רופאים בתחום
ד"ר אנדרי אופק ד"ר אנדרי אופק
מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז לכירורגיה פלסטית קרא עוד
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

ד"ר עופר ארנון

ד"ר עופר ארנון
ד"ר עופר ארנון, מומחה לרפואה פלסטית ואסתטית ומנהל תחום ניתוחי מוז באינפומד. ד"ר עופר ארנון מקבל חולים לניתוחי מוז ללא תוספת תשלום וללא תור בבית חולים ברזילי לכל קופות עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • מוס
  • גליה
  • 31/03/2017 20:46
  • שלום אני מיועדת לניתוח מוס אבל יש לי גלאוקומה ואסור לי להשתמש באדרנלין בחומר הרדמה שאלה שלי האם ניתן ללא אדרנלין ומה תפקידו של אדרנלין בהרדמה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כיווץ כלי דם. לידוקאין הינו חומר מרדים. אדרנלין, מכווץ כלי דם. כאשר מזריקים אותם יחד בניתוח. לידוקאין משפיע מיד, כלומר, חוסר תחושה מידי. לאחר מספר דקות גם האדרנלין משפיע, מכווץ כלי דם קטנים. כאשר חותכים רקמות, יהיה פחות דימום. ניתן לבצע ניתוח, גם ללא אדרנלין. רק עם לידוקאין. נעצור דימום בדרכים אחרות... רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • BCC
  • דלי
  • 25/03/2017 19:35
  • שלום לפני כחודש עברתי ניתוח להסרת נגע החשוד גודל 3 ממ מיקום מאחורי אוזן ---ביצוע בצריבה תשובה MARGIN INVOLVE BCC ONE LATERAL הרופא ממליץ לבצע הרחבת שוליים. - האם לעשות את זה בדרך כירורגית רגילה או רק בשיטת מוהס ? תאריך כירורגית בעוד שבועיים תאריך ניתוח בשיטת מוהס בעוד חודשיים מה עדיף האם כדאי לחכות חודשיים תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתן לקבל ניתוח מוהס ללא עלות וללא תור (עד שלושה שבועות) לכל קופות החולים. בבית חולים ממשלתי. ברזילי באשקלון. אני דר ארנון מנתח. בבקשה לשלוח הפנייה לפקס 08-6746111. טל 08-6746164. 052-5419232 רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • BCC
  • דלי
  • 26/03/2017 21:12
  • ממצאי ביופסיה
  • שלמה קורץ
  • 21/03/2017 19:03
  • שלום, חמי בן 86 עבר הסרת גידול BCC מהעין. בממצאי הביופסיה נמצא: 1+2 BASAL CELL CARCINOMA T1000 M80903 מה פירוש הממצאים? הומלץ על תרופה ויסמודג'יב מכיוון ששארית הגידול במקום שאין גישה ניתוחית. האם יש מחקרים המורים מה האינטראקציה בין ויסמודגיב לבין הידראה בכלל ובגיל מתקדם בעיקר? האם ידוע כיצד משנה ויסמודגיב את תמונת הדם לגבי המוגלובין והמטוקריט? בברכה, שלמה קורץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאי הביופסיה
  • שלמה קורץ
  • 22/03/2017 19:45
  • ממצאי ביופסיה
  • שלמה קורץ
  • 21/03/2017 19:02
  • שלום, חמי בן 86 עבר הסרת גידול BCC מהעין. בממצאי הביופסיה נמצא: 1+2 BASAL CELL CARCINOMA T1000 M80903 מה פירוש הממצאים? הומלץ על תרופה ויסמודג'יב מכיוון ששארית הגידול במקום שאין גישה ניתוחית. האם יש מחקרים המורים מה האינטראקציה בין ויסמודגיב לבין הידראה בכלל ובגיל מתקדם בעיקר? האם ידוע כיצד משנה ויסמודגיב את תמונת הדם לגבי המוגלובין והמטוקריט? בברכה, שלמה קורץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נגעים בזרועות הידים
  • דורית
  • 15/03/2017 16:27
  • שלום אני בת 35 לפני שלושה חודשים יצא לי נגע בעור בזרוע תחילה חשבתי שאולי קיבלתי מכה הנגע לא כואב לא מגרד הוא בצבע חום אדום כהה וקשה ומעט גדול לפני שבוע ראיתי שיצא לי עוד נגע כזה בזרוע השניה והיום גילתי עוד שתיים ביד הראשונה אציין שבכל יד יש נגע יחסית גדול אני חולת בוכרת נעורים אני ממתינה לתור לרופא עור שזה עוד שבועיים וחצי בפרטי האם יש צורך למצוא רופא יותר דחוף האם ניתן לשלוח לך צילום של הנגע ? בדקתי באינטרנט וראיתי תמונות של אותו נגעים ולא מבסר טובות אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרצינומה במצח
  • דניאלה
  • 13/03/2017 21:41
  • שלום, קיבלתי היום עדכון כי הנגע במצח שלי הוא קרצינומה. מה הדחיפות של ההסרה בניתוח מוז? ביקשתי לדחות בשבוע בלבד עקב נסיעת עבודה לחו״ל. האם יש סיכון של התפשטות הנגע?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרצינומה
  • דניאלה
  • 14/03/2017 14:45
  • מדובר על BCC קרצינומה של העור, נמצא במצח. אתמול הודיעו לי וקבעו לי תור לעוד שבועיים. יש לי אפשרות להקדים, האם מומלץ או שאין משמעות בטווח כזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פצע בכף הרגל
  • פנינה
  • 23/02/2017 15:30
  • לפני 5שנים עברתי הקרנות בכף הרגל עקב קפושי סרקומה.וזה יותר החצי שנה יש פצע בכף הרגל שלא נסגרת,חבישות ,משחות,לא עוזר...רופא אונקולוג לא רואה את הפצע כגידול ....אם יש פיטרון לעזור לרפות את המקום?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פס שחור דק וקטן מתחת לציפורניים
  • ליזי
  • 13/03/2017 14:25
  • הבחנתי בפס שחור דק וקטן שלא מגיע לאמצע הציפורן , בעוד שני ציפורניים יש כתמים קטנים מאוד שחורים .... נבהלתי כי אחת הסימנים במלנומה הוא פס שחור אני מאוד דואגת ובבהלה אבקש דעתך בבקשה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאחר ניתוח מוז
  • סהר אביב
  • 14/02/2017 17:42
  • אני כחודש לאחר ניתוח מוז על האף + שתל. התוצאה גרועה אסטתית: רואים 2 קווים (צלקות דקות ואדומות ) דמויי צלעות משולש. פרט לכך, חסר נפח. אני מיואשת! למרות שזה עדיין מוקדם כל התוצאות שראיתי בשלב ניתוחי זה היו הרבה יותר טובות. האם יש לך עצה מה לעשות? (חוץ מלהמתין?) תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשה להתיחס לצלקות כאשר לא רואים אותם., אבל ההמלצה להתיעץ עם הרופא המנתח. במידה והצלקת לא טובה, יש מה לעשות. ניתן להוסיף נפח מתחת לשתל, ניתן להזיז את קווי הצלקות, כמובן שזה כרוך בניתוח/ים נוספים. אבל יש ואפשר לעשות. להיתיעץ עם הרופא המנתח. או עם כל פלסטיקאי אחר. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צלקות לאחר ניתוח
  • סהר אביב
  • 14/02/2017 21:22
  • תודה על תשובתך המהירה,ד'ר ארנון. תוכל בבקשה לפרט באיזו דרך מוסיפים נפח מתחת לשתל? ומה פירוש להזיז את קווי הצלקות? ומה תועיל הזזה? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתן להוסיף נפח על ידי השתלת שומן או השתלת דרמיס (החלק העמוק בעור) אם מיקום הצלקות לאחר שתל עור לא במקום, ניתן לכרות יחידה אסתטית שלמה (כן, שטח גדול יותר) לדוגמה כל גב האף או כנף שלמה ולעשות השתלה מחדש. לא כדאי להמשיך ולהבין כעת את כל אומנות הכירורגיה הפלסטית. כדאי להפגש עם המנתח או עם פלסטיקאי אחר ולשמוע חוות דעת. יתכן ובאמת יש פשוט להתאזר בסבלנות. כן, לעיתים זה קשה מאד. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • atypical spitzoid tumor
  • אורית
  • 06/02/2017 08:00
  • בת 17. הוסר נגע מדופ]ן בית החזה. 3 מיטוזות בDERMAL COMPONENT עומק הגידול 14ממ רוחב 4ממ שוליים צרים. הוצע לי הרחבת הכריתה וכריתת בלוטת הזקיף. האם כריתת בלוטת הזקיף הכרחית?? מה הצעתך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרצינומה על שם מרקל
  • רווית
  • 23/01/2017 13:34
  • פרופסור שלום , לפני כשנה גילו לאבי (בן 71) הוצדקין לימפומה בבית השחי , אבי עבר טיפול כימוטרפי לאחר כשולשה חודשים התגלה גוש ברגל שבתוצאות ביופסיה נמצא שמדובר במרקל קרצינומה ביצעו בדיקת פט סיטי שהראתה שההוצקין עבר אך יש גם גידולי מרקל במפסעה , אבא עבר כריתה כירורגית של הגידולים וטיפולי כימוטרפיה והקרנות רצופות של 30 ימים. לפני כחודש עבר בדיקת פט סיטי שהראתה שזה עבר והגוף נקי , לפני כשבועיים הופיעו לו פצעים ברגל (מתחת לאיזור שכרתו את הגוש) , נלקחה ביופסיה ואתמול קיבלנו בשורה שהמרקל חזר הרופא המטפל לא ממצליץ על טיפולי כימוטרפיה והקרנות שוב אלא ממליץ על טיפול אימונוטרפי לפי מה שקראתי ין יותר מידי מידע על הטיפול האימונוטרפיה לחולי מרקל חשוב לציין שאבאב הגיב ממש טוב לטיפולי הכימוטרפיה וההקרנות ללא תופעות לוואי כמעט . הרופא אמר שסיכויי ההצלחה בטיפול הביולוגי נמוכים ושבמידה וזה לא יצליח זה עניין של חודשים לחיות . אני לא יכולה להרים ידיים האם לדעתך יש סיכוי להבריא ממרקל בעזרת טיפולים חוזרים של הקרנות וכימוטרפיה למרות שזה חזר ? האם יש לך ניסיון לחולי מרקל בטיפול אימונוטרפי ? אני מוכנה להגיע לפגישת ייעוץ אנחנו חייבים לשמוע עוד חוות דעת מקצועית אשמח אם תחזור אליי תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרקוקנטומה
  • א.כ
  • 12/01/2017 17:28
  • שלום..קיבלתי אבחנה פתולוגית האומרת כי אובחנה קרקוקנטומה אך לא ניתן לשלול סקוומוס קרצינומה. כיצד כן ניתן לשלול? מה המלצות להמשך? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • KA היא סוג פשוט של ssc. הטקסט, זה ניסוח של תשובה פתולוגית. ״לא ניתן לשלול״ זה כמו ״יתכן ש ..״ לכן, האבחנה הינה scc מסוג KA. מה שחשוב זה האם בוצאה כריתה שלמה? האם כל הגידול הוסר? אם לא, אז צריך לבצע ניתוח. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוד מתמשך בעור הגפים והחזה
  • מוש
  • 06/01/2017 15:26
  • שלום, אני בן 58 סובל מזה חצי שנה מגרד עז בגפים ובאיזור החזה. מדובר בגרד מציק בעיקר בשעות הבוקר ובשעות הערב, ומשמעותי עד כדי זוב דם נישללו אלרגיות עי אלרגולוג ובדיקות דם תקינות פרט לרמת נתרן נמוכה מחוץ לנורמה. נשלל גם סקביאס/ טפילים אודה למתן כיוון נוסף ואשמח לדעת האם יתכן קשר לסרטן (קראתי באינטרנט).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיכויי הצלחת ניתוח מוס
  • סנדרה
  • 03/01/2017 14:00
  • שלום ד"ר, מה ניתן לעשות אם ניתוח מוס לא מסיר את הגידול בשלמות? (ברור לי שהסיכוי לכך נמוך). האם נדרש ניתוח מוס נוסף או מומלץ טיפול אחר? מדובר ב-SCC קטן על הפנים (לאחר ביופסיה). תודה. סנדרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח מוס שלא הסיר
  • סנדרה
  • 03/01/2017 16:59
  • סרטן scc - שיטה להסרה
  • יעל
  • 19/12/2016 20:48
  • שלום, לאמי התגלה סרטן scc על שוק הרגל. האם אפשר לבצע כריתה בשיטת מוהס ע"י טופס 17 או שלא יאפשרו לה כי אולי כיום מאשרים רק לאזור הפנים? אילו עוד אופציות יש? הבנתי שמוהס הכי יעילה מבחינת סיכויי יעילו\ החלמה ללא גרורות. אודה לתשובתך בהקדם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתן לבצע ניתוח מוהס בכל מקום על פני הגוף. קופ״ח וחברות הביטוח מאשרות בדרך כלל, מוהס בפנים, צוואר ואו בשאר אזורי הגוף כאשר היתה כריתה לא שלמה. דיוק כריתת גידול עור בניתוח מוהס -99% בכריתה רגילה 80-90%. באזורים שהם לא פנים, ניתן לבצע כריתה גדולה יותר, כלומר לכרות אזור גדול יותר, על מנת להיות יותר בטוחים בשלמות הכריתה. SCC בשוק, יקבל אישור מקופ״ח לכריתה בניתוח מוהס, כאשר בוצעה כריתה לא שלמה או לעיתים כאשר גבולות קליניים של הגידול מאד מטושטשות. לדוגמה בשל אודם או זיהום. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך
  • יעל
  • 19/12/2016 22:45
  • תודה על המענה המהיר! אז אם כך לא נתון סוג הטיפול לשיקול כל כך? לאימי יש בשוק הרגל. אז באיזה אופן כורתים? לא הסבירו לה כלום אין התייעצות עם הפציינט על דרכים חלופיות ומה עדיף? האם אפר לעשות מוהס באופן פרטי? בגלל היעלות שלו? ושאלה אחרונה: כשעשו ביופסיה אפשר היה לדעת אם יש גרורות או שרק בכריתה נדע? תודה שוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרורות הם בגוף לכן אין שום אפשרות לדעת לגביהם בזמן הניתוח של הכריתה המקומית. איזה כריתה תתבצע, תלוי בגודל הגידול. כלומר כריתה גדולה, הדפקט יסגר כנראה עם שתל עור. (עור שילקח ממקום אחר כגון:ירך) ניתן לבצע ניתוח מוהס פרטי. העלות באזור 10,000 ש״ח רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה- שאלה על גרורות
  • יעל
  • 20/12/2016 18:30
  • תודה רבה. אז איך אתם יודעים אם הגידול שלח גרורות? לא כל כך הבנתי... אתה חושב שכדאי להסתפק בטיפול הקונבנציונלי ולא מוהס? שואלת על השיטה רק בגלל הגרורות...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיפוש גרורות מתבצע כאשר יש חשד לגרורות. כגון scc אגרסיבי (לאחר קבלת תשובה היסטולוגית) גודל של גידול מעל כ 2 סנטימטר. גידול שהיה משך זמן רב. החיפוש או הבדיקה כוללת מישוש בלוטות לימפה בתחנות הקרובות (אחורי הברכיים ובמפשעות במקרה של גידול בשוקיים) אולטראסאונד, CT בהתאם לרמת החשד הקליני. הרופא המטפל (המנתח) מחליט על הבירור ובהתאם לצורך מפנה לרופא אונקולוג. לגבי מה עדיף מוהס או כריתה רגילה. אני תמיד בעד מוהס! שכן השיקול תמיד הוא גם כלכלי. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למה התכונת..
  • אור
  • 22/12/2016 20:04
  • סיכוי החלמה
  • תמר
  • 22/12/2016 20:09
  • Bcc
  • דנה
  • 25/06/2015 08:44
  • שלום דר, בבית החזה קיים פצע שלא נרפא ומדמם לעיתים. קיים מחודש פברואר לערך. נערכה ביופסיה ונמצא כי מדובר ב-bcc . הנני בהריון מתקדם חודש שמיני ולכן נדחה הניתוח להסרה לחודש ספטמבר. הבחנתי כי שוב גדל לאחר הביופסיה וכבר קיימת גבשושית ( שבועיים מהביופסיה שבה הוסר החלק המרכזי של הפצע). ברצוני להתייעץ האם יש להסיר מיידית את הנגע או שמא להמתין לסוף ספטמבר. בברכה ותודה מראש דנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדרך כלל משתדלים לבצע כמה שפחות פעולות לנשים בהריון. ניתן להסיר את הנגע כבר ואז לקראת הלידה וההנקה הפצע יהיה סגור. לעומת זה בספטמבר, עם את מתכננת להניק, זה יכול להיות קצת יותר קשה. מבחינת סיכון, אין סיכון בלהסיר עכשיו או לכרות את הנגע מאוחר יותר. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • bcc לא שולח גרורות
  • טל
  • 22/12/2016 20:03
  • תוצאה של ביאופסיה
  • יסמין
  • 29/11/2016 16:25
  • שלום רב, קיבלתי תוצאות של ביאופסיה ( הורדתי נקודת חן קטנה במצח שרופא העור המצליץ להוריד) אבל אני לא מבינה אם התוצאה תקינה, לא יכולה לפרש. בדיקת מאקרוסקופית: התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת " מצל L שייב" ובה קטע עור בצורת גילוח בממדים 0.3-0.2X0.4 ס"מ. בדיקת מיקרוסקופית: Skin, left forehead, shave biopsy: TOP OF COMPOUND NEVUS/ SNOMED: T-01000, M-87600 אשמח לקבל פרוש של התוצאה. תודה רבה!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שיוף שומה צבעונית
  • ד"ר ארנון עופר
  • 01/12/2016 17:17
  • מדובר בשומה שפירה צבעונית.! השומה נכרתה חלקית, שכן בוצע שיוף בלבד. כלומר השומה עדיין במקומה ויש סיכוי סביר שבהמשך היא תצמח שוב ואף יכולה להראות לא יפה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • BCC
  • חיים
  • 11/11/2016 01:28
  • לאחרונה עברתי ניתוח להסרת נגע החשוד כ-BCC ואכן בבדיקה הדבר אומת. הרופא ממליץ לבצע הרחבת שוליים. האם יכול לוותר על זה? ובאים לבצע - האם לעשות את זה בדרך כירורגית רגילה או רק בשיטת מוהס ? אודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • BCC שלא נכרת בשלמות
  • דר ארנון
  • 11/11/2016 18:10
  • תרופה ביולוגית מתאימה למילאנומה או לבעלי מוטציה BRAF בגידולי ריאה או גידולי מעיים
  • תרופה ביולוגית
  • 01/11/2016 20:29
לרופאים בתחום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)