רופאים בתחום
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד
ד"ר יצחק פיינשטיין ד"ר יצחק פיינשטיין
מנהל המחלקה הגניקולוגית של קופ"ח מאוחדת במרכז... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בדיקת סיטי עם חומר ניגוד
  • צפי
  • 24/05/2017 17:38
  • שלום בשל ממצא בכליה נערכה לי בדיקת סיטי עם חומר ניגוד לכל הגוף . רציתי לדעת האם בבדיקה כזאת ניתן לראות את הרחם השחלות וצואר הרחם והאם אפשר לגלות ממאירות באיברים אלה ע״י הבדיקה . בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות משטח פאפ
  • שרון
  • 22/05/2017 13:41
  • שלום רב עשיתי בדיקת פאפ בשל טיפולי IVF. התוצאות: Satisfactory for evaluation. Transformation zone component present (endocervical/metaplastic cells). :Interpetation/Result Atypical squamous cells of undetermined significance. (ASC-US). Recommendation: Repeat test in 3 to 6 months or colposcopy. פרט להמלצה על חזרתיות , מה זה אומר??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה מעידה שיש שינוי קל בתאי צוואר הרחם היכול לנבוע מדלקת או לרמוז על שינוי טרום סרטני חמור יותר. על כן, מומלץ לבצע קולפוסקופיה ולא להסתפק בחזרה על בדיקת הפאפ. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך לתשובתך-קופולסקופיה
  • שרון
  • 24/05/2017 04:54
  • ראשית, תודה על התשובה הקודמת שאלה נוספת, במידה ומשטח הפאפ נלקח ב 3/4 ורק ב 22/5 ניתנה תשובה, כמה דחוף לעשות קופולסקופיה? אני כרגע אחרי החזרת עוברים ולוקחת תמיכה נרות פרוגסטרון פעמיים ביום והבנתי שצריך לפחות יומיים ללא נרות לפני הבדיקה. במידה ואכן נקלטתי אצטרך להמשיך בתמיכה מספר שבועות. מה לעשות???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעקב אונקולוגי
  • שמחה
  • 21/05/2017 09:11
  • שלום, עברתי כריתת רחם שחלות חצוצרות ב-2009 (התגלה סרטן ברירית הרחם בפתולוגיה) קיבלתי סידרה של הקרנות ו 2 פנימיות. עד היום אני במעקב נמסר לי שמעכשיו עלי להמשיך במעקב בקופ"ח ואין בקופה מעקב. כמה זמן אכן יש צורך המעקב? ומה עושים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימום בקיום יחסים
  • חני
  • 21/05/2017 17:57
  • בת 27, בריאה בד"כ, קיבלתי חיסון גרדסיל בתחילת פעילות מינית. נוטלת גלולות מסוג מליאן מזה 8 שנים. מעל לשנה סובלת מדימום בקיום יחסים באופן קבוע. בדיקת פאפ לפני שנתיים תקינה, לאחרונה אולטרסאונד וגינלי תקין, קולפוסקופיה תקינה וצריבה כימית של אקטרופיון. לאור המשך הדימום - טיפול אנטיביוטי למרות בדיקות דם תקינות. טרם נלקחה ביופסיה, והרופא (מומחה צוואר רחם מטעם קופ"ח) בחר לבצע פאפ נוספת, בעקבותיה אולי פוקולוסקופיה נוספת וצריבה חשמלית, על אף שבבדיקה גיניקולוגית נראה שהצריבה הקודמת מספיקה. המליץ לא להחליף גלולות. למה לא ביופסיה? או החלפת גלולות? ללא ממצאים חריגים - מה יכול להוות את מקור הדמם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, דימום בזמן יחסים נובע לרוב מצוואר הרחם ועיתים נדירות מחלל הרחם. אם התלונה נמשכת למרות טיפול יש צורך בקולפוסקופיה חוזרת לצוואר הרחם וכן הערכה של חלל הרחם באמצעות אולטרסאונד ואולי אף היסטרוסקופיה. ביופסיה מקובל לקחת רק אם רואים ממצא חשוד בקולפוסקופיה. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח לאחר טיפול ניאואדגובנטי
  • מוריה
  • 23/05/2017 12:23
  • צהריים טובים אמי התחילה טיפולים בקו ראשון לאחר שלא היו בטוחים האם אפשר לנתח, התחילה לפני חודשיים טיפול ניאואדגובנטי וסיימה את הטיפול השלישי לפני שבועיים , ביום חמישי עשתה חמישי פט סיטי, ויש נסיגה, הלכנו לפרופסור באופן פרטי והוא רוצה לנתח ללא מתן טיפול רביעי אומר שעדיף כך לעבור את הטיפול הרביעי רק אחרי הניתוח , בילנסון לעומת זאת רוצים לתת טיפול רביעי ורק לאחר מכן ניתוח , אשמח להתייעצות לדעת מה עדיף?האם יש לזה השלכות מבחינת הצלחת הטיפולים לאורך זמן ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח לאחר טיפול ניאואדגובנטי
  • מוריה
  • 23/05/2017 12:28
  • שלום, מקובל לנתח לאחר 3 טיפולים ולאחר הניתוח לתת 3 טיפולים נוספים. במקרים בהם מתרשמים שאין תגובה מספקת לטיפול, ניתן לתת טיפול נוסף טרם החלטה על ניתוח. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולאפאריב/לינפרזה
  • מוריה
  • 23/05/2017 15:54
  • האם התרופה אולאפאריב אפקטיבית גם לנשים עם סרטן שחלות שלא נשאיות BRCA1/2? גילינו היום כי אמי אינה נושאת את הגן ואני כבר חושבת קדימה ומודאגת כי אין לה אופציות טיפוליות רבות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מבולבלת
  • אור
  • 18/05/2017 02:01
  • שלום אובחנתי עם רבדיומיוסרקומה בצוואר הרחם. זה נקרא סרטן צואר הרחם? התחלתי כימוטרפיה ואבילציה. הוצא רקמת שחלה לשימור פריון. מה תוכל לעזור ולהסביר על סוג הגידול ומה הסיכוי להרות בהמשך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח תוצאות קולופוסקופיה
  • אנה
  • 18/05/2017 09:07
  • בת 32, בריאה, ללא ילדים. ביצעתי הבוקר כריתת פוליפ צווארי ונלקחה לי ביופסיה. הממצאים מעט מדאיגים וברור לי שצריך להמתין- אבל מה אומרות התוצאות הבאות? colposcopy - adequate tz לא נראה, סוג 2-3 פוליפ צווארי 5-7 מ"מ awe עדין בשעה 4 h4 bx vx כריתת פוליפ צווארי הימוסטיזיס

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, תאור הבדיקה הקולפוסקופית מעיד על ממצאים המחשידים לשינוי טרום ממאיר. האבחנה הסופית תתקבל מתשובת הביופסיה. אין ברירה, צריך להמתין בסבלנות. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשש מסרטן השחלות
  • שלי
  • 16/05/2017 01:09
  • שלום לך ד"ר. אני בת 39, 4 לידות, הפלה ספונטנית אחת.. אין עבר משפחתי של סרטן השחלות/ שד. דוד נפטר מלוקמיה. בחודשיים האחרונים אני סובלת מגזים מרובים ובטן נפוחה. מידי פעם קפיצות של הבטן התחתונה (כמו תנועות בהריון). אין עליה/ ירידה במשקל. לעיתים רחוקות כאב אגני שחולף. כאב ממש חלש בירך כל כמה ימים למשך דקה- שתיים.. שתן קצת יותר תכוף מהרגיל בימים האחרונים. יציאות כל יום פעם-פעמיים אבל קצת יותר קשות ( נראה לי עקב לקיחת תוסף ברזל ). אין בחילות/ הקאות/ תחושת שובע מהירה או כאבי בטן חריגים. בביקורת שגרתית אצל רופאת נשים עם אולטראסאונד וגינלי רגיל (הבדיקה ארכה לא יותר משתי דקות) נצפו שחלות תקינות במרקם תקין (היתה ציסטה באחת השחלות לפני חודש ולכן הגעתי לביקורת. בביקורת נאמר לי כי הציסטה נעלמה. בבדיקה הרופאה גם הכניסה אצבע ולחצה על הבטן, שאלה אם כואב לי ועניתי בשלילה, לאחר מכן אמרה שהשחלות תקינות. רחם תקין ובסה"כ הרופאה אמרה שהכל תקין. כששאלתי אם יש סיכוי לגידול בשחלה היא אמרה שמה פתאום אני חושבת על דבר כזה. אני קצת חוששת מסרטן השחלות בעקבות הגזים המרובים והבטן הנפוחה. אמרתי לרופאת הנשים על הגזים והבטן הנפוחה והיא אמרה שזה קשור למערכת העיכול ולא לבעיה גניקולוגית (מה, היא לא מכירה את התסמינים של סרטן השחלה שהיא אומרת שזה שייך למערכת העיכול?) שאלתי היא האם יכול להיות שיש גידול בשחלה ובאולטראסאונד רגיל השחלות נראות תקינות? האם לפני התסמינים שציינתי יש לי ממה לחשוש ולהתעקש על בירור נוסף? תודה מראש, שלי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התגובה אבל..
  • שלי
  • 17/05/2017 09:43
  • אני יודעת שאם אני מודאגת אני יכולה לפנות לגניקו-אונקולוג. השאלה שלי היתה אחרת: אם בבדיקה וגילנית השחלות נצפו במרקם תקין האם יש ממה לחשוש??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה דחופה
  • אביבית אדטו
  • 16/05/2017 16:27
  • שאלה
  • ריקי
  • 12/05/2017 17:53
  • שלום, אלו ממצאים הנראים בקולפוסקופיה ויכולים להחשיד לממצא טרום ממאיר. ברוב המקרים מקובל שלוקחים ביופסיה מממצא כזה. התשובה מהביופסיה תיתן את האבחנה הסופית. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדבקה - אוורה
  • גליה
  • 08/05/2017 14:00
  • שלום, שמי גליה ואני בת 42 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס נוטלת באופן קבוע אלטרוקסין וגם מדבקה בשם אוורה למניעת הריון, משתמשת באוורה כבר 5 שנים, לאחרונה בחצי שנה האחרונה היו לי פעמיים התקפים של לחץ חזק בחזה וקושי לנשום, ספרתי זאת לרופאת נשים שלי, היא אמרה לי מייד להפסיק עם האוורה שזה עלול לקרות בגילי בגלל הפרוג'סטרון שיש באוורה, שאלתי האם יש לזה באמת קשר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התלונות שתיארת יכולות להיות קשורות לאמצעי המניעה המכילים אסטרוגן ופרוגסטרון. אם תופעות הלוואי פסקו לאח הפסקת האברה זה בהחלט יכול לרמוז שאכן היה קשר ויש לשקול להשתמש באמצעי מניעה לא הורמונלי. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזציה
  • רינת
  • 10/05/2017 20:13
  • עברתי קונזציה בצוואר הרחם ואחרי שבוע הפסיקו הדימומים וקיימתי יחסים ואחרי זה חזר דימום יותר מהרגיל ממש כמו ווסת השאלה שלי האם זה מסוכן ורצוי שהגש לבית חולים או שהדימום לא קשור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מומלץ שלא לקיים יחסים כ-4 שבועות אחרי קוניזציה. אם הדימום בכמות של וסת או יותר, עלייך לפנות לרופא שניתח אותך לבדיקה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נגיף הפפילומה
  • ליאת
  • 12/05/2017 09:09
  • בת 35 עברתי לפני שבועיים קוניזציה בגלל תאים טרום סרטניים דרגה שלוש, לפני כשנתיים בדיקת הפאפ הייתה תקינה.אני יודעת שנדבקים בפפילומה דרך מגע מיני או יחסי מין, אבל אם אני נשואה ובן זוגי קבוע, מה זה אומר? שנדבקתי ממנו? הוא צריך גם כן לעבור איזושהי בדיקה? ובעצם איך הוא נדבק? אני יודעת שלא אקבל תשובה חד-משמעית ,אבל ארצה לדעת מהן האופציות להידבקות.ממש מבולבלת מהעניין ואשמח לתשובות והכוונה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההדבקה בנגיף הפפילומה מתרחשת רק דרך מגע מיני. ההתמרה הטרום סרטנית שהוירוס יכול לגרום (וזה קורה רק במיעוט מהמקרים) מתרחשת שנים רבות לאחר ההדבקה. אין הנחיות מיוחדות לנשאים של הוירוס כיון שכ-80% מהאוכלוסייה הפעילה מינית נדבקה בו במהלך חייה ובמרבית המקרים הוירוס נעלם תוך מספר שנים. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בעיות בקיבה לאחר הקרנות
  • שי חכמוב
  • 04/05/2017 21:28
  • שלום רב ותודה מראש על התשובה . אימי עברה מזה מספר שבועות הקרנות לאזור הגב ועמוד השדרה . 10 הקרנות במספר. לאחר כשבוע, החלו לה כאבים עזים בבטן ובעיקר בקיבה, כאבים אלו לדבריה, לא פחות מעיקים וחזקים מהכאבים הרגילים שקיימים בגלל הגרורות . השאלה היא האם נפגעה רקמת הקיבה ? האם זה סביר שמהקרנות בגב ובעמוד השדרה יופיעו בעיות בקיבה ? בתודה שי חכמוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם הקיבה נמצאת בתוך שדה הקרינה ייתכן שתהיה פגיעה ברירית הקיבה. ניתן לקבל תשובה לכך מהרופא שטיפל באמא במכון הקרינה. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ענו על שאלון מחקר ותוכלו לזכות בארוחת בוקר זוגית!
  • מחקר_תלאביב
  • 04/05/2017 16:56
  • שלום לכולם, שמי מעיין, אני עו"ס וסטודנטית לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב. במסגרת עבודת התזה שלי, אני חוקרת את חשיבותה של הדת בקרב אוכלוסיית חולי-סרטן יהודים בוגרים בישראל (מעל גיל 18). אשמח מאוד אם תוכלו להקדיש 10-15 דקות למילוי שאלון המחקר. == מבין העונים תוגרל ארוחת בוקר זוגית במתנה!! == **השאלון מיועד לאנשים בוגרים יהודים מגיל 18 ומעלה - חילונים ודתיים ** עזרתכם חשובה להעשרת הידע המקצועי, לצורך תכנון התערבות מתאימה למטופלים בהתמודדות עם מחלתם. מודה לכם על עזרתכם! :) מעיין הקישור לשאלון: https://telaviv.qualtrics.com/jfe/form/SV_80142G7nqhUZyPH

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטות בשחלה ימנית
  • שרה
  • 30/04/2017 19:24
  • שלום רב, אני בת 47, כבר מעל חצי שנה אין מחזור. בשחלה ימנית כבר הרבה שנים יש ציסטה צלולה כ 3 סמ. לאחרונה יש לי כאבים בצד ימין בבטן התחתונה וגם באיזור של הכבד עם עליה קטנה בתפקודי כבד . האולטרסאונד רואים כבר 3 ממצאים בשחלה ימנית , נוזל בחצוצרה ימנית .. ca 125 יצא 19. אני מאוד מפחדת שיש לי סרטן השחלה .. לא ברור גם מהסיבה פמנוםאוזה מוקדמת . הרופא המליץ על פרמולוט ל10 ומים ואז לחזור על אולטראסאונד . האם כדאי להוציא את השחלה ואת החצוצרה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההחלטה על הצורך בניתוח עקב ממצא שחלתי מתבסס על מספר פרמטרים כמו החשד לממאירות והאם הציסטות גורמות לסימפטומים. החשד לממאירות מתבסס על מראה הציסטות באולטרסאונד, זרימות דם, רמת CA125 ועוד מספר גורמים. עלייך להגיע לבדיקה של גינקולוג אונקולוג אשר יחליט אם יש התוויה לניתוח. חג שמח, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופותPARP 1
  • עדי
  • 25/04/2017 20:36
  • האם שימוש בתרופות PARPI הוכחו כיעילות לנשים שהמחלה, סרטן השחלות,חזרה וזו אינה הפעם הראשונה? האם זה נוסה על נשים?האם זה בשימוש וכמה זמן? האם יש סוגים שונים בתרופה זאת עדיואיזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התרופה מאושרת כעת לשימוש בנשים עם הישנות סרטן שחלות. התרופה ניתנת לנשים שהגיבו לטיפול כמותרפי בהישנות מחלתן. לתרופה יש פרופיל בטיחות גבוה עם מיעוט תופעות לוואי. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • PET CT
  • אילן
  • 26/04/2017 22:49
  • שלום, MRI לא מבוצע כלל גופי אלא רק לאזור מכוון. PET CT מיועד בד"כ לסקירה כלל גופית בנסיון לאתר ממצאים חשודים לממאירות. הבדיקות מבוצעות במטרות שונות ולכן לא תמיד ניתן לבצע אחת במקום השניה. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיצטות מרובות השחלה
  • סמי
  • 28/04/2017 17:56
  • שלום לפני כמה זמן הרגשתי בליטה גדולה בבטן. אצל הגניקולוג נמצאה ציסטה בגודל 15על14 ס"מ. עם מחיצות מרובות. המחזור שלי סדיר פרט לנפיחות בבטן. בדיקה ca 125 יצאה22.3 בדיקת cea קטנה מ 1.3 טרם קיבלתי תשובות ct ובקרוב תור לדופלר אגן. מדוע הרופא לא ראה צורך לאשפז אותי מייד לניתוח? האם עלי לפנות לחוות דעת נוספת? מה דעתך על הממצאים המדאיגים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הממצא בשחלה מדאיג ודורש ניתוח. לאחר ביצוע בדיקת ה-CT עלייך להיפגש עם גינקולוג המתמחה גם בניתוחים לצורך תכנון הניתוח. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)