דלג לתוכן

שבר בבסיס הגולגולת

Skull base fracture
המומחים של Infomed מסבירים:
שבר באחת מהעצמות בבסיס הגולגולת נגרם מחבלת ראש. במקרים רבים אין חבלה קשה במוח המלווה שברים אלה. סימנים ו/או סיבוכים אופייניים הם דימומים (המטומות) סביב העיניים, דליפת נוזל השדרה (CSF) מהאף או מהאוזן, פגיעה בעצבי הגולגולת ובאופן שכיח פחות - פגיעה בכלי הדם הגדולים.
ברוב המקרים אין צורך בטיפול ספציפי בשברים אלה וההחלמה היא עצמונית.

ד"ר מרגלית נבו

    רופאים בתחום

    יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
    פרופ' ערן ברזילי
    5
    ( 30 חוות דעת )
    "פרופסור ערן ברזילי מלווה אותי הריון שני, תמיד ממליצה והולכת אחריו לכל מקום. רגיש מקצועי נעים ואכפתי"
    קראו עליי עוד
    כירורגיה
    פרופ' סמי ניטצקי
    5.0
    ( 69 חוות דעת )
    "אני שמח מאד ומברך על כך שבימינו עדיין קיימים רופאים כמו פרופ ' ניטצקי. מדובר במצרך נדיר, ממש Limited Edition . פרופ, ניטצקי הוא רופא מעולה אשר מוביל צוות מעולה ! הגעתי באיחור, עקב טעות שלי במציאת המרפאה- התבלבתי עם מרפאה אחרת שנמצאת באותו הרחוב-למרות הסבר מדוייק ומובן של סופי, חברת הצוות של פרופ' ניטצקי. למרות האיחור הלא זניח שלי, התקבלתי במרפאה בסבר פנים יפות ובחום. טכנאית הדופלר הייתה מקצועי, עד מאד, ועברה וריד וריד, עד שמצאה את הורידים הפגועים, לאחר 10 ורידים תקינים בכל רגל !!! פרופ' ניטצקי דאג להסביר לי היטב מה רואים בכל וריד שנבדק, והסביר לי אף את עקרון פעולת הדופלר בצורה יסודית. לאחר האבחון, הסביר לי פרופ' ניטצקי בהרחבה על מערכת זרימת הדם הורידית העמוקה והשטחית, בצמוד לתרשים. לאחר ההסבר, הציג בפני פרופ' ניטצקי מספר אפשרויות טיפול, והשאיר בידי את הבחירה המלאה בהליך הטיפולי אותו ארצה לעבור, תוך שהוא מפרט את ההליכים ואת תופעות הלוואי בכל הליך. לסיכום: טוב שיש רופאים כמו פרופ' ניטצקי, אשר פתר לי בעיית אי ספיקה ורידית לפני כ-13שנים, ואני משוכנע כי יעשה כל שביכולתו ואף יצליח לרפא גם הפעם את הבעייה הנוכחית. תודה רבה, ויישר כח גדול לפרופ' ניטצקי וצוותו!"
    קראו עליי עוד
    פסיכיאטריה
    ד"ר סמואל זיתון
    5
    ( 14 חוות דעת )
    "ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
    קראו עליי עוד

    המומחים של Infomed עונים על שאלות:

    מאמרים בנושא שבר בבסיס הגולגולת

    ניתוח הציל נער ששבר את מפרקתו בקפיצת אקסטרים
    ניתוח הציל נער ששבר את מפרקתו בקפיצת אקסטרים
    מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 10/11/2014
    • כתבה מכילה וידיאו

    נער בן 15 שביצע קפיצת פארקור – פעילות אקסטרים של קפיצה ממקום למקום, שבר את מפרקתו לאחר שנפל מגובה רב. ניתוח חדשני ש... לכתבה המלאה

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו