מידע על התרופה אקומפליה לירידה במשקל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוצה להתחיל להשתמש בתרופה בשם אקומפליה. הבנתי שאוכל בעזרתה, ובשילוב דיאטה, לרדת במשקל ולהוריד את רמת הסוכר בדם. האם זה נכון? האם יש לתרופה תופעות לוואי שצריך לדעת עליהן?

תשובה:
אקומפליה, או rimonabant, היא תרופה המיועדת לטיפול בהשמנת יתר בשילוב עם דיאטת הרזיה ועם תרגילי כושר לבעלי מדד מסת גוף BMI של לפחות 30 ק"ג\מ"ר, או לבעלי BMI של לפחות 27 ק"ג\מ"ר שיש להם גורמי סיכון נוספים, כמו סוכרת מטיפוס 2 (סוכרת של מבוגרים) או דיסליפידמיה. תכשיר זה הוא מעכב ספציפי של הקולטן לקנבינואידים CB-1, המשתייכים למערכת בקרת התיאבון. התוויות הנגד למתן התרופה כוללות נטילת תרופות נוגדות דיכאון, דיכאון, או רגישות לאחד ממרכיבי התרופה. תופעות הלוואי שלה כוללות (בסוגריים מופיע שיעור הופעת התופעה במטופלים, המשתנה מעט בין מחקרים שונים): במערכת העיכול - בחילות (7%-13%), שלשולים (5%-7%); במערכת השרירית-הגרמית - כאבי מפרקים (9%); במערכת העצבים - סחרחורות (4%-10%) ונדודי שינה (6%-3%); בתחום הפסיכיאטרי - חרדה, דיכאון, עייפות (כולם 3%-8%), ומחשבות אובדניות (0.01%). רואים גם שיעור גדול יותר של מקרי שפעת והצטננויות בקרב המטופלים בתרופה. השלת המשקל הממוצעת מוערכת בכ-7.4 ק"ג, והיא נשמרת לפחות למשך שנתיים, למטופלים במינון של 20 מ"ג ליום בצירוף דיאטה דלת קלוריות. עוד הראו כי התרופה משפרת היקפים, פרופיל שומנים ואיזון סוכר. היתרונות והסיכונים בנטילה מעל שנתיים אינם ידועים. תוכלי לקרוא עוד על אקומפליה באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=501