גלטירמר (קופקסון)
תרופות לדיכוי מערכת החיסון | Glatiramer, Copaxone
רוצה להתייעץ על גלטירמר (קופקסון)? לתאום ייעוץ אישי עם המומחים שלנו:
המומחים הכי מבוקשים לגלטירמר (קופקסון):
ד"ר אמנון מוסק
מומחה בנוירולוגיה ובטיפול בכאב ראש, מיגרנה, כאב פנים, כאב מקבצי, ובכאבים ממקור לא ברור ותסמינים רפואיים שמקורם לא ברור
ד"ר ורד ליבנה
מומחית להפרעות תנועה ונוירולוגיה קוגניטיבית - מנהלת המרפאה לנוירומודולציה בביה"ח איכילוב
ד"ר רני ברנע
מומחה לנוירולוגיה ווסקולרית ורפואה פנימית, מנהל המרכז למניעת שבץ מוחי בבי"ח בילינסון
ד"ר הדס מאירסון
נוירולוגית ילדים בכירה, מומחית בנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, מכון לנוירולוגיה, בית חולים דנה דואק, איכילוב
מרכז גלאי
מומחים בקשב וריכוז | מכל מקום בארץ | ייעוץ בוידאו | תור מידי מהיר | אפשרות להחזר כספי מחברות הביטוח הפרטיות
ד"ר אייל הנדלר
ד"ר הנדלר הינו אורתופד מומחה ומנתח עמוד שדרה. עובד כרופא ומנתח בכיר במחלקת נוירוכירורגיה בבית החולים "בילינסון"
ד"ר מיכאל רוטשטיין
רופא מומחה בכיר ביחידה לנוירולוגית ילדים ובמכון להתפתחות הילד בבית החולים לילדים "דנה" במרכז הרפואי תל אביב
מל"ר - מרכז לפתרונות רפואיים
מרכז מומחים מל"ר נהריה | ייעוץ רפואי פרטי עם אפשרות להחזר מחברות הביטוח | בהובלת ד"ר אלה קרול
ד"ר איתי טוקטלי
מנהל השירות לנוירוסטימולציה, היחידה לאפילפסיה בילדים, המכון לנוירולוגיה ילדים, מרכז הרפואי תל אביב, בית החולים דנה־דואק לילדים
ד"ר אופיר לוי
נוירואימונולוגיה בכיר בביה"ח איכילוב | אבחון וטיפול במגוון מחלות נוירולוגיות | אפשרות להחזר מביטוחים פרטיים
ד"ר אסתר גנלין - כהן
רופאה בכירה, מנהלת המרפאה לטיפול במחלות נוירואימונולוגיות, המכון לנוירולוגיה, בית חולים שניידר.
ד"ר טטיאנה ליבשיץ
נוירולוגית מומחית בעלת ניסיון בטיפול במחלות כלי דם מוחיים, שבץ מוחי, כאבי ראש ומיגרנות
ד"ר סלים מנסור
מומחה בנוירולוגיה ורופא בכיר במרכז הרפואי מאיר, עוסק במרפאת הפרעות תנועה ומעניק אבחון, יעוץ וטיפול נוירולוגי במרפאה ובביקורי בית, מתן יחס אישי ומ...
ד"ר ג'רמי מולד
סגן מנהל המערך הנוירולוגי וסגן מנהל מחלקת נוירולוגיה-שבץ מרכז רפואי איכילוב
רוצה להתייעץ על גלטירמר (קופקסון)? לתאום ייעוץ אישי עם המומחים שלנו:
שמות מסחריים
-
קופקסון Copaxone
קופקסון (Copaxone), תרופה לטיפול בטרשת נפוצה.
גלאטימר, החומר הפעיל של קופקסון, פותח בישראל על-ידי צוות משולב של מדענים ממכון וייצמן וחברת טבע.
טרשת נפוצה היא מחלה אוטואימונית כרונית שבה מערכת חיסונית תוקפת בטעות אזורים מסוימים במערכת העצבים המרכזית (המוח וחוט השדרה) ופוגמת בשכבת המיאלין, השכבה המכסה את סיבי העצבים. טרשת נפוצה גורמת להתקפים, שהביטויים העיקריים שלהם כוללים הפרעות בראיה, בתחושה, בתנועה וכדומה.
קופקסון משנה את הדרך שבה עובדת מערכת החיסון, מיועד להפחתת תדירות ההתקפים בחולי טרשת נפוצה עם מהלך התקפי-הפוגתי.
חשוב לזכור כי קופקסון אינו מרפא טרשת נפוצה, ועל כן לא מומלץ להפסיק את הטיפול ללא ייעוץ רפואי, כיוון שהתסמינים עלולים לחזור.
מכיוון שההזרקה נעשית בתדירות גבוהה, מומלץ להכין לוח זמנים מתוכנן להחלפת מקומות ההזרקה ולתעד אותם. יש להחליף את איזור ההזרקה וכן את מיקום ההזרקה, גם באותו האיזור. החלפה זו תפחית את הסיכוי לגירוי או כאב באתר ההזרקה. במקרה בו האיזור כואב, או שצבע העור בו השתנה, או שקיימים בו גושים נוקשים- אין להזריק בו, ונדרשת החלפה לאיזור אחר של הזרקה.
השימוש בתכשיר יכול לגרום לתגובות אלרגיות חמורות, בחלקן עלולות להיות מסכנות חיים. תגובות אלה ייתכנו זמן קצר לאחר המתן, אפילו חודשים ועד שנים לאחר התחלת הטיפול ואפילו אם ההזרקות הקודמות היו נטולות תגובות אלרגיות. הרופא ידריך באשר לסימני תגובה אלרגית.

צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: האם ניתן לטפל ברפואה אלטרנטיבית בבחורה שאובחן אצלה OCD, לאחר שהיא לקחה סוגים שונים של תרופות לטיפול בבעיה, במינון גבוה, ללא כל הטבה, וללא טיפול פסיכולוגי, עקב סירובה לקבלו?
-
שאלה: בדרך כלל המחזור שלי תקין. הייתי אצל רופאת נשים שהפנתה אותי לעשות בדיקת דם לגילוי הריון. התוצאה הייתה HCG QUANT.(S) BE INDICATIVE OF EARLY PREGNANCY > 25 MIU/ML - PREGNANCY האם אני בהריון לאור התוצאות?
-
שאלה: יש לי כאב חד ולא חזק במיוחד בשחלה הימנית. באולטרסאונד נצפה ביוץ, אך הכאב חלש ולא עבר שבוע מאז. מה מעיד על הריון לפני האיחור במחזור? האם דופק מנוחה גבוה מבדרך כלל מהווה אינדיקציה?
-
שאלה: בבדיקת דם שביצעתי נמצאו הערכים הבאים: כולסטרול = 232 כולסטרול טוב = 44 כולסטרול רע = 162.7 האם התוצאות תקינות? אני בן 31, לא מעשן כלל, משקלי תקין לחלוטין ואין לי גורמי סיכון נוספים כגון סוכרת ויתר לחץ דם. במשפחה אין בעיות דומות, רמת הפעילות הספורטיבית שלי נמוכה. האם עלי להתחיל טיפול תרופתי או להתחיל רק בפעילות ספורטיבית ולעבור לתזונה נכונה יותר?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת MRI
-
ניקור מותני, דיקור מותני
-
תרופות קשורות
-
ברומוקריפטין
-
דונפזיל
-
גלנטמין
-
טופיראמאט
-
אוקרליזומאב (אוקרוואס)