דלג לתוכן

עיבוי רירית הרחם אחרי תום הווסת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

עד לפני 5 חודשים היה לי מחזור חודשי. אני בת 56. לפני כשבוע הייתי בבדיקת רופא נשים שבדק ומצא שרירית הרחם גדלה מ-0.5 ל-1.6. הוא לקח לי ביופסיה מהרירית ונתן לי טיפול באוטרוגסטן 200 לשבועיים. בינתיים כבר מספר ימים שיש לי מעין מחזור. האם הגידול ברירית עלול להצביע על איזושהי בעיה? האם הגיוני שקיבלתי מחזור והאם זה מתאים לטיפול שאני מקבלת?

תשובה:

עיבוי רירית הרחם יכול להצביע על אי-סדירות הורמונלית, שינויים ברקמת הרירית שאינם ממאירים (דיספלזיה), או במקרים המדאיגים ביותר - על קרצינומה של הרירית. במקרה שלך, על פי גילך ותיאור המקרה, סביר להניח שהסיבה היא אי-סדירות הורמונלית, שבגינה רשם לך הרופא אוטרוגסטן (פרוגסטרון). נראה שעל מנת לשלול כל פתולוגיה, לקח הרופא ביופסיה. לגבי המחזור, היות שאת בתחילת המנופאוזה, התופעה סבירה, אם כי יש לזכור שכל דימום בגיל זה מחייב בירור! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר גלינה יאבסטטי קרצמר
ד"ר גלינה יאבסטטי קרצמר פסיכיאטריה
ד"ר דורית רביד
ד"ר דורית רביד יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו