בה היתה שלילית בגלל בעיה בתנועת הזרעונים. עכשיו הצבע של השפיכה השתנה וגם הכמות גדלה, ואני רוצה לעשות בדיקה חוזרת. מה הסיכוי שתתקבל תשובה חיובית שתאפשר לתרום זרע?

תשובה:
בעיה בתנועתיות הזרע בדרך כלל אינה נפתרת, מכיוון שהסיבות לכך הן ליקוי במבנה הזרעון עצמו, צמיגות גבוהה של נוזל הזרע או תופעת צימות - היצמדות הזרעונים זה לזה. איני יכולה לומר לך בדיוק מהו הסיכוי שבדיקה שנייה לאיכות הזרע תהיה חיובית ותוכל לתרום זרע, אך אין שום מניעה לנסות שוב. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד