דלג לתוכן

לשמור על לחות העור בחורף בשיטות טבעיות

עור סדוק אינו בעיה קוסמטית בלבד. העור הפצוע מזמין לתוכו זיהומים שונים, מעבר לסבל שמגיע עמו. מאחר שמוצרים תעשייתיים שנויים במחלוקת מבחינה בריאותית, לפניכם המדריך לשמירה על לחות העור באופן טבעי ובזול

מאת: אילת מריה מיטש, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/01/2014
3 דקות קריאה

כשהחורף הקר באמת פורץ באזורנו החם במופעים נדירים, אנחנו נוטים לשכוח שהוא מתאפיין ביובש קיצוני לכל אורכו. גם האוויר הקר הנושב בחוץ וגם האוויר החם שמפיקים מתקני הסקה מתאכזרים לעורנו ומותירים את האיברים החשופים סדוקים, מיובשים ומתקלפים.

עור סדוק אינו בעיה קוסמטית בלבד. העור הפצוע מזמין לתוכו זיהומים שונים מלבד הפצעים והדימומים המופיעים על פניו. יובש בעור גורם סבל לא רק לנשים ולתינוקות בעלי עור רגיש, אלא גם לגברים שאינם מורגלים בשגרת טיפוח בדרך כלל. עור כזה ניכר לעין מייד, כשהוא אדום ומגורה ומסב סבל רב.

קל להזניח את העור, במיוחד בידיים, אשר תמיד פעילות, לכן מומלץ להקפיד על שגרת טיפול וטיפוח מתמדת, למניעת אי הנעימות של מגע עם עור נוקשה וחסר גמישות, שלא לומר פצוע ומגורה. עור יבש אינו בעיה של הידיים בלבד, אלא גם של הרגליים, כך שהעצות שנביא כאן טובות גם לפדיקור ביתי קל ומהיר. לשמחתנו, הטיפול בעור הידיים והרגליים קל ומהיר ולא דורש מכשירים מיוחדים ופרוצדורות מסובכות.


קרם ידיים - מזין או מזיק?


הפתרון המוכר ביותר, כבר שנים, לעור יבש הוא לרוב קרם ידיים טוב ומזין, כזה שרצוי להחזיק גם בתיק, כשאנו מחוץ לבית והיובש מציק. יחד עם זאת, כבר כמה שנים שקרמים והחומרים מהם עשויים נחקרים ומזוהים דווקא עם נזקים לעור ולא עם התועלת שאמורים להפיק. האשמה נעוצה לרוב בכימיקלים הסינתטיים שמוסיפים לקרמים ולאו דווקא בחומרים הפעילים שהיינו רוצים (ואולי אנו מאמינים) שיהיו בקרם לחות טוב.

בעבר, תכשירים לטיפוח העור יוצרו מחומרים טבעיים ללא תוספת תעשייתית מכבידה של חומרי שימור ושאר כימיקלים סינתטיים שנועדו למטרות רבות, כמו פתיחת הנקבוביות לקליטת החומרים המזינים, חומרי ריכוך, זירוז הליחוח ותוספת מלבבת אך ממוסחרת של חומרי בושם וצבע שונים. לצערנו, חומרים רבים נחשדים היום כמסרטנים או כמשבשים של המערכת ההורמונלית, והנזקים שלהם נחקרים היום לעומק בכל ענפי התעשייה.

השימוש שעושה תעשיית הקוסמטיקה בחומרי שימור כמו פראבנים, לדוגמה, הוגבל על ידי האיחוד האירופי בגלל חשש וקושי להעריך את מידת הבטיחות שלהם. חומרים ותיקים אחרים, כמו תוצרי הלוואי של תעשיית הנפט, ידועים לא רק כמזיקים לעור אלא גם בכך שהם מקלים לטווח קצר בלבד ומחייבים שימוש תכוף מדי בהם.


הפשטות המנצחת של חומרים ביתיים

כיום, ההמלצה הגורפת כמעט לצרכנים היא להעדיף תכשירים המכילים כמה שיותר מרכיבים טבעיים וכמה שפחות כימיקלים סינתטיים. איך יודעים? פשוט מאוד - כמה שפחות מרכיבים הרשומים על גבי האריזה, כך טוב יותר. שיטה טובה אף יותר היא להשתמש ישירות בחומרים הטבעיים עצמם או להכין מהם תכשירים ביתיים זולים וזמינים לשימוש.  

שגרת הטיפוח מתחילה בסבון. רצוי להשתמש בסבון המכיל חומרים טבעיים בלבד, כמו גליצרין ושמנים צמחיים. בעבר, אלו היו החומרים מהם ייצרו סבון, בתוספת מלחים. כדאי לחזור לפשטות הזו שאינה מייבשת עוד יותר את העור, בכל שטיפה.

העצה ההכרחית הנוספת נוגעת לשתייה. בחורף אנחנו צמאים פחות ולרוב אנחנו לא ערים לכך שאנו מאבדים כמות רבה של נוזלים, אשר באים לידי ביטוי גם בעור. שתו מים - זה חיוני לא רק לעור. 


שמן - לכו ישר למקור


במקום קרם ידיים עמוס בחומרים המאריכים את חיי המדף שלו, למה לא לגשת ישר למקור ולהעדיף שמנים טבעיים שירככו ויזינו את העור ונמכרים בכל בית טבע ואפילו בסופרמרקט? לרוב, קנייה כזו גם מוזילה את עלויות, משום שאנו רוכשים חומרי בסיס המספיקים לתקופה ארוכה, מבלי לשלם על ההוצאות הנלוות לייצור של תכשירים מסחריים. עסקה כדאית בכל מקרה.

אחד השמנים הידועים בתכונות הטובות הרבות שלו הוא שמן הקוקוס, המאפשר חדירה עמוקה, חידוש השכבה העליונה של תאי העור ובעל תכונות נוגדות חמצון ואנטי-בקטריאליות. שמנים ידועים נוספים בתכונותיהם הם שמן שקדים, שמן זית, שמן זרעי ענבים וחוחובה - חומרים הנמכרים בכל בית טבע.

בבית הטבע תוכלו למצוא גם את המרכיב העיקרי של קרמים טבעיים – חמאת שיאה. לרוב, החומר הבסיסי נמכר במחיר זול יותר ובמכלים גדולים המיועדים לקוסמטיקאיות. גם אנשים שלמדו זה מכבר את סוד הכנת הקרמים הביתיים או השימוש בחומרים טהורים אלו במקום במסחריים קונים מכל שכזה בזול וכך יוצרים לעצמם קרם טבעי לתקופה ארוכה.

יתרון נוסף הוא, שהשמנים טובים לשימוש נוסף לטיפול בעור הגוף והפנים, מבלי לקנות תכשירים ייעודיים נפרדים.


שימוש נכון ויעיל בשמנים ביתיים

עוד לפני מריחת השמנים, רצוי לעשות לעור פילינג, לפחות פעם בשבוע, במיוחד לעור הידיים המתייבש יותר בגלל החשיפה לאוויר והשימוש התכוף בהן. פילינג מגביר את יעילות ההזנה בכך שמסיר תאי עור יבשים, חושף אותו לשמנים המזינים ומקל על החדירה לנקבוביות. גם לפילינג, אין צורך לקנות תכשיר מיוחד. אפשר לערבב סוכר פשוט עם מעט שמן זית ולעסות בעדינות בתנועות מעגליות למשך כמה דקות.

לא רצוי להוסיף מיץ לימון, למרות תכונתו המבהירה והמרככת, משום שדבר נוסף שהוא עושה, הוא לחשוף את העור לפיגמנטציה מוגברת במידה שאתם לא מקפידים למרוח קרם הגנה מהשמש.

לשמנים מהירות ספיגה משתנה, כך שרצוי למצוא את השמן הטוב לכם, לא רק מבחינת ההתאמה לעור, אלא גם מבחינת מהירות הספיגה שלו. בכל מקרה, טיפול בשמן אינו מומלץ באמצע יום העבודה, משום שהוא יכתים כל משטח שתגעו בו. אידיאלי לבצע את הטיפול בעור לפני השינה, כשהשמן עושה את שלו במהלך שנת הלילה שלכם. שמרו גרביים ישנים שכבר מזמן אינכם גורבים וכסו בהן את הידיים במיטה, או כשאתם עושים הפסקת מניקור טבעי כזו. בבוקר, העור שלכם ייראה אחרת לגמרי, ותחושת ההקלה מובטחת.

מאת: אילת מריה מיטש, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
מומחה למחלות עור ומין. ניתן לקבוע תור 24 שעות ביממה
 alita clean skin
alita clean skin עור ומין
חברה משפחתית ייחודית המתמחה בטיפול בבעיות עור
ד"ר עומרי זידאן
ד"ר עומרי זידאן עור ומין
רופא עור מומחה בתחום אבחון מוקדם של סרטן העור בבית החולים בילינסון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אקנה – פצעי בגרות

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו