מידע על מחלת הזאבת (לופוס)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/01/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני יוצא עם מישהי שחולה בלופוס. בהתחלה היא אמרה שזה דלקת מפרקים בגירסה העדינה ביותר. אתמול היא אמרה לי שזה התחלה של לופוס. היא כבר סובלת מזה מזה 6 שנים. היא אמורה לקחת פלקוניל פעם ביום (במקום פעמיים שהייתה צריכה לקחת פעם) אך אינה לוקחת אותם. אין לה בעיות עור, היא בעיקר סובלת מקרישיות דם ולפעמים טוענת שנרדמת לה הרגל, יש לה כאבי ראש, כאבי מפרקים, אסור לה לקחת גלולות, אסור לה להיחשף לשמש, אך היא משתזפת חופשי, היא מעשנת מדי פעם ושותה אלכוהול כשהיא יוצאת. היא בחורה מלאה עם עודף משקל. אני מנסה לשכנע אותה לקחת כדורים, להפסיק לעשן ולא להית בשמש. אני עצמי חולה סוכרת וגם זו מחלה עם בעיה במערכת החיסונית של הגוף. האם השילוב של חולת לופוס וחולה סוכרת יכול להיות מסוכן לבריאותם של הילדים שלנו, אם נחליט להתחתן ולהביא ילד לעולם? האם יש סיכוי שזה יעבור? או שתהיה הקלה? האם בהכרח יש סיבוכים למחלה הזו? ולמה היא לא לוקחת את הכדורים? מה תוחלת החיים של חולות בלופוס? האם יש בעיה בהריון? היא גם אנמית, גם יש לה לופוס, וגם יש לה קרישיות יתר של הדם.

תשובה:
מחלות לופוס (זאבת) והסוכרת יכולות להיות משפחתיות ולעבור לילדים. לא ניתן להעריך את הסיכוי למעבר מפני שהן אינן מחלות שיודעים את המרכיב הגנטי המדוייק שלהן, אך הוא קיים. מחלת הלופוס היא מחלה שיכולה להופיע בדרגות שונות של קושי, ממחלה קלה ועד קשה מאוד. יכולים להיות לה סיבוכים שונים בהמשך החיים, וכך גם למחלת הסוכרת. נשים רבות עם מחלת לופוס יולדות בלי שום בעיה, והילדים נולדים בריאים ושלמים, אבל ישנן כאלו עם קשיים בפריון, והפלות חוזרות. כאמור, לא ניתן לחזות את רמת הסיבוכים שתהיה מהמחלה. ככל שהחולה מטופל טוב יותר, הסיכוי לסיבוכי המחלה יורד. אני מצרפת קישור לתשובה עם הסבר קצר על לופוס: http://www.infomed.co.il/questions/q_061208_8.asp