רופאים בתחום
ד"ר אביקם הראל ד"ר אביקם הראל
מומחה ברפואת עור ורפואת ילדים. קרא עוד
ד"ר אלכס אלטס ד"ר אלכס אלטס
מומחה לרפואת עור ואסתטיקה קרא עוד

פורום מלנומה והסרת שומות

פרופ' אסתר עזיזי

פרופ' אסתר עזיזי מומחית לרפואת עור ומין
פרופ' אסתר עזיזי מומחית לרפואת עור ומין, מייסדת עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בליטה תת עורי
  • מייהנ
  • 20/06/2018 15:05
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן את הבליטות הנ"ל ללא בדיקה בקליניקה. במקרה הצורך ניתן לבצע ביופסיה של אחת הבליטות לאבחון פתולוגי של ממצא. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יבלת פנימית על עקב
  • גלינה
  • 06/06/2018 16:14
  • שלום רב, לפני כשנה אובחנו אצלי 2 מלנומות in situ, שהוצאו. בלי קשר אליהן, יש לי יבלת פנימית בעקב רגל ימין שקיימת כבר הרבה שנים, כאשר בשנה וחצי אחרונות התחילה לכאוב לי, במיוחד כשאני דורכת על העקב וגם גדלה ויזואלית מנקודה קטנה לנגע גדוליותר. במספר ביקורות אצל רופאי עור שונים, שהסתכלו על המקום, אמרו שזו יבלת פנימית והציעו טיפול שונה- בין חנקן נוזלי ומשחת סלטין, או פשוט להשאיר את זה כך... השאלה שלי אם יבלת כזו, שכבר קיימת הרבה שנים, יכולה באיזשהו שלב להפוך להיות סרטנית ויש לי ממה להילחץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, בהתחשב בכך שאובחנו אצלך לאחרונה 2 מלנומות, מה שעשוי להעיד על נטיה לגידולי עור, מומלץ להוועץ עם הרופא המטפל האם יש צורך לקחת ביופסיה מאותה יבלת עקשנית בעקב , או להמשיך לטפל ולעקוב אחר התגובה עפ"י שיקול דעתו של הרופא. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת סרחי עור בעזרת חלב תאנים
  • שיראל
  • 23/05/2018 00:07
  • דחוף: קראתי הכתבה מסוימת שחלב תאנים מסחר סרחי עור ומרחתי אותו על הצוואר והפנים. לצערי לא רק שסרחי העור לא נשרו, עכשיו יש לי כוויות איומות כואבות ומכוערות על הפנים והצןואר. מה ניתן לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ככל הנראה מדובר ברגישות יתר של העור לתכשיר חלב התאנים שגרם לתגובה דלקתית חריפה במקום. מומלץ להבדק ע"י רופא עור בקהילה שימליץ על הטיפול הנדרש. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת שומות מהפנים
  • נוי
  • 09/05/2018 19:26
  • יש לי שלוש שומות על הפנים שעל אחת מהן צומחות שיערות הדימוי העצמי שלי מאוד נמוך בגלל זה וזה מפריע לי במהלך החיים דרך קופת חולים אמרו לי שהם לא משתתפים בזה השאלה שלי היא האם יש סיכוי שלא ישארו צלקות באם אני מסירה את הנגעים מה השיטה שיש לה הכי הרבה סיכויים מהבחינה הזו ? במידה ואני מסירה בעתיד עלול להיות לזה השלכות מבחינת מחלות משהו , לא, נכון? לדעתך אשמח מאוד תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, בעקרון אין מניעה מהסרת השומות משיקולים אסתטים. השיטה המומלצת אקציסיה כירורגית ע"י פלסטיקאי ושליחת השומה שוהסרה לאבחון פתולוגי על מנת לוודא שהיא שפירה ושהוסרה בשלמות. עשויה להשאר צלקת כזו או אחרת , תלוי בגודל ועומק השומה שהוסרה. אין לכך השלכות בריאותיות בטווח הקצר והרחוק. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פס אופקי חום בציפורן
  • אדי
  • 05/05/2018 20:12
  • כשהלכתי לעשות לק ג'ל הקוסמטיקאית ציינה בפני שיש לי פס חום מתחת לציפורן והמליצה לי לגשת לרופא עור. נכנסתי לאינטרנט וראיתי סיפורים של מלנומה. האם זהו סימן וודאי? קבעתי תור לרופא עוד לעוד שבועיים. האם יש צורך להקדים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן מהו הפס החום אותו את מתארת ללא בדיקה בקליניקה. בעקרון פס חום אורכי , לאורך הצפורן , עלול לעורר חשד למלנומה בצפורן. מומלץ בכל מקרה להבדק ע"י רופא עור שעשוי באמצעות בדיקה דרמוסקופית לקבוע האם יש צורך בביופסיה אבחנתית של הכתם ו/או להמליץ על טיפול במידת הנדרש. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נגע מוזר 😳
  • סיגל
  • 04/05/2018 20:26
  • שלום רב, אני חולת לימפומה נון הודג'קין מטופלת בטיפול אחזקתי של מבטרה כשנה.מזה שנים שבפנים הירך יש לי נגע שטוח שטוח כוויה של סיגריה שמידי פעם מרגיש יבש . טופל מספר פעמים במשחות שנות אולם מעולם לא נעלם . כעט נראה בולט מעל פני העור מראה של יבלת יבשה ומקומטת מציקה מעט בחוסר גמישותה .האם אני צריכה לחשוש? תשובתך אודה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן את הנגע על הירך שהשתנה לאחרונה על סמך התיאור הנ"ל. על מנת לשלול שמדובר בנגע קדם סרטני או סרטני מומלץ להבדק ע"י רופא עור שעשוי באמצעות בדיקה דרמוסקופית לקבוע האם יש צורך להסיר את הנגע לבדיקה פתולוגית או להמליץ על הטיפול המתבקש. חשוב לציין לרופא המטפל שהינך תחת טיפול המטו-אונקולוגי המשפיע בין השאר על מערכת החיסון ועלול להגביר את הנטיה לפתח נגעים קדם סרטנים /סרטניים בעור. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן גדלה והשתנתה
  • עדי
  • 28/04/2018 18:52
  • שלום! שמי עדי בת 25 בריאה. לפניי חודש וקצת ראיתי שנקודת חן(שלא הייתה שטוחה מלכתחילה מעט גבוהה) גדלה התנפחה ממש השתנתה, במרקם שלה, בגודל, בצבע והיא עומדת ליפול.. יש לי תור בקרוב לרופא עור. האם זה מסוכן? האם כל נקודת חן שגדלה היא סרטנית? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ניתן להניח שמדובר בנגע שפיר מסוג שומה או skin tag עם גירוי כלשהוא ( טראומה?) שעשוי להתרפא מעצמו. בכל מקרה מומלץ להבדק ע"י רופא עור שיכול באמצעות דרמוסקופ לקבוע האם מדובר בנגע שיש צורך להסירו לבדיקה פתולוגית . שינוי בגודל שומה אינו בהכרח מעיד על נגע סרטני. כאמור מומלץ להבדק ע"י רופא עור פעם-פעמיים בשנה ולהיות ערה לשינויים בשומות הקיימות ו/או להופעת נגעים חדשים. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאים של נקודות חן
  • אהוד
  • 23/04/2018 15:21
  • שלום רב, נבדקתי אצל רופא עור ובממצאים הוא רשם שיש לי: 1. SOLAR KERATOSIS 2.SEB KERATOSIS 3.LENTIGINES 4.SKIN SCAN אשמח להסבר על כל אחד מהממצאים הללו והאם הם סרטניים? טרום סרטניים? או שפירים? תודה מראש אהוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, solar keratosis הם נגעים קדם סרטניים שעלולים במהלך השנים להפוך לסרטן עור של תאי קשקש Squamous cell carcinoma (SCC) Seb Keratosis הם נגעים שפירים Lentigines מכונים גם כתמי שמש/גיל נחשבים שפירים, דרוש מעקב Skin scan סריקת עור ( בדרך כלל לאבחון מוקדם של סרטן עור או מלנומה) בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פס פיגמנטציה בבטן
  • מור
  • 08/06/2018 02:46
  • פענוח
  • מלחיץ
  • 08/04/2018 16:57
  • שלום רב, אפשרי בבקשה פענוח ? מה הטיפול הצפוי? תודה מראש atypical junctional melanocytic proliferation consistent with malanoma in situ no avidence of regression surgical margin free minumal distance to side margin 0.1 cm

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח - המשך
  • מלחיץ
  • 08/04/2018 16:59
  • שלום רב, הנקודה שהוסרה אובחנה כשלב מוקדם מאד של מלנומה הממוקמת בשכבת העור החיצונית ולכן אינה פולשנית . הנקודה הוסרה בשלמות עם שולים "נקיים" של 0.1 ס"מ. מקובל במקרים כאלה לשקול הרחבת שולי הכריתה עד 0.5 ס"מ משולי הנגע , כדי למנוע אפשרות של השנות מקומית. בכל מקרה אין מקום לדאגה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח המשך
  • מלחיץ-המשך
  • 10/04/2018 20:18
  • פענוח המשך
  • מלחיץ
  • 15/04/2018 21:15
  • ביצעתי הרחבת שוליים וממתינה לתוצאה במקביל אודה ממש להבהרתך : אם הביופסיה של הדוליים תקינה איני צריכה לבצע בדיקות נוספות מעבר למעקב צמוד של רופא עור? ממש מטלטל האירוע , מצד אחד נושא קטלני ומצד שני כריתה ונגמר? לא יודעת איך להתייחס לעצמי ? יש לי או אין לי סרטן? מבולבלת וחרדה. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודות חן בגב
  • חנה
  • 03/04/2018 00:19
  • שלום רב, אתמול הורדתי פלסטר נייר מהגב וכנראה תלש לי כמה נקודות חן מהגב(יש שקעים בעור אשר מאוד שורפים וכואבים) האם זה מסכן אותי? מה עליי לעשות תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ככל הנראה הורדת הפלסטר גרמה לגירוי דלקתי במקום עם תחושת צריבה וכאב. ניתן להרגיע את התגובה עם תכשיר מקומי בעצת הרופא המטפל. לאחר שהתגובה תרגע ניתן יהיה לבחון האם נותרו שאריות נקודות חן במקום והאם יש צורך בהמשך בירור או טיפול. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך לתשובה של פרופ' עזיזי
  • עופר
  • 18/03/2018 00:26
  • שלום רב, בשלב זה בטרם בוצעה הרחבה כירורגית של שולי הניתוח, מומלץ לבצע PET CT כדי לקבוע את שלב המחלה ולתכנן את הטיפול הכירוגי והאונקולוגי בהתאם. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מלנומה
  • עופר
  • 16/03/2018 10:07
  • .Malignant melanoma desmoplastic breslow -3.50 mm the tumor shows atypical junctional componet of in -situ melanoma with superficial dermal layer of irregular nests (0.60 mm depth) and underlying desmoplastic melanocytic tumor (s100 and sox 10 positiv melan A negative) with focal mild nuclear atypia and scattered lymphhoid follicles no ulceration no mitoses novascular invassion no regression til- non brisk tumor is 2mm from lateral margin 4 mm from deep margin stains: S100 Sox 10 Melan A K167(Prof.Vlodavsky aggrees) 2.Compound lentiginous nevus תודה על עזרתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, הגידול שהוסר אובחן כמלנומה ממאירה מסוג המכונה דסמופלסטי, בעובי חדירה 3.5 מ"מ לעומק העור, עם איזורים בהם יש לגידול מרכיב שטחי מסוג melanoma in situ. הגידול נכרת עם שוליים צדדיים ברוחב 2 מ"מ ובמרחק 4 מ"מ מתחת לגבול העמוק של הגידול. פרט לכך הוסר נגע נוסף כנראה שאובחן כשומה שפירה. אין מידע על מיקום הגידול והשומה. על המשך הבירור והטיפול מומלץ להוועץ באונקולוג. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנטיביוטיקה לפני הסרת נקודת חן
  • שואל 34
  • 13/03/2018 10:42
  • שלום, יש לי תור להסרת נקודת חן חשודה. לפני טיפול שיניים אני אמור לקבל אנטיביוטיקה, עקב VSD מולד. האם קיים פרוטוקול שאומר אם אני צריך לקחת אנטיביוטיקה גם לפני הסרת נקודת החן?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיפוי עור ושומות
  • טל
  • 14/03/2018 12:51
  • שלום רב, למיטב ידיעתי עלות מיפוי השומות מסובסדת ע"י הביטוחים הפרטיים , כגון פניקס, כלל, הראל. לגבי קופות החולים - מומלץ לברר זאת מולם. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קעקוע על נגעי המנגיומה
  • ליאל
  • 12/03/2018 03:17
  • שלום רב, שמי ליאל בת 26 עם נגעי המננגיומה בשוק שמאל ברגל מלידה, עברתי כריתה דל נגעי ההמנגיומה הגיל 6 ואני מעוניינת לבצע קעקוע על הרגל כדי להסתיר כת הצלקת הענקית מהניתוח רציתי לדעת האם דבר כזה אפשרי שכן מדובר בשטפי דם על אף הכריתה והזמן הרב שעבר מאז תודה רבה ליאל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות ביופסיה של נקודת חן
  • נני
  • 05/03/2018 14:15
  • להלן תוצאות ביופסיה של נקודת חן שהסירו G-2353 Dysplastic Compound nevus Margins are free אשמח לדעת מה זה אומר ! רופאה אחת אומרת שמדובר היה בנגע סרטני שהוצא בשלמותו והכל נקי! רופאה שניה אומרת שלא מדובר בנגע סרטני ! מה נכון ?? מבולבלת מאוד מ תשובות מנוגדות חשוב לי לציין שיש במשפחה היסטוריה של מלנומה גם של האמא וגם של הסבתא. הוסרו בזמן ולא נדרש טיפול מעבר למעקב אצל רופא עור פעם בשנה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, השומה שהוסרה אובחנה כדיספלסטית (=אטיפית, מוזרה) בהתחשב במאפיינים המיקרוסקופים. מדובר בנגע שפיר שהוסר בשלמות. שומה דיספלסטית נחשבת במידה מסוימת כנגע קדם סרטני, העלול להפוך למלנומה של העור. במקרה הנדון השומה הוסרה בשלב שאינו סרטני. בהתחשב בסיפור המשפחתי של מלנומה מומלצת ערנות לגבי שינוי בשומה ו/או הופעת שומה מוזרה חדשה בעלת מראה מוזר דמוי מלנומה ( גוון, גודל, שולים, גיאומטריה) . ניתן לאבחן שומה חשודה באמצעות סריקת שומות כלל גופית ע"י רופא עור מנוסה הנעזר בדרמוסקופיה ( אבחון המבנה הפנימי של השומה) ו/או במיפוי שומות וצילום דרמוסקופי דיגיטאלי . בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה חוזרת של נגע שהוסר
  • גלינה
  • 04/03/2018 20:53
  • שלום רב, לפני כ9 חודשים התגלו לי 2 מלנומות שטחיות בזרוע ובשוק, שבעקבותיהם בוצעו ניתוחי הרחבה. לפני כחודשיים, ביקשתי ריוויזיה. להלן ביופסיה ראשונית של הזרוע: malignant melanoma' mostly in situ with few foci of superficial invasion, clark level 2, breslow thickness 0/5 mitotic index is 0 per 1 mm. no ulceration, regression or satellites found. immunostain with melan-a and level section were performed. minimal distance to lateral margins is 0,6 mm. להלן תוצאות של רוויזיה: additional report: i have reviewed the case. it shows severely dysplastic, early compound nevus associated with prominent architectural disarray in the form of marked lentiginous proliferation, fusion of the rete ridges, linear fibroplasia, nest of different size, shape and location and delicate mononuclear infiltrate. melan a revealed mild ascend of melanocytes into the epidermis (confined to the lower half of the epidermis). cytologically the lesion is not truely malignant. practically, due to the degree of dysplasia, it is recommended to regard this lesion as melanoma in situ and to treat accordingly. the lesion was not seen at the margins and was located at a minimal distance of about 1 mm from the closest margin. אודה להסברך מה ההבדל בין השניים ולמה יש את ההבדל? יש לציין ש-2 הבדיקות בוצעו באותה המעבדה. לתשובתך אודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב , ראשית לא ברור האם הדוחות הפתולוגים המצורפים לשאלתך מתיחסים לנגע שהוסר לאחר שנלקחה ממנו בעבר ביופסיה קודמת? בכל מקרה, קיימת הסכמה בין 2 הפתולוגים שמדובר בIn situ melanoma שככל הנראה מקורה בשומה דיספלסטית קודמת. הפתולוג הראשון מציין בתוך הנגע מספר מוקדים עם חדירה של הגידול עד לעומק 0.5מ"מ ודרגת קלארק II לכן הוא מסכם את הגידול כ Mostly in situ melanoma. כלומר קיימים חילוקי דעות בין 2 הפתולוגים לגבי מידת החדירות של הגידול . בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מלנומה in situ
  • מיכי
  • 23/02/2018 21:57
  • מצאו אצלי בביופסיה של נגע בקרקפת: melanoma in situ . לאחר שעברתי השלמה של הסרת הנגע עם שוליים שאמורים היו להיות לפחות 5 מ"מ, התקבלה תשובה של הפתולוגיה כי יש שארית של melanoma in situ כאשר הנגע הוצא בשלמותו, עם מרחק מינימלי לשוליים הלטרלים של 3 מ"מ . האם יש מקום להרחיב את השוליים ל 5 מ"מ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, על מנת לדון בשאלה זו חשוב להתייחס למיקום המדויק של הגידול, האם מדובר בעור שנפגע משמש, האם יש נגע/ים פיגמנט/רים נוספים בסמוך לו וכד׳. כמו כן - האם ההסרה השלמה של הגידול בוצעה בשיטת מוהס עם בקרה מיקרוסקופית של השוליים? אם יוחלט על הרחבה נוספת של שולי הניתוח בהתחשב בגורמים שהוזכרו לעיל, חשוב יהיה לעשות זאת בשיטת מוהס הנ״ל. אם יוחלט שלא להרחיב את השוליים, חשוב להתמיד במעקב קליני תקופתי לוודא שאין השנות מקומית של הגידול בשולי הצלקת או בתוכה. בברכה, פרופ׳ אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מלנומה in situ
  • מיכי
  • 26/02/2018 07:27
  • תודה רבה עד תשובתיך. מדובר בעור הקרקפת שנפגע משמש. בסמוך אליו (מרחק של כ 4 ס"מ) הוסרה לפני 3 חודשים מלנומה stage 1a.כיום אין נגעים פגמנטרים סמוכים.ההסרה לא הייתה בשיטת מוהס אלא כריתה ובדיקה מיקרוסקופית כולל צביעות אימונוהיסטוכימיות. האם לדעתך עדיף כיום להוסיף הרחבה נוספת היות שהשוליים המינימלים הם במרחק 3 מ"מ מהנגע? המון תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת נקודת חן לא בשלמותה
  • איגור
  • 27/12/2017 23:02
  • שלום רב, אם חלק השומה שהוסר אובחן כנגע שפיר, ניתן להסתפק במעקב תקופתי אחרי השארית שנותרה במקום, כדי לוודא שאינה מתפתחת, גדלה, או משנה צורה או צבע. נחתן להעזר בצילום דיגיטאלי של שארית השומה כדי לאבחן שינוי עתידי במאפיינים הקלינים שלה. במקרה של שינוי רצוי לשקול הסרה שלמה של כל הנגע. בברכה, פרופ׳ אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום מלנומה והסרת שומות

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)