רופאים בתחום
ד"ר אלכס אלטס ד"ר אלכס אלטס
מומחה לרפואת עור ואסתטיקה קרא עוד
ד"ר גילה איזמן ד"ר גילה איזמן
רפואת עור ואסתטיקה קרא עוד

פורום מלנומה והסרת שומות

פרופ' אסתר עזיזי

פרופ' אסתר עזיזי מומחית לרפואת עור ומין
פרופ' אסתר עזיזי מומחית לרפואת עור ומין. רפואת עור כללית, עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • נקודת חן ששינתה צבע ומרקם
  • ליאת
  • 25/09/2017 21:08
  • שלום, לבני בן ה16 היתה נקודת חן בגודל ס"מ 1 בולטת וחומה באזור הראש האחורי למעלה. בחודשים האחרונים הנקודה התבהרה והפכה לוורודה בעלת מרקם רך למגע, כיבלת מימית. ביקרתי אצל רופא עור מטעם קופ"ח הוא טוען שזה בסדר. (הסתכל דרך זכוכית מגדלת?) אך אני עדיין מודאגת. חבל שאי אפשר להוסיף תמונה. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרח עור
  • איתי
  • 23/09/2017 15:39
  • שלום רב. אני בן 27 ביום ג'האחרון פניתי לרופאת עור על מנת להסיר דבלול עור שיש לי בקפל שבין האף לפנים. היא עשתה זאת,בעזרת מחט חשמלית ופינצטה. יש לציין שירד לי מעט דם. אני באזור הזה נאלץ למרוח משחה עקב מחלת סבוריאה שיש לי והיום בלי כוונה נגעתי באזור שם ואסור לגעת בפצע אלא לתת לו להגליד כמו שידוע ,נגעתי בעור והוא התקלף. עכשיו שני שאלות : 1) האם אני יכול למרוח שם קרם ? כי אם לא תהיה לי שם קשקשת עקב מחלת הסבוריאה. 2) האם עליי לדאוג מכך שישאר לי סימן? 3) האם עליי לפנות לרופא עור או משפחה? או לתת לזמן לעשות את שלו ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קו שחור אנכי בציפורן
  • יעל
  • 23/09/2017 09:23
  • שלום, בת 37, בריאה, חודשיים אחרי לידה שלישית. בימים האחרונים ראיתי שיש לי קו שחור בהיר אנכי על הציפורן באגודל ביד שמאל. קראתי וראיתי שיכול חלילה על סרטן... אני שחומת עור, אודה מאוד לדעתך כי אני מודאגת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הורדת נקודת חן שחורה בולטת
  • סימו
  • 17/09/2017 18:56
  • יש המלצה לרופא מומחה להוצאת הנקודה לי פשוט נמאס לחפש ולהרגיש שהשוק פתוח ומן הסתם גם לא מקצוענים ישנם באתרים וזה מה שמונע ממני להחליט תודה ומחכה לתשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך למה שכתבתי
  • סימו
  • 17/09/2017 19:05
  • יעילות מינוציקלין 50 מג
  • יולי
  • 13/09/2017 18:36
  • לבני בן 15 עם אקנה קל- בינוני הומלץ מינוציקלין בכדורים לחודש ימים אחרי שטיפול מקומי באקנמיצין + לא הועיל. התופעות לווי מדאיגות. האם יש טיפול מקומי יעיל נוסף?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה
  • USER
  • 12/09/2017 16:52
  • שלום פרופ' יקרה הרשי לי להחמיא לך על התשובות הרחבות והמשכילות גם כאן וגם בפורומים אחרים. בבדיקה שגרתית אצל רופא עור הוא החליט להסיר נגע קטן מאוד מתחת לכתף. ממתין לתוצאות, בנתיים רציתי לדעת מה הסיכוי שמדובר בנגע סרטני, האם יש סטטיסטיקות בנושא, כמה מהנגעים שנשלחים לביופסיה מתקבלת לגביהם תשובה חיובית, הרופא שביצע אמר ש95% זה כלום. בתודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח תוצאת ביופסיה
  • גלינה
  • 12/09/2017 10:51
  • אבחנה פתלוגית
  • אלי
  • 10/09/2017 09:11
  • שלום קיבלתי תשובה לגבי לקיחת ביופסיה משהו יכול להסביר לי מה המשמעות? רירית מעי גס במבנה שמור , האפיתל המצפה חסר ברווב וללא שנויים משמעותיים אחרים הראויים לציון .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, הפורום מוקדש למלנומה והסרת שומות. האבחנה הפתולוגית מתייחסת למערכת העיכול - רירית המעי הגס. אנא הוועץ ברופא המטפל. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת שומות בשיטת הלייזר והרדיו
  • רון
  • 10/09/2017 14:20
  • היי, אני בן 25 והחלטתי סופית אחרי הרבה שנים להוריד שלוש שומות שיש לי - שתיים באזור החזה ואחת ליד האף. קבעתי תור להתייעצות אצל קלינקת ד"ר חן בגבעתיים שלטענתם מתמחים בשיטות הלייזר והרדיו שהיתרון של שיטות אלו שהם אינם משאירות צלקות בולטות כמו שיטה הכירוגית ואין צורך בתפרים. אני מודע לחסרון שבשיטות אלו אין אפשרות לבדוק אם הנקודות סרטניות אבל נבדקתי אצל רופא עור ואמר שאין כלל חשד שנקודות אלו עשויות להיות סרטניות. השאלה שלי מה החסרונות הגדולות של השיטה וכמה הן עלולות לסכן אותי? ואם את שמעת על הקלינקה הזו ויש לך חווד דעת עליהם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, בהסתמך על קביעתו של רופא העור שמדובר בשומות שפירות, אין מניעה להסירן ע"י לייזר או רדיו. בעקרון הסרת נגע על החזה בכל שיטה שהיא עלולה להסתיים בצלקת מעובה (קלואיד). עם זאת כל כירורג פלסטי יודע לעצב צלקת טריה כדי למנוע התפתחות קלואיד. גילוי נאות, לא שמעתי על הקליניקה הנ"ל ועל הרופאים שעובדים בה , לכן איני יכולה לחוות דעה בנדון. בברכה, פרופ' אסתר עזייז

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה מהלחי - נואשת... מה עושים ?
  • גילה
  • 08/09/2017 17:20
  • Pigmented Bowen's DIESAES תוצאות הביופסיה מהלחי האם זה נגע סרטני או טרום סרטני מבלבלים אותי . מה אני אמורה לעשות . האם ניתוח מוס או כריתה או טיפול בחנקן תודה רבה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, תוצאות הביופסיה מצביעות על סוג של סרטן עור שאינו אלים . בחירת הטיפול ע"י הרופא תלויה בגודל הנגע בדרך כלל. אפשר להתחיל בחנקן נוזלי ולהעריך את התגובה אחרי חודש. יש גם כמה תכשירים טופיקאלים שעשויים להועיל, כגון קרם אפודיקס או אלדרה. אם הוחלט על טיפול כירורגי עדיף לבצע זאת בשיטת מוהס כדי לוודא שהגידול הוסר בשלמותו. בברכה, פרופ' עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נבוס דיספלסטי
  • יוסי
  • 06/09/2017 09:38
  • בבדיקה שיגרתית של רופא עור הוא איבחן אצלי שומה אחת כנבוס דיספלסטי והמליץ או למעקב או להסרה . שאלתי האם ניתן להסתפק אכן במעקב שנתי אחר השומה ? והאם נבוס דיספלסטי בהגדרתו הינה מסוכנת? כמו כן האם עצם ההפניה שהיא לא בדחיפות הינה אכן כי זה לא מסוכן באופן מיידי תודה על הפורום הנפלא

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, אם הרופא שבדק סבור שניתן להסתפק במעקב אחר השטמה הדיספלסטית, ניתן להעזר בצילום קליני ודרמוסקופי כתיעוד שיסייע במהלך תקופת המעקב לאתר שינוי כלשהו בגודל ו/או בצבע של השומה המחייב הסרה כירורגית.. חשובה ערנות אישית לכל שינוי נראה לעין שעלול להופיע במהלך תקופת המעקב. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יבלת
  • יעלי
  • 03/09/2017 10:39
  • כתם חשוד
  • ליאור
  • 31/08/2017 17:55
  • שלום, אצל סבתי הופיע כתם חשוד. היא ממאנת ללכת לרופא להבדק ומבטלת את העניין כלא חשוב. מצ"ב קישור לתמונה של הכתם - https://ibb.co/jaFhnQ 1. האם הכתם נראה חשוד? 2. האם יש להסיר אותו, וכמו כן האם עדיף לעשות זאת בניתוח MOHS? תודה ליאור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ככל שניתן להתרשם מהתמונה וללא בדיקה קלינית ודרמוסקופית הנגע אכן חשוד . לאבחון נוסף ממליצה להבדק ע"י רופא עור , כולל בדיקה דרמוסקופית ( בלתי פולשנית) על מנת לקבוע האם יש צורך בהסרה כירורגית. במקרה של הסרה כירורגית אין מקום לניתוח בשיטת מוהס אלא לכריתה ע"י אקציסיה פשוטה עם שוליים ועומק של עור בריא. שיטת מוהס מיועדת לגידולים על הפנים, ונועדה ל"חסוך" בהסרת שוליים של עור בריא ולוודא בו זמנית שהגידול הוסר בשלמותו. במקרה של הסרת גידול מהזרוע כאמור אין צורך במוהס. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פסוריאסיס ידיים ורגליים
  • אני
  • 30/08/2017 14:53
  • שלום פריחה כואבת של שלפוחיות בכפות ידיים ורגליים. אובחן כפסוריאסיס. בהתחלה הופיע רק בחודשי הקיץ עכשיו..לא קבוע. ברצוני לציין שאיבחנו דלקת פרקים באגן ופיברומיאלגיה, והתחלתי תרופה ביולוגית(סימפוני זריקה פעם בחודש). לאחר הזריקה הראשונה חלה החמרה בכאבי הגוף, לאחר השנייה נעלמו הכאבים לחלוטין, וכשבוע לאחר השלישי...פשוט גיהינום!!!! כאבי תופת בכל הגוף(בולעת בקבוקי אופטלגין בכמויות..), ולצד הכאבים התפרץ הפסוריאסיס בעצמה ובכאב שלא חוויתי עד היום. לא לוקחת התרופות והמשחות של רופאי העור(סטירואידים) כי מיד לאחר שאני מסיימת זה חוזר ומחריף. משתמשת בפסומדיס(מצמח ההיביסקוס) שעד עכשיו עזר מאד אבל בהתפרצות הנוכחית ממש לא מזיז. אני כל הזמן מפוצצת השלפוחיות כי זה מקל טיפה. יש לי תור לראומטולוגית בשבוע הבא נראה מה תגיד על הקשר בין התרופה הביולוגית לכאבים ולפסוריאסיס. אודה לכל הארה שתסייע.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן לתינוק
  • בלה
  • 23/08/2017 09:28
  • לתינוק שלי בן שלושה חודשים וחצי הופיע כתם באזור הפנים, נראה שמתפתחת נקודת חן או נמש. האם הגיוני בגיל כזה? קיימת לו נקודת חן כהה שנולד איתה בעורף והבנתי שמכיוון ונולד איתה תקינה. האם הופעת הנמש גם תקינה או שווה בדיקה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן יכולה להופיע גם בגיל 3 חדשים. נקודות חן ממשיכות להופיע בגיל הילדות וההתבגרות, עד גיל 15-16 ש' בדרך כלל. חשיפה לשמש מזרזת הופעת שומות חדשות. בכל מקרה, ניתן לאבחן את סוג הנקודה שהופיעה, האם שומה, כתם, או נמש, בבדיקה אצל רופא עור בקהילה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודה שחור על הלחי הםנימית
  • פנינה
  • 13/08/2017 01:26
  • שלום רב, בני כרגע שוהה בחול, בחופשה מן הצבא. שלח לי תמונה ובו נראית נקודה שחורה, מעין פצע, על הלחי הפנימית, כלומר בתוך הפה. מה לעשות? למי לפנות? והאם זה משהו מסוכן? אודה לכם על תגובה מהירה. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, כדי לאבחן את הנקודה השחורה מומלץ להבדק ע"י רופא עור, ו/או רופא שיניים ו/או רופא פה ולסת. לא ניתן להעריך את מידת הסיכון בהעדר אבחנה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת שומה ללא ביופסיה
  • נג
  • 13/08/2017 17:37
  • הי הרופא בדק וקבע שיש להסיר כמה שומות. מאחר ולדבריו הם קטנות לא נדרש ביופסיה. נראה לי אבקש דיעה נוספת. יש סיבה הגיונית שבה במידה והוחלט שהשומה לא יפה ויש להסירה היא קטנה מדי ולא נדאק לשלוח ביופסיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, אם הוחלט שיש צורך בהסרה כירורגית של שומה מסיבה רפואית , בגלל חשד למלנומה, חשוב ביותר - גם אם מדובר בנקודה קטנה, לשלוח את השומה שהוסרה לבדיקה פתולוגית כדי להבהיר אם היא אכן סרטנית או שפירה והאם הוסרה בשלמות. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן שגדלה שוב באותו מקום שהוסרה ע"י ניתוח
  • אלון
  • 14/08/2017 18:42
  • שלום רב, עשיתי ניתוח להסרת שומה באמצע כף הרגל. חודשים אחכ גדלה באותו מקום אותה נק'. לא גדולה או א-סימטרית וצבע אחיד חום.. האם עליי לדאוג?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, התופעה של השנות מקומית של שומה לאחר הסרתה הכירורגית מוכרת היטב והיא נובעת מכך שהשומה המקורית לא הוסרה בשלמותה ונותרו שאריות כלשהן ( תאים בודדים) באיזור . כששאריות אלה גדלות יופיע נגע דמוי שומה על הצלקת מהניתוח הקודם או בקרבתה. אם השומה שהוסרה אובחנה כשומה שפירה בדוח הפתולוגי, אין מקום לדאגה ואין צורך בהסרה חוזרת של השומה שגדלה שוב. אם לעומת זאת השומה שהוסרה אובחנה כסרטנית (מלנומה) או קדם סרטנית (שומה דיספלסטית) רצוי לשקול הסרה חוזרת שלה עם שולים של עור תקין . בכל מקרה מומלץ מעקב תקופתי לאיתור שינויים עתידיים בשומה שהופיעה מחדש ו/או באיזור הצלקת שהותירה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן ש"השתפשפה"
  • מיה
  • 11/08/2017 16:19
  • שלום רב לבתי בת ה8 נקודת חן קטנה על הרגל, בקוטר פחות מחצי מילימטר במבע חום כהה אבל קצת בולטת מעל פני העור. כבר הראיתי את זה לרופא והוא אמר שהיא תקינה. לפני כשבוע הנקודה האדימה ונראית כמו פצעון קטן, הילדה כנראה שפשפה אותה אבל לא זוכרת איפה ולא מדווחת על כאב או על גרד. האם יש סיבה לדאגה? התור שלנו לרופא בעוד שבוע וחצי, כי מרבית האופאים בחופש, האם זה זמן סביר להמתין? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, סביר ביותר להניח שמדובר בשומה שפירה שעברה גירוי דלקתי כלשהו (שפשוף?) וניתן לצפות שהגירוי יתרפא ויחלוף בימים הקרובים. בדיקת רופא עם המתנה של שבוע וחצי סבירה, בהתחשב שמדובר ככל הנראה בשומה קטנה ביותר שהיא שפירה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום מלנומה והסרת שומות

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)