רופאים בתחום
ד"ר רות גייסט ד"ר רות גייסט
מומחית באורוגינקולוגיה בילדות ומתבגרות קרא עוד
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • וירוס הפפילומה
  • ה.מ
  • 10/09/2017 14:28
  • שלום ד"ר ביינר, לפני כשבוע התגלה אצלי וירוס הפפילומה מהזנים המסוכנים. בבדיקת פולוסקופיה שעשיתי התגלו תאים לבנים שנשלחו לביופסיה. רציתי לשאול, האם ההמצאות של הוירוס בצוואר הרחם אומרת שהוא קיים בכל הגוף? האם כדאי לבצע כעת בדיקת HPV גם בלוע ובאיזורים אינטימים נוספים? מה זה אומר עבור בן הזוג שלי? האם יש צורך שיבצע גם בדיקת HPV? האם כדאי להפסיק לקיים יחסים עד שיעבור הוירוס? איני רוצה לסכן את חייו עם וירוס מסרטן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בדיקה הוירוס בנרתיק אומרת שהוא קיים שם ואינו מעיד על נוכחותו במקומות אחרים. בן הזוג שלך קרוב לוודאי שנושא את אותו הוירוס שאת נושאת כך שאין טעם לבדוק שאת. במרבית המקרים הוירוס נעלם לבדו תוך כשנתיים ואין שום דרך לזרז את זה. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרום סרטן צוור הרחם
  • טטיאנה
  • 09/09/2017 20:34
  • פיסטולה אנטרוואגינלית וסרטן צ. הרחם
  • מירב
  • 06/09/2017 19:29
  • שלום. האם קיים פיתרון לא ניתוחי לפיסטולה אנטרווגינאלית (מעי דק-וואגינה)? מה אפשר לעשות עבור אישה שלא ניתן לנתח אותה (עקב משקל נמוך מאוד במחלת סרטן) אך סובלת מכוויות רבות עקב הפרשות חומצה לאזורי הגינקולוגיה ? אשמח מאוד לעזרה או יעוץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לצערי אין פיתרון שאינו ניתוחי. הפיתרון הניתוחי הפשוט ביותר הינו ניתוח, לרוב לפרוסקופי, להוצאת סטומה (ניקוז המעי לשקית דרך דופן הבטן) ובכך למנוע מעבר תוכן מעי לנרתיק. לעיתים ניתן לשפר את המצב התזונתי באמצעות הזנה תוך ורידית כדי לאפשר את ביצוע הניתוח. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח כריתת שחלות
  • אילנה
  • 08/09/2017 00:10
  • אימי חולה בסרטן שחלות עברה טיפולי כימוטרפיה ולפני כחודש ניתוח להוצאת שחלות, רחם ,אומנטום וחצוצרות כו ....טופלה 4 שבועות בקלקסן , אם נוגעים כרגע בבטן מהטבור ומטה הבטן לא רכה אלא כמו אבן האם זה תקין ? חשוב לציין שאמא שלי אישה גדולה עם בטן שמנה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם האזור אינו נראה אדום ואין הפרשה מהצלקת קרוב לוודאי שאין מדובר בזיהום. בכל מקרה, חשוב להביא את אימך לבדיקת רופא. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשש כבד מסרטן השחלה
  • שולמית
  • 08/09/2017 12:55
  • שלום רב, בת 39 אחרי 4 לידות תקינות. לאחר הלידה הופיעה ציסטה ולאחר חודשיים נעלמה. לאחר חודש , בחודש אפריל בבדיקה שגרתית הופיעה עוד ציסטה עם ציסטה בת. הרופאה אמרה שיש להמתין ולראות האם היא תעלם מעצמה. לאחר חודשיים הציסטה עדיין היתה ונשלחתי שוב הביתה בנוסף נשלחתי לבדיקת מרקרים שיצאה תקינה. וכן בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי מדובר בציסטה פשוטה בגודל 35 מ"מ עם נוזל צלול עם ציסטה בת 11 מ"מ ללא נוזל חופשי באגן. נשלחתי להגיע לביקורת לאחר חודשיים. היום הייתי בביקורת והציסטה גדלה 44/50 מ"מ עם דפנות דקים ובתוכה 2 ציסטות בת של כ- 15 מ"מ ועוד ציסטה בת קטנה 5 מ"מ, ללא נוזל חופשחי באגן. הרופאה שאלה אם יש עבר של סרטן השחלות במשפחה ועניתי שאין. עצם השאלה הכניסה אותי לחרדות קשות. בנוסף סיפרתי לרופאה שבחודשים האחרונים אני סובלת מעייפות, בטן נפוחה, יציאות לפעמים קשות, גזים מרובים, ריפלוקס , תליפות במתן שתן יכול להיות כל רבע שעה,בחילות ומידי פעם כאבים חלשים ברגל שמאל בצד של הציסטה. אמרתי לה שאלו סימנים של סרטן השחלה אבל הרופאה טענה כי סימנים של סרטן השחלה מופיעים בשלבים ממש מתקדמים וכי אין קשר בין התסמינים שלי לסרטן השחלה. (אבל אולי יש לי סרטן מתקדם והיא פיספסה? )היא אמרה שלפי מה שהיא רואה באולטראסאונד זה לא נראה סרטני אך יש מקרים שזה יכול להיות גבולי, כלומר טרום סרטני. כששאלתי שאלות על גידול ממאיר היא אמרה שכרגע זה ממש לא אבל אי אפשר לדעת , היא קצת חששה מאחר והציסטה 4 חודשים לא נעלמה ואף גדלה קצת ואמרה שהיא נותנת לי לי הפנייה לייעוץ לניתוח להסרת הציסטה וזה רק במידה ואני רוצה שכן אפשר לחכות עוד חודשיים. אני מאד מאד מודאגת. אם היא בטוחה שזה לא סרטני מדוע נשלחתי לבדיקת מרקרים? מדוע שאלה אם יש עבר של סרטן שחלות במשפחה? אם זה לא סרטני אז למה זה גדל ולא נעלם תקופה כ"כ ארוכה? האם בבדיקת אולטראסאונד אפשר בוודאות לדעת שזה אכן לא סרטני? אם זה לא סרטני אז מה כן יכול להיות? ולמה יש לי את התסמינים של סרטן השחלה? מחילה על האורך אבל אני לא נושמת...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שולמית שלום, אני מבין מפנייתך את החשש הגדול מסרטן שחלות, אך כפי שאת מתארת את העובדות הסיכוי לכך נמוך. אני ממליץ לך בכדי להפיג את חששותיך לפנות לייעוץ נוסף אצל גינקולוג-אונקולוג. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צוואר הרחם
  • טניה
  • 05/09/2017 09:36
  • שלום רב, קיבלתי תשובה של ביאופסיה לא תקינה ,רופא ממליץ על קניזציה. לפי חומר שקיים באינטרנט זה גם סוג של ביאופסיה רק יותר מורחב, ולפי מה שכותבים חוזרים על זה מספר פעמים , אז למה לא להוריד רחם בתחילת הדרך? למה לחזור מספר פעמים על עינוי ? כמובן אני מדברת על מצב שילדים לא באים כבר בחשבון. רופא הסביר לי שניתן לבחור בשני אופציות או קניזציה או הסרת רחם , מה מומלץ? הבנתי שקניזציה הרבה יותר קל בגלל זה ממליצים קודם כל על זה . תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול בממצא טרום ממאיר בצוואר הרחם הוא קוניזציה-הוצאת כל הממצא מהצוואר. הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית או כללית דרך הנרתיק. סיכויי הריפוי גבוהים מאד ונדיר שיש צורך בפעולה חוזרת. כריתת רחם אינו טיפול מקובל בשינוי טרום סרטני בצוואר הרחם. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צוור הרחם
  • טניה
  • 08/09/2017 13:23
  • היי, זה שטיפול לא מקובל אני מבינה, אבל לעבור קוניזציה, להמתין חודש ואז לא ברור איזה תשובה מקבלים ויש מצב להמשיך טיפול בהסרת רחם, ואם תשובה תקינה אז כל חצי שנה לעבור בדיקת ביופסיה כי מעקב קצת עינוי עבורי אישית, אני כבר סיימתי בינוי ותיכנון משפחה אז פחות קריטי עבורי.. שאלה אם הסרת רחם ללא קוניזציה אותו דבר במצב שקוניזציה נותנת תשובה חיובים לסרטן? שני מתוחים הם הסרת רחם, שאלה האם הם זהים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, שלה שלך נכונה ומדוייקת-במקרה שיתגלה שינוי סרטני בקוניזציה עלייך לעבור כריתת רחם רדיקלית, שהיא שונה מכריתת רחם רגילה. לכן, עלייך לעבור קוניזציה ובהתאם לממצאים להחליט מה לעשות בהמשך. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטה בשחלה ימין
  • יפעת
  • 05/09/2017 08:18
  • שלום במעקב שגרתי נמצא ממצא ציסטי בשחלה ימין בגודל של 5.5 על 3.5 ס"מ עם פפילציה ללא זרימות חריגות CA-125=3.9 ,חוץ מזה הבדיקה הגניקולוגית של הרופא נמצאה תקינה לחלוטין אני בת 47 ויש לי מירנה ואני בריאה בד"כ,חשה בטוב וללא תלונות לא מצליחה להרדם בלילה... אשמח לחוות דעת רפואית,שאולי תרגיע אותי קצת...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הערכה של ציסטה שחלתית נעשית באמצעות אולטרסאונד, רמת סמנים בדם (CA125 ואחרים), ההיסטוריה המשפחתית, גיל המטופלת ועוד. לעיתים נעזרים גם בבדיקת CT. הממצא של פפילציה בציסטה אינו ממצא "רגיל". ממליץ על ייעוץ גינקו-אונקולוגי. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטה מורכבת
  • Nika
  • 05/09/2017 14:18
  • שלום רב, בת 45. לפני כחודש בבדיקת גניקולוג ראה באולטרסאונד שחלה מוגדלת. הפנה אותי לבדיקות ca125 שיצאו תקינות ול us דופלר שם זיהה הרופא באחת השחלות מבנה ציסטי מורכב/ מעורב בגודל כ 4 סמ' עם זרימה ערה סביבו אך ללא כלי דם חשודים... המלצתו הייתה לחזור על הבדיקה לאחר הוסת הקרובה.ולחזור על בדיקת מרקרים. התור לדופלר נקבע לעוד חודש בשל הצורך להמתין לובת וכן בשל חופשת הרופא. יש לציין כי יעוץ גנטי בעבר (בדל נסיבות משפחתיות ואישיות( העלה חשד לתסמונת לינץ'), כמו כן בעברי טיפולי פוריות (לא ממושכים), ציסטה שחלתית שנשאבה לפני למעלה מ 10 שנים וגם עישון בעבר. לנוכח האמור לעיל, 1) האם יש סבירות שהציסטה "תעלם כמו שבאה" לאחר המחזור? 2) אם הציסטה נשארת ואולי גדלה כמה זמן ממשיכים לעקוב עד שיוחלט על ניתוח? האם ההמתנה לא תחמיר את המצב? 3) המידה ומנתחים, האם במקרה כזה יהיה בלפאוסקופיה או בניתוח רגיל' פתיחת הבטן? האם יש מקום לדאגה? אני לחוצה ואולי שלא לצורך? תודה רבה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההחלטה על ניתוח לכריתת ציסטה מתבססת מידת החשד שהציסטה ממאירה לשם כך נעזרים בממצאים באולטרסאונד, רמת סמנים בדם (CA125 ואחרים), ההיסטוריה המשפחתית, גיל המטופלת ועוד. לעיתים נעזרים גם בבדיקת CT. אם מחליטים על ניתוח-הוא מבוצע כאשר הציסטה קטנה מ-8 ס"מ בלפרוסקופיה והיא נשלחת לבדיקה פתולוגית במהלך הניתוח. אם הממצא ממאיר מרחיבים את הניתוח לכריתת הרחם, שחלה שניה ודגימת בלוטות ואומנטום. לרוב ציסטות מורכבות אינן נעלמות אלא רק ציסטות צלולות. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי/ ניתוח
  • שרון
  • 05/09/2017 15:35
  • שלום. לפני כ6 שבועות עברתי ניתוח של הוצאת רחם ושחלות עקב ממצא ציסטי ממאיר. בימים האחרונים התחלתי להרגיש מדי פעם קצת כאבים בפרקים בעיקר של הרגליים. רציתי לדעת האם זה חלק מתופעות לוואי של גיל המעבר ובמיוחד אחרי הוצאת רחם ושחלות. בעוד 4 חודשים אהיה בת 50.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, כאבי פרקים אינם תלונה אופיינית למופאוזה אך יכולים להופיע במסגרת התסמינים האופייניים יותר כגון גלי חום, נדודי שינה, חוסר אנרגיה ועוד. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גידול בשחלות ותוצאות מרקרים
  • מיטל
  • 03/09/2017 19:42
  • בבדיקה שגרתית רופא הנשים הפנה אותי לאולטרסאונד . בבירור נתגלה בצד השחלה ציסטה דירמואידית כ 2.5 ס"מ . פניתי לבדיקת דם מרקרים הערכים בטווח הנורמה חוץ מ ca19-9 שיצא 118 מ"ג . מה זה אומר !! א י כמובן ממשיכה בבירור יעוץ טרום ניתוחי אבל מודאגת . תודה רבה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, CA19-9 הינו חלבון בדם שערכו בדם עולים במגוון מצבים שפירים וממאירים כגון גידולי מערכת העיכול, לבלב, סרטן שחלות וכן מצבים שפירים כגון אי ספיקת כבד ומחלות דלקתיות של מערכת העיכול. כמו כן, הוא עולה בגידולי שחלה מסוג דרמואיד שהינם שפירים. עלייך לפנות לייעוץ גינקואונקולוגי לצורך המשך בירור והחלטה על הצורך בניתוח. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובות של ביופסיה
  • גיל
  • 31/08/2017 15:27
  • שלום רב קיבלתי את התשובות של הקוניזציה ואשמח לפירוש התוצאות: קונוס מצוואר הרחם: The resected portion of cervix uteri shows high- grade squamos intraepithellial lesion with extensive glandular involvement (CIN 3) No invasive tumor has been found Chronic cervicitis present Resection margins free ECC: fragments from endometrium without evidence of malignancy תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה מראה שהיה גידול טרום סרטני בדרגת CIN3 בצוואר הרחם שהוסר בשלמותו. עלייך להמשיך במעקב הכולל קולפוסקופיה ופאפ. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שרירן גדול הרחם
  • סנדרה
  • 29/08/2017 19:39
  • שלום רב, בת 48 יש לי שרירן בגודל של כ-20 ס"מ שממוקם מעל הרחם .השרירן התגלה בשנת 2010 .מאז הוא גדל בכ-12 ס"מ. יש לציין שהמחזור סדיר ללא דימום יתר ואין לי תופעות חריגות חוץ מבטן טפוחה לכן דחיתיכל סוג של ניתוח . לפני שנה ביצעתי mri ורשמו שלא ניתן לקבוע בוודאות את סוג הממצא. שאלה שלי :האם השרירן יכול להפוך לממהיר למרות שעברו כל כך הרבה שנים ?הכוונה האם שרירן ממהיר מהתחלה כשמופיע או יכול להפוך במהלך השנים. תודה רבה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אנחנו מניחים היום ששרירן אינו הופך לממאיר (סרקומה) אלא היה ממאיר מלכתחילה. אין לנו כל דרך הדמייתית או מעבדתית להבחין בין שרירן לסרקומה ללא ניתוח. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אווסטין בסרטן הרחם
  • אלה
  • 29/08/2017 18:21
  • שלום רב דוקטור. גילו לדודתי סרטן הרחם שלב 4 שמתקדם במהירות. עפ האונקולוג, הסרטן שלה הוא רחם אך עם מאפיינים דומים לשחלה. האונקולוג החליט על קרבו+טקסול לקו הראשון. שאלתי מדוע לא לשלב אווסטין אמר כי אין צורך. אני קראתי מחקרים כי בקו הראשון יש תוצאות טובות יותר בשילוב עם אווסטין. מדוע אם כך הוא שולל את זה ולא מתעקש שנקבל את התרופה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אכן יש עדות ראשונית ליעילות של הוספת אבסטין לכמותרפיה סטנדרטית במקרים של סרטן רירית הרחם גרורתי שהביא להארכת הזמן עד להופעת הישנות נוספת במספר חודשים. התויה זו אינה כלולה בסל הבריאות ואני מניח שזו הסיבה שהטיפול לא הומלץ. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • סיגל
  • 24/08/2017 22:17
  • היסטרוסקופיה
  • ממ
  • 20/08/2017 18:23
  • היי דר רציתי לדעת האם מותר לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית וטיפולית במידה הצורך באותו זמן שאני נוטלת אקוקלומן (לדחיית ביוץ) האם אתה עושה את ההבחנתית באופן פרטי? ומה העלות כי הקופה לא משתתפת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, היסטרוסקופיה אבחנתית נעשית במרפאה ללא הרדמה. היסטרוסקופיה ניתוחית נעשית תחת הרדמה בבי"ח. ניתן לשלב את שתי הבדיקות, דהיינו לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ואם יש ממצא לעבור להרדמה ולהסירו בהיסטרוסקופיה ניתוחית. במצב כזה, יש לבצע את 2 הבדיקות בבי"ח. אין מניעה מביצוע הבדיקה בזמן נטילת איקקלומין. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה
  • ממ
  • 24/08/2017 09:45
  • מרקרים גבוהים
  • קרן
  • 20/08/2017 22:02
  • שואלת עבור אמא שלי. בת 66, מושתלת כליות מלפני כ-3 שנים. מתלוננת על כאבי בטן מזה הרבה זמן. לאחר בדיקה אצל רופא נשים נשלחה לבדיקות דם שבהן נתגלו מרקרים גבוהים. לאחר בדיקת אולטרסאונד וct ברחם לפני כחצי שנה נמצא כי הכל תקין. כעת בבדיקות דם, המרקרים עדיין גבוהים אך נמוכים יותר מהפעם הקודמת. רופא במח' אונקולוגיה גניקולוגית טוען שהכל תקין. מה יכולה להיות הסיבה למרקרים גבוהים? להלן המספרים: Ca125- 72.4 Ca15-3- 8.55 Ca19-9- 52.23 Cea- 3.81

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, רמת CA125 יכולה להיות גבוהה מסיבות רבות-זיהום/דלקת,, שרירנים ברחם, מחלות כבד ועוד ולכן צריך לשלול את הגורמים הללו. כדי לשלול ממאירות ניתן לשקול ביצוע של PET CT גם כן. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Pet-ct
  • קרן
  • 23/08/2017 15:19
  • Ca 125
  • מוריה
  • 23/08/2017 12:33
  • שלום דר ביינר אמי סיימה את הטיפול האחרון בקו ראשון לפני כשלושה שבועות,לפני הטיפול האחרון הCA125 עמד על 5.75 , היום עשינו בדיקות דם לאחר הטיפול ה 6 והאחרון והתוצאה עדיין אותה תוצאה -5.75 בכל הטיפולים שלפני תמיד היתה ירידה גם אם קטנה ב CA125 האם זה צריך להדאיג שגם לאחר טיפול היא נשארה על אותו מיספר ? הבנתי שיש נשים שיש להם גם מיספר של 4

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפפילומה
  • סיגל
  • 17/08/2017 05:20
  • שאלה BRCA2
  • נשאית BRCA2
  • 16/08/2017 16:44
  • שלום רב, אבקש לדעת מהו המעקב האופטימאלי שאני יכולה לעשות בגלל המוטציה בגין הנ"ל. רופא הנשים שלי שהוא גם מסווג כגניקולוג אונקולוג ומומחה צוואר הרחם (אליו הגעתי דרך קופת חולים) מסרב לשלוח אותי לדופלר אגן כל חצי שנה ואומר שרק אם הוא יראה שינוי ב- US רגיל אז ישלח אותי לדופלר. עד שהגעתי אליו טופלתי אצל רופאה אחרת (שעזבה את הקופה) והיא הייתה מפנה אותי כל חצי שנה לבדיקת דופלר אגן קטן בקופה שהייתה מתבצעת על ידי רופאה מומחית בדימות. אני לא שקטה, אני חוששת ש- US רגיל אינו מספיק עבור נשאיות ונוטה לחשוב שחובה לעשות גם דופלר. מה דעתך? כמו כן, הרופא הנ"ל סבור שאין מה לבצע במקרה שלי מעקב של הסמן CA-125 כי יש לי אנדומטריוזיס שלפעמים מעלה את הערכים. גם פה אני חלוקה עימו. אשמח להתייחסותך בשני העניינים הנ"ל. תודה רבה מראש!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, המעקב המומלץ לנשאיות הוא לבצע אחת ל-6 חודשים בדיקה גינקולוגית, סונר אגן ובדיקת לרמת CA125 בדם. מקובל להפנות לבדיקת דופלר רק אם יש ממצא חשוד בבדיקת סונר רגילה. רמת CA125 אכן יכולה להיות מוגברת בנוכחות אנדומטריוזיס ויכולה ליצור "אזעקת שווא". לכן חלק מהרופאים לא נוטים לשלוח את הבדיקה במצבים אלו. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Lsil חוזר
  • דנה
  • 16/08/2017 13:11
  • שלום, ב2014 עשיתי פאפ והתוצאות היו lsil. רופא הנשים שלח אותי לרופא מומחה שהיה צריך לבצע לי קולופוסקופיה. בפועל נכנסתי אליו, הוא החדיר לי משהו ואחרי דקה אמר שהכל בסדר. שנה אחרי ביצעתי שוב פאפ ויצא תקין. אף אחד לא עדכן אותי על מעקב לגבי זה, ואז הזכירו לי לפני כחודש ששנתיים לא עשיתי פאפ אז עשיתי ושוב יצא lsil. יש לי תור לקולופסקופיה בעוד כמה שבועות, השאלות שלי: 1. האם יש דרך לדעת אם ביצעו לי ב2014 קולופסקופיה? בוודאות לא לקחו ביופסיה ואין זכר לבדיקה הזו בהיסטוריה שלי באתר מכבי, רק של בדיקת הפאפ. 2. האם ייתכן שהרופא פספס משהו בבדיקה ב2014?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דנה שלום, תצטרכי לברר עם הרופא שבדק אותך ב-2014 אם בוצעה קולפוסקופיה. ביופסיה נלקחת רק אם רואים ממצא חשוד וקרוב לוודאי שזה מה שהיה. כעת עלייך לבצע שוב קולפוסקופיה ועל פי הממצאים יוחלט שוב אם יש צורך בביופסיה. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)