טיפולים לצלקות אקנה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 17. בנעוריו סבל מפצעי בגרות וטופל באמצעות משחות שונות. כעת העור שלו יבש עם שאריות פצעונים וצלקות בפנים. הדבר מוריד לו את הביטחון העצמי ומפריע לו מאוד. האם יש טיפול נגד מצב זה?

תשובה:
ישנן כמה צורות הצטלקות לאחר אקנה. השכיחות ביותר הן צלקות שקועות וצלקות מורמות. קביעת הטיפול יכולה להתבצע רק בעקבות מידע רפואי ובדיקה גופנית. באופן כללי, נמנעים מטיפול בצלקות אקנה כל עוד האקנה פעיל (מדבריך עולה כי בנך עדיין סבול מאקנה) או בעת טיפול בתרופה רואקוטן, כדי לא להחמיר את מצב העור. הטיפולים בצלקות אקנה לרוב אינם מעלימים לחלוטין את הצלקות, אך מטשטשים אותן. הטיפולים המוצעים כוללים: טיפולים מקומיים במשחות שונות כדוגמת קלוקוט לצלקות מורמות. טיפולי קילוף של העור - קילוף באמצעות CO2 Laser, שיוף עור (dermabrasion), קילוף (פילינג) כימי לצלקות שטחיות. זריקות של חומרי מילוי - שיטה המשמשת להרמה של צלקות שקועות כמו במצב של צלקות אקנה מחוברות שיצרו שקע. הקפאה (Cryosurgery) של השכבות העליונות של העור, שגורמת להופעת שלפוחיות. זה יכול לפעמים לגרום לגודל הצלקות להצטמצם. שיטה זו משמשת במקרים של צלקות אקנה מורמות. הסרה כירורגית של צלקות. כאמור, בחירת הטיפול וביצועו נעשים רק לאחר בדיקה על ידי רופא, בהתאם לסוג העור ואופי הצלקות. מומלץ לגשת לבדיקה אצל רופא העור המטפל ולהתייעץ איתו בנוגע לבחירת טיפול. מומלץ להתייעץ עם רופא פלסטיקאי אם האפשרות הטיפולית המתאימה יותר היא כירורגית. אנא הקפידו לגשת לרופאים בעלי הסמכה מתאימה בתחומים הללו! בברכה ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד