המשמעות של אגן כליה מורחב אצל העובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה- 25 להריון. לאחר סקירת מערכות מורחבת גילו כי ישנו אגן כליה מורחב לכ-6.5 ואמרו כי הדבר מצריך מעקב, ושבמידת הצורך ניתן ליילד מוקדם על מנת למנוע סיבוכים. האם בעיה זו יכולה להצביע גם על איזושהי תסמונת? והאם ניתן לעשות בשלב זה דיקור מי שפיר על מנת לשלול זאת? יש לציין כי בדיקות החלבון העוברי והשקיפות העורפית וסקירת מערכות מוקדמת היו תקינות. אם כך, מהם באמת הסיבוכים?

תשובה:
הרחבת אגן הכליה אצל העובר ברוב המקרים נעלמת בהמשך ההריון ולכן ישנו צורך במעקב. אם היא לא נעלמת, הסיבה הנפוצה ביותר היא חסימה במערכת השתן של התינוק. רמת הנזק נמדדת על פי שיעור ההרחבה. גודל אגן הכליה שציינת מעיד על הרחבה קלה. על פי הספרות הרפואית, ברוב המקרים של הרחבה קלה, המצב נעלם עוד בשלב ההריון ולא גורם למומים בעובר, אך זה לא שולל את האפשרות לבעיה על הסף. הרחבה של אגן הכליה, אפילו קלה - יכולה להצביע על תסמונת דאון. מומלץ לבצע סקירת מערכות לאבחון של מומים נוספים. אם אין עוד מומים והבדיקות תקינות, אין בספרות המלצה גורפת לביצוע בדיקת מי שפיר על סמך הממצא הזה בלבד. אבל מובן שההחלטה היא שלך. ניתן לבצע בדיקת מי שפיר בכל שלב של ההריון. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד