דלג לתוכן

עוזר רופא - מקצוע חדש שכל מטרתו להקל עליכם

בקרוב ייתכן שטיפול בבית חולים כבר לא יהיה מתיש, ארוך ומייגע. וועדה מטעם משרד הבריאות פועלת להסדרת מקצוע "עוזר רופא", שיסייע במצוקת כח אדם, קיצור תורים ומתן יחס אישי יותר לכל מטופל.

מאת: ברק מידן, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2014
2 דקות קריאה

בקרוב ייתכן שטיפול בבית חולים כבר לא יהיה מתיש, ארוך ומייגע. וועדה מטעם משרד הבריאות פועלת להסדרת מקצוע "עוזר רופא" שיסייע במצוקת כוח אדם, קיצור תורים, ומתן יחס אישי יותר לכל מטופל. 


בחודשים האחרונים דנה וועדה של משרד הבריאות באפיון מקצוע רפואי חדש שמטרתו להקל על העומס הכבד בבתי החולים. מצוקת כוח האדם במערכת הבריאות ידועה כבר זמן רב, ולשם כך מנסים במשרד הבריאות להסב אנשי מקצוע רפואיים ופארא-רפואיים לעסוק בתחום קליני שעשוי להפחית את העומס שמוטל על רופאים.

מי יכול להיות עוזר רופא?

חברי הוועדה תומכים בכך שעוזרי רופא יהיו אנשים המגיעים מתחום הרפואה, שמכירים את העבודה הרפואית ויכולים לתרום בתחום זה. מדובר בעיקר על אחיות ופרמדיקים או על בוגרי בתי ספר לרפואה בחו"ל שממתינים לתחילת ההתמחות או לקבלת רישיון ישראלי. בנוסף, חברי הוועדה תומכים בקבלת עובדי מעבדה לתפקיד עוזר רופא בתחום הפתולוגיה.

כמו כן, מכיוון שמדובר באנשי מקצוע שמגיעים מתחומים שונים, הם יידרשו לעבור תוכנית הכשרה כלשהי (בהתאם למקצוע ולנסיון שרכשו) לפני תחילת העבודה במטרה לשפר את הידע המקצועי שלהם ולהכין אותם טוב יותר לעבודה בבית החולים.

מהי עבודתו של עוזר רופא?

עוזר רופא מסייע לרופאים בעבודתם השוטפת במטרה להקל על עומס העבודה ובמטרה לספק שירות טוב יותר למטופלים בתחומים רבים ומגוונים כמו למשל:

- בחדר מיון עוזר רופא לרוב יהיה הראשון שיקבל מטופל, יברר את ההיסטוריה הרפואית שלו, ישאל שאלות לגבי המחלה הנוכחית ויבדוק אותו. לאחר מכן, יציג את הממצאים לרופא שבודק בעצמו את המטופל שוב ומחליט על המשך בירור וטיפול.

בחדר מיון ובמחלקות עוזר רופא יבצע פרוצדורות פשוטות כמו בדיקת דם, התקנת עירוי, בדיקת אק"ג, הכנסת זונדה, הכנסת קתטר, הוצאת תפרים והחלפת תחבושות. כמו כן, בהתאם לניסיון ולמקצועיות שרכש הוא יכול לבצע פעולות מתקדמות יותר כמו תפירה, גיבוס ועוד.

- עוזר רופא יסייע לרופא בעבודות מנהלה שונות כמו כתיבה בתיק רפואי, הוצאת סיכומי מחלה, תיאומי בדיקות ועבודות נוספות בהתאם לצורך.

- עוזר רופא יכול לעבוד גם במחלקות שונות (בעיקר מחלקה פנימית וכירורגיה) ובחלק מהמקרים כעוזר לרופא מרדים. 

איך המקצוע מוגדר כיום?


כיום בתי חולים רבים מעסיקים בשעות הערב סטודנטים לרפואה שמתפקדים על תקן "עוזר רופא". על ידי כך ניתן מענה מקצועי לתורנים הכורעים תחת העומס הרב במחלקות אשפוז ובחדרי מיון בשעות אלה (לאחר סוף יום העבודה). לסטודנטים אלה יש סמכויות שונות בהתאם לבית החולים בו הם עובדים.

מטרת הוועדה היא למסד את המקצוע ולהסדיר את הסמכויות השונות של עוזרי הרופא בישראל מבחינה חוקית ומשפטית. לפי המלצותיה הפיכת מקצוע עוזר רופא למקצוע ממוסד תאפשר להעסיק עוזרי רופא גם בשעות הבוקר במטרה להקל על העומס גם בשעות אלה.

שיפור השירות למטופלים

בסופו של דבר, העסקת עוזרי רופא מסייעת לשיפור השירות למטופלים המגיעים אל בית החולים. בזכות עוזרי רופא מטופלים מקבלים מענה בשלב מוקדם יותר ובעייתם מטופלת בזריזות רבה יותר. לכן, מטרת הוועדה היא הסדרת סמכויות עוזרי הרופא מבחינה משפטית וחוקית על מנת לאפשר להם לבצע את עבודתם בצורה מסודרת ומאורגנת, ובכך להפחית את העומס על מערכת הבריאות שקורסת.

מאת: ברק מידן, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר אמיר שרעבי
ד"ר אמיר שרעבי ראומטולוגיה
4.8
( 6 חוות דעת )
"כעת מוקדם מדי לדון כיצד הטיפול עדיין בעוד שבוע"
ד"ר עודד שינברג
ד"ר עודד שינברג ראומטולוגיה
מומחה לראומטולוגיה ולרפואה פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו