דלג לתוכן

אני סובל מדיכאון קליני מאז ומתמיד, שמתעורר כל פעם מחדש ועובר אחר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובל מדיכאון קליני מאז ומתמיד, שמתעורר כל פעם מחדש ועובר אחרי זמן מסוים. הפעם החלטתי לטפל בכך, אולם הבנתי שדרך הרפואה הציבורית אצטרך לחכות הרבה זמן והתור שנקבע לי לא יהיה רלבנטי כבר. קיבלתי דרך רופא המשפחה מרשם לפרוזק. שאלתי היא, האם כדאי לקחת את זה במשך חודש ואז לראות אם זה הועיל ? או לאחר חודש לקחת שוב מרשם חדש.

תשובה:

ניתן לקבל טיפול תרופתי לדיכאון אצל פסיכיאטר ואצל רופא משפחה, זה תלוי בהעדפה שלך. פרוזק מתחיל להשפיע רק כעבור מספר שבועות עד חודש. מדובר בתרופה הניתנת מינימום לחצי שנה עד שנה, כך שלקחת ולהפסיק לא מומלץ ויפגום בטיפול. בכל מקרה חשוב מעקב אצל הרופא שנתן לך את הטיפול, והכי חשוב, טיפול פסיכולוגי בשילוב עם התרופה, כדי שדברים ישתנו באמת ולא רק כימית למשך נטילת התרופה.
רופאים בתחום
ד"ר חורחה פפר
ד"ר חורחה פפר גסטרואנטרולוגיה
ד"ר מרגלית מואסיס
ד"ר מרגלית מואסיס רפואת שיניים
ד"ר דוד ישראלי
ד"ר דוד ישראלי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו