התקצרות מחזור לשבועיים בעקבות גרידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אנחנו מעוניינים להיכנס להריון. לפני 3 חודשים עברתי הפלה עם גרידה בעקבות מות עובר, ומיד אח"כ ניתוח הוצאת ציסטה שחלתית. מאז מופיע אצלי דימום חזק של 3-4 ימים מדי 14 יום בדיוק עם כל סימני המחזור. האם ייתכן שהמחזור התקצר לשבועיים? או אולי מדובר במחזור ודימום לא מחזורי לסירוגין? איך נוכל להתקדם להריון מבלי כניסה לתהליך בירור?

תשובה:
אין שום סיבה ישירה להתקצרות המחזור בעקבות גרידה. לא ציינת אם השתמשת באמצעי מניעה לפני ההריון והאם הווסתות שלך היו סדירות. בכל מקרה, אם התופעה נמשכת, עלייך לגשת לרופא נשים לשם הרחבת הבירור. הייתי ממליצה לבצע בירור לפני כניסה להריון, היות ולפי התיאור שלך לא מדובר בבעיה בכניסה להריון אלא בשמירה על הריון. אין ביכולתי להמליץ על הבירור הדרוש, היות ואין בידי מספיק פרטים. (לא ציינת אפילו באיזה שבוע התרחש מות העובר).