רופאים בתחום
ד"ר אנדרי אופק ד"ר אנדרי אופק
מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז לכירורגיה פלסטית קרא עוד
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
בדיקות קשורות

פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

ד"ר עופר ארנון

ד"ר עופר ארנון
ד"ר עופר ארנון, מומחה לרפואה פלסטית ואסתטית ומנהל תחום ניתוחי מוז באינפומד. ד"ר עופר ארנון מקבל חולים לניתוחי מוז ללא תוספת תשלום וללא תור בבית חולים ברזילי לכל קופות עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • יבלת פנימית על עקב
  • גלינה
  • 06/06/2018 16:13
  • שלום רב, לפני כשנה אובחנו אצלי 2 מלנומות in situ, שהוצאו. בלי קשר אליהן, יש לי יבלת פנימית בעקב רגל ימין שקיימת כבר הרבה שנים, כאשר בשנה וחצי אחרונות התחילה לכאוב לי, במיוחד כשאני דורכת על העקב וגם גדלה ויזואלית מנקודה קטנה לנגע גדוליותר. במספר ביקורות אצל רופאי עור שונים, שהסתכלו על המקום, אמרו שזו יבלת פנימית והציעו טיפול שונה- בין חנקן נוזלי ומשחת סלטין, או פשוט להשאיר את זה כך... השאלה שלי אם יבלת כזו, שכבר קיימת הרבה שנים, יכולה באיזשהו שלב להפוך להיות סרטנית ויש לי ממה להילחץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין חשש שיבלת תהפוך לסרטנית. אלה עם כן יש שם פצע פתוח במשך כ 10 שנים. הבעיה היא שיבלת היא וירוס. לכן גם טיפול אגרסיבי, כגון ניתוח. לא מבטיח שהיבלת לא תחזור. לכן הטיפול הוא על ידי כריתה והשארת פצע פתוח על ידי דיאטרמיה או ליזר. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשד ל SCC ברגל
  • יפעת
  • 12/06/2018 20:28
  • שלום, אבי בן 76 הופנה ע"י רופאת עור לכירורג, לביצוע ביופסה SCC ברגל. אבקש לדעת: 1. במה כרוך הליך הביופסיה? 2. האם בביופסיה מסירים את כל הנגע? 3. האם עלינו לפנות לכירורג כללי בקופת חולים או שמא למומחה אחר? 4. במידה ואכן הנגע הינו SCC - מה אופציות הטיפול? תודה יפעת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ביופסיה : הרדמה מקומית בזריקה. נטילת קטע עור של מספר מילימטרים לצורך אבחנה היסטולוגית. כריתה מבוצעת על ידי פלסטיקאי. כיררג כללי גם יכול לעשות כריתה אבל כאשר צריך שתל עור בדרך כלל הם לא ״אוהבים ״ לבצע כאשר האבחנה היא SCC - חובה לכרות את הנגע במלואו. SCC יודע לשלוח גרורות. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות פתולוגיות לאחר מוז
  • אפי
  • 01/05/2018 23:43
  • לאשתי בוצעו שני הסרות האחת באף בשיטת מוס באבחנה של bcc s/p והשניה מהזרוע bcc s/p האבחנות הפתולוגיות של שני המקרים הן :skin with scar מה המשמעות האם מדובר בהסרה "נקיה" האם יש צורך בביצוע הסרה נוספת תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הכריתה השניה ללא דיגול ולכן התשובה צלקת. מה שנישאר מהניתוחהקודם. לא תמיד ניתן לראות שוב את חלקי הגידול שנישאר. בסופו של דבר נכריתה השניה תקינה. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרצינומה בעור
  • ריקי
  • 04/05/2018 11:26
  • שלום לרופא, הוציאו לי נגע בעור מתחת לשפה התחתונה. זה התחיל לפני שבע שנים כמו שומן קטן ולפני כמה חודשים קיבל צבע אפור קצת ונקודה לבנה. זה לא ממש גדול רק קצת. אתמול התקשרו מהמרפאה ואמרו לי שזה קרצינומה ושאגיע שוב בשבוע הבא. אני מאוד מפחדת. אם זה סרטני אז כשחתכו קראתי שזה נכנס לדם ויכול להפיץ את הנגע. אין לי דרך לשאול את הרופא שאלות. מה הרופא רוצה לעשות עכשיו? מחכה לתשובות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לדעתי כל נגע סרטני שלא הוצא בשלמות. כדאי לבצע את השלמת הכריתה בניתוח מוהס. בניתוח מוהס ניתן לעשות צלקת הקטנה ביותר ולהבטיח כריתה שלמה של הגידול. ניתן לקבל ללא עלות ניתוח מוהס בבית חולים ברזילי לכל קופות החולים וללא תור. (כשבועיים) בבקשה לשלוח הפניה ל 08-6746111 טל 08-6746461. להתראות. החלמה מהירה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח דחוף בשיטת מוס
  • בן
  • 23/04/2018 10:32
  • ניתן לשאול את המנתח לגבי הכשרתו כמנתח מוהס. יש כאלו שגם קוראים לבד את היסטולוגיה וגם פתולוג עובר על התוצאות- בעיקר בבתי חולים ציבוריים. כגון בברזילי באשקלון (שם אני עובד) על מנת לקבל תור ניתן לשלוח הפנייה בפקס 08-6746111 טל 08- 6746164 לכל קופות החולים ללא עלות. תור של כשבועיים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כתם אסימטרי על העור
  • איילת
  • 21/03/2018 18:51
  • שלום רב, אני בת 37 , אם לשניים לפני מספר שנים ( 6-7) הופיע כתם קטן מוזר אסימטרי על השד באיזור הפטמה, כל השנים הוא לא הפריע , לא גירד , לא התקלף וכו׳ פעם בשנה בבדיקה שגרתית אצל רופאי עור שונים לא ייחסו לו חשיבות... לאחרונה למרות שהוא נשאר ללא שינוי, התחילו להמליץ על בדיקת ביופסיה כי הוא נראה ״מוזר״ נאמר לי שהביופסיה תשאיר צלקת ובכלל זה איזור רגיש ולכן השאלה שלי האם יש חשיבות איפה אעשה את הבדיקה שהבנתי שהעדיפות למומחה לכירורגיה פלסטית ואין לי מושג למי לפנות באזור הצפון.... אם אוכל לקבל הכוונה, אודה מאוד וגם שאלה חשובה, האם יש מניעה מלעשות את הביופסיה בקיץ מבחינת ההחלמה וחשיפה לשמש ועדיף לחכות לעונת סתיו-חורף. לא נאמר לי שיש דחיפות. מודה מראש על התייחסותך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יהאם יש משמעות והבדלים בין מעבדות
  • איילת
  • 21/03/2018 18:56
  • שאלה נוספת האם יש עדיפות למעבדה מסויימת ובכלל הבדל בין מעבדות שאליהן נשלחת בדיקת ביופסיה ? לקבלת תוצאות אמינות וברורות תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאשר יש המלצה לבצע ביופסיה, אז לבצע אותה בהקדם ולא לדחות לפי עונות השנה. כל מומחה בכירורגיה פלסטית יודע להסיר או לדגום שומה ולאפשר את ההצטלקות הטובה והקטנה האפשרית. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן על אצבע לילדה בת 4
  • מלי
  • 08/02/2018 09:52
  • 23:46 06/02/2018 | מאת מלי לבתי בת ה 4.5 הופיע נקודת חן על האצבע ביד נקודה שטוחה כמו קווים חומים . לסבתא הסירו 2 מלנומות מסוג אינסיטו וברסלו. על פי הרקע רופא עור המליץ להסירה. האם הנקודה מסוכנת? אודה להתייחסותך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Bcc על הפנים
  • Jen
  • 14/02/2018 18:20
  • שלום, הסרתי לפני שבועיים bcc מתחת לעין שמאל. גילו לי נגע נוסף על לחי שמאל קרוב לאף וגם הוא bcc. שני הנגעים היו בליטות על העור שהוסרו לצורך ביופסיה. ארצה לציין שאיני נחשפת לשמש כלל וכנראה שהעניין גנטי. איך אוכל לדעת בוודאות שאין נגעים נוספים או התחלה שלהם? על הפנים ובאיזורים אחרים בגוף. הרי לא הייתי רוצה לחכות שאם כן יש עוד, שזה יתפתח למעין שומה ורק אז אדע להסיר. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ההמלצה: סקירת נגעים בכל שנה אצל רופא עור . פשוט להתפשט כל הגוף. או להתפשט חלק גוף עליון, הרופא יבדוק. להתבש ולהתפשט חלק גוף תחתון, הרופא יבדוק. זוהי השיטה הפשוטה והטובה לגילו מוקדם של סרטן עור. כמובן שכאשר בן זוג רואה נגע שונה או משתנה בקצת מהיר יש להראות לרופא עור והוא יחליט אם יש צורך בטיפול. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חתך בפנים לאחר ניתוח מוז
  • א
  • 15/02/2018 13:30
  • שלום ד''ר ארנון: אמי עברה ניתוח להסרת נגע מסוג קרצינומה של תאי הבסיס, שהיה בלחי מתחת לעין (18 על 20 ממ). להפתעתנו נוכחנו, כי בוצע חתך גדול ביותר לאורך הפנים עד לפה, שכמובן יותיר צלקת. שאלתי: האם חתך כאמור הוא מחויב בניתוח זה? האם לא היו אפשרויות אחרות, עליהן היה על המנתח ליידע אותנו? בעבר אמי עברה הסרה של נגע נוסף בלחי השניה אצל רופא אחר, שבצע חתך מקומי בלבד. אודה מאד לתשובתך המלומדת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • במידה ועברת את הניתוח אצל מנתח פלסטי. לרוב החתך הארוך מעיד על רצון לשמור על תפקוד ואסתטיקה. כולנו מעדיפים חתך קצר, אך לעיתים קרובות יש צורך לבצע חתך ארוך לקבלת תוצאה טובה יותר. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח ביופסיה
  • יאיר
  • 27/02/2018 00:16
  • סרטן בחזה
  • שירה
  • 28/02/2018 21:51
  • לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרצינומה מסוג bcc
  • אורה
  • 14/03/2018 21:10
  • ביופסיה חוזרת של נגע שהוסר
  • גלינה
  • 04/03/2018 20:53
  • שלום רב, לפני כ9 חודשים התגלו לי 2 מלנומות שטחיות בזרוע ובשוק, שבעקבותיהם בוצעו ניתוחי הרחבה. לפני כחודשיים, ביקשתי ריוויזיה. להלן ביופסיה ראשונית של הזרוע: malignant melanoma' mostly in situ with few foci of superficial invasion, clark level 2, breslow thickness 0/5 mitotic index is 0 per 1 mm. no ulceration, regression or satellites found. immunostain with melan-a and level section were performed. minimal distance to lateral margins is 0,6 mm. להלן תוצאות של רוויזיה: additional report: i have reviewed the case. it shows severely dysplastic, early compound nevus associated with prominent architectural disarray in the form of marked lentiginous proliferation, fusion of the rete ridges, linear fibroplasia, nest of different size, shape and location and delicate mononuclear infiltrate. melan a revealed mild ascend of melanocytes into the epidermis (confined to the lower half of the epidermis). cytologically the lesion is not truely malignant. practically, due to the degree of dysplasia, it is recommended to regard this lesion as melanoma in situ and to treat accordingly. the lesion was not seen at the margins and was located at a minimal distance of about 1 mm from the closest margin. אודה להסברך מה ההבדל בין השניים ולמה יש את ההבדל? יש לציין ש-2 הבדיקות בוצעו באותה המעבדה. לתשובתך אודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אכן התשובות לא זהות והתשובה השניה פחותה בחומרתה, אך עדיין יש המלצה לטיפול בדומה לתשובה הראשונה. לשאלה מדוע התשובה אינה זהה, היסטלוגיה, או פענוח של סלידים היסטולוגיים זה לא מתמטיקה. לא כתוב שם התשובה אלה יש לפענח זאת. על מנת לעשות זאת יש ללמוד שנים ולהסתכל על אלפי סלידים. גם אז תשובה יכולה להיות שונה מרופא לרופא ויכולה להיות שונה גם אצךל אותו רופא בזמן אחר. נשמע לא טוב ולא אמין, אך זו האמת. לכן תמיד יש להחמיר באבחנה. כלומר לקחת בחשבון את התוצאה הגרוע יותר. לכן גם באבחנה השניה, בגלל שאי מאה אחוז נכון. יש המלצה לטיפול מחמיר. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על הסברך המפורט
  • גלינה
  • 11/03/2018 21:33
  • החשיבות של שימוש ברפואה משלימה/אינטגרטיבית במהלך טיפולים אונקולוגיים
  • שלמה גוברמן
  • 21/02/2018 00:08
  • החשיבות של שימוש ברפואה משלימה/אינטגרטיבית במהלך טיפולים אונקולוגיים רבות כבר נכתב סביב נושא ההצהרה המטלטלת והמפחידה כל כך האומרת: "יש לך סרטן". ראשית חשוב להירגע ולהבין כי יש הרבה שניתן לעשות כיום, והאבחנה של מחלה אונקולוגית במרבית המקרים לחלוטין אינה גזר דין מוות. במקרים רבים סרטן אפשר לנצח! במאמר הנוכחי אשתדל להדריך את המטופל/המאובחן במחלה אונקולוגית, כיצד לנהוג באופן שימקסם את סיכוייו להיטיב את מצבו. המאמר יסביר את הסיבות לחשיבות הגדולה של שימוש ברפואה המשלימה/אינטגרטיבית במהלך הטיפולים האונקולוגיים השונים. עקרונות והסברים אלה מבוססים על 16 שנות ניסיוני כמדריך ויועץ למטופלים אונקולוגיים, בכל הקשור לטיפולים אלטרנטיביים/משלימים לטיפול במחלתם מדוע אני צריך להשתמש ברפואה משלימה/אינטגרטיבית? ניתוחים אין ספק כי חלקם הגדול של הניתוחים להוצאת גידולים סרטניים מוצדקים, ואף במקרים לא מעטים נחשבים למצילי חיים. עם זאת, בואו נבחן גם את נקודות התורפה שלהם: א. ניתוח להוצאת גידול סרטני יכול לעתים להאיץ חלילה את הסכנה של התפתחות גרורות. בגידול המקורי (built in) קיימים חומרים הנקראים מעכבי אנג'יוג'נזה. אלה הם חומרים שיכולים בפוטנציה להפריע לגידול להמשיך להתפתח ולגדול, ע"י כך שהם מפריעים לו לפתח כלי דם חדשים, להם הוא זקוק להם בכדי לגדול. כאשר גידול סרטני מוצא החוצה, יחד איתו מוצאים גם חומרים אלה. מכאן נובעת החשיבות לקחת עוד לפני הניתוח, ולחזור לקחתם רק החל משבועיים אחרי הניתוח, בכדי לא להפריע ליצירת כלי דם סביב החתך הנוצרים בזמן זה לצורך החלמתו, צמחים ותוספים שהם בעלי ערך של עיכוב אנג'יוג'נזה. ב. רוב הניתוחים (ובמיוחד הפולשניים יותר) הם טראומה לגוף. הם מחלישים משמעותית את המערכת החיסונית ובמיוחד את תאי ההרג (NK CELLS) שלה. מיותר לציין שדווקא בתקופה שלאחר ניתוח להוצאת גידול סרטני, חוזקה של המערכת החיסונית חשוב ביותר, וזאת כדי להתמודד עם תאים סרטניים אשר במהלך הניתוח נעתקו מהגידול המקורי, ומחפשים לעצמם את ההזדמנות לנדוד ולהקים קולוניה באיבר גוף מרוחק או במיטת הניתוח עצמה. מכאן החשיבות לקחת סביב הניתוח תוספים וצמחים אשר יחזקו את מערכת החיסון. ג. תהליכים שקורים בגופנו לצורך החלמה מהניתוח שהוא למעשה פצע, מערבים גורמי גדילה שונים כמו: טסיות דם המגיעות לאזור החתך כדי להפסיק את הדמום ציטוקנים ותאי דלקת הקשורים כולם בתהליך ההחלמה של איזור החתך והפצע שנגרם. גורמי גדילה אלה עלולים לעורר תאי סרטן "רדומים" גם כאלה שרחוקים ממקום החתך הניתוחי עצמו. במקרה זה יש חשיבות לשקול (בתאום עם המנתחת) מתן נוגדי דלקת (קונבנציונליים ו/או טבעיים) עוד לפני הניתוח עצמו. ד. במהלך ניתוחים להוצאת גוש סרטני, קיימת סכנה מסוימת שתאים שניתקו מהגוש הסרטני המקופסל במהלך הניתוח, עלולים לנדוד דרך מחזור הדם ולהגיע לאיברים מרוחקים וליצור שם גרורות. ידוע למשל כי סרקומות (סוג של גידולים סרטניים) שונות מגיבות באופן זה באחוזים משמעותיים לכריתתן במצבים אלה יש בהחלט חשיבות לעשות שימוש בתוספים וצמחי מרפא שהם בעלי תכונות של מניעת התפתחות גרורות (נוגדי מטסטזות). כימותרפיה/הקרנות/טיפולים ביולוגיים אמונותרפיה/טיפולים הורמונלים א. תרופות בשימוש האונקולוגיה פוגעות גם בתאים בריאים ובמערכות גוף שונות. עלולה להיות להן רעילות ללב, לכליות, למוח העצם, לריריות מעיים, למערכת העצבים ההיקפית (נוירופתיה), לריאות, לכבד, לעור, למערכת החיסון ועוד. הגנה מרעילות - תוספי תזונה וצמחים שונים יכולים לספק הגנה למערכות אלה, וזאת מבלי לפגוע ביעילותן של התרופות האונקולוגיות. ב. ישנם תוספי תזונה, צמחי מרפא, וגם תרופות מרשם שונות (בשימוש שלא להתוויה שעבורה יוצרו) אשר נמצאו מחקרית בעלי סינרגיה עם תרופות אונקולוגיות שונות. שימוש בתוספים, צמחים ו/או תרופות אלה יגדיל את הפוטנציאל להעצים את הטיפול האונקולוגי, ולהביא בשורה התחתונה לתוצאות ותגובות טיפוליות טובות יותר. ג. אחת הבעיות העיקריות של כימותרפיה וקוקטיילים כימותרפיים (מעבר לרעילותם לה רובינו מודעים) היא כי תאים סרטניים מפתחים הרבה פעמים עמידות לתרופות, בדומה לעמידות שמפתחים חיידקים לאנטיביוטיקה. לצערנו הרב תופעת העמידות נכונה גם בהקשר של טיפולים ביולוגיים, הורמונלים ואמונותרפיים ישנם תוספי תזונה, צמחי מרפא וגם תרופות מרשם שונות, אשר עשויים למנוע או להקטין את הסיכון של התרחשות תופעה זו. ד. תוספי תזונה רבים וצמחי מרפא רבים נחקרו ונמצאו בעלי יכולת נוגדת סרטן. לקיחתם במהלך טיפולים אונקולוגיים תעצים (במסלול בפני עצמו וגם בסינרגיה עם התרופות האונקולוגיות) את תוצאות הטיפול בכללו. כמובן שנדרש ידע לדעת להתאים את הצמחים והתוספים הנכונים לטיפול האונקולוגי הספציפי, ולדעת גם במה לא מתאים להשתמש. לסיכום מהסיבות הנ"ל, בחכמה יעשה חולה אונקולוגי אשר עובר טיפולים אונקולוגיים מכל סוג שהוא, אם ישלב בו זמנית ובמקביל טיפולים משלימים. טיפולים אלה גם יספקו לו הגנה מרעילותם של חלק ניכר מהטיפולים האונקולוגיים, וגם עשויים לסייע בידו להפיק מהם תועלת משמעותית גדולה יותר. במאמר זה, לא התייחסתי כלל לנושאים נוספים של הרפואה המשלימה כמו: טיפולי גופנפש, דיקור סיני, ועוד. לאלה גם כן חשיבות גדולה, וגם אותם חשוב כמובן לשלב במהלך הטיפולים האונקולוגיים הקונבנציונאליים. בריאות שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן על אצבע לילדה בת 4
  • מלי
  • 08/02/2018 09:52
  • 23:46 06/02/2018 | מאת מלי לבתי בת ה 4.5 הופיע נקודת חן על האצבע ביד נקודה שטוחה כמו קווים חומים . לסבתא הסירו 2 מלנומות מסוג אינסיטו וברסלו. על פי הרקע רופא עור המליץ להסירה. האם הנקודה מסוכנת? אודה להתייחסותך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן
  • ס
  • 04/02/2018 23:38
  • ערב טוב.. יש לי נקודת חן באיבר הנשי ושמתי לב שהיא מדממת קצת. ובנוסף כשנוגעים פה היא כואבת .. אני צריכה לפנות לרופא עור? נשים? מה זה יכול להעיד..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח מוז
  • דניאלה
  • 29/01/2018 16:28
  • לפני חודש עברתי ניתוח מוז באף.היות והיה עמוק שמו לי שתל שנלקח מעור מאחורי האוזן. בהתחלה היו לי מין קליפות שנשרו אחרי שירדו רואים את המקום.אני שמה מקדם הגנה גבוה. האם אפשר לשים קלוקוט על שתל או שזה לא יעזור ותשאר צלקת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבחון לאחר הסרת נקודת חן
  • רועי
  • 03/01/2018 11:23
  • גידול מסוג BCC
  • איילה
  • 13/02/2014 10:54
  • הגורם המרכזי שיש לנו השפעה אליו והוא מהווה סיכון מוגבר לגידולים כגון BCC ן SCC הינו - חשיפה לשמש. מניעה של חשיפה לשמש ושימוש במקדם הגנה על בסיסי יומי. הינם הגורמים המשמעותיים ביותר בהורדת הסיכון ללקות בגידולי עור הנ"ל. כמובן סקירת נגעים אצל רופא עור על בסיס קבוע, יחשוף גידולי עור קטנים ויקל על הטיפול בהם. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני קיבלתי טיפול באפודיקס + בטאקורטן g כטיפול מונע לBCC.
  • אהרלה
  • 09/05/2014 14:19
  • קיבלתי מרופא עור טיפול של 3 שבועות באפודיקס ולאחר מכן עוד 3 שבועות טיפול בקרם בטאקורטן g כטיפול מונע לסרטן עור BCC. הטיפול ניתן לאחר הסרה כירורגית של נגע אחד וכטיפול מונע למנוע נגעים נוספים. רק אוסיף שחקרתי ומצאתי שהמשחה עם השם הכולל g פירושו תוספת של אנטיביוטיקה לבטאקורטן וכנראה שזה חשוב לאחר הטיפול באפודיקס (שהיה מלווה בכתמים מגורים אדומים על האזור המטופל).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אני קיבלתי טיפול באפודיקס + בטאקורטן g כטיפול מונע לBCC.
  • אהרלה
  • 09/05/2014 14:27
  • קיבלתי מרופא עור טיפול של 3 שבועות באפודיקס ולאחר מכן עוד 3 שבועות טיפול בקרם בטאקורטן g כטיפול מונע לסרטן עור BCC. הטיפול ניתן לאחר הסרה כירורגית של נגע אחד וכטיפול מונע למנוע נגעים נוספים. רק אוסיף שחקרתי ומצאתי שהמשחה עם השם הכולל g פירושו תוספת של אנטיביוטיקה לבטאקורטן וכנראה שזה חשוב לאחר הטיפול באפודיקס (שהיה מלווה בכתמים מגורים אדומים על האזור המטופל).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרום סרטן העור
  • מרילה
  • 02/01/2018 16:51
  • אפודיקס- לקיחה חוזרת (מחזור נוסף)
  • צ א
  • 10/12/2017 16:03
  • לטיפול בנגעים הרופא רשם לי אפודיקס ומרחתי שבועיים לפי ההנחיה. הנגעים כמעט נעלמו. מאז, תוך ימים ספורים הופיעו שוב ואף ביתר שאת האם ניתן להתחיל מחזור נוסף? ייקח לי כמה ימים עד שאגיע לרופא ואני מעדיף להתחיל מיידית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רוב הסיכויים שניתן לבצע סיבוב נוסף של טיפול באפודקס. אך כדאי כן לתת כחודש ביין הטיפולים. זה גם זמן טוב להיוועץ שוב עם הרופא המטפל. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול כימוטרפי מקומי
  • צ א
  • 20/12/2017 19:16
לרופאים בתחום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)