דלג לתוכן

איך לשמור על תזונה נכונה גם בשעות העבודה

החלטתם לפצוח בדיאטה? אולי תתחילו דווקא במהלך יום העבודה! חשוב לדעת כי בורקס קטן או "צ'יפורים" קטנים עלולים לעלות בלא מעט קלוריות ותפריט לא מאוזן יכול לפגוע גם ביכולת הריכוז שלכם

מאת: מיכל יוסיפון, B-well
תאריך פרסום: 28/07/2014
2 דקות קריאה

החלטתם לפצוח בדיאטה? אולי תתחילו דווקא במהלך יום העבודה! חשוב לדעת כי בורקס קטן או "צ'יפורים" קטנים עלולים לעלות בלא מעט קלוריות ותפריט לא מאוזן יכול לפגוע גם ביכולת הריכוז שלכם


החלטתם להתחיל בדיאטה ונפטרתם מכל ה"אוייבים" בבית שלכם. אבל מה עם מקום העבודה, שבו אתם מבלים לא מעט שעות פעילות? לא פעם אנחנו נוהגים לוותר לעצמנו במהלך יום העבודה הגדוש, בשל חוסר תשומת לב ומכניסים לפה מאכלים עתירי שומן, שעלולים לעלות לנו בקלוריות מיותרות.

ישיבות ארוכות, חגיגות במשרד או פינוק של קולגה בדבר מאפה לצד הקפה, עלולים להסתיים באסון לדיאטה שלכם. אחד המאכלים שמסרב לפנות את מקומו ככוכב תזונתי במקום העבודה הוא הבורקס. מאפה ממוצע מכיל כ-350 קלוריות ויש בו כ-20% שומן.

הבורקס עשוי בצק העלים תעשייתי, עשיר במרגרינה המכילה שומני טרנס ושומן רווי – הנחשבים לא רק עתירי קלוריות אלא גם כמזיקים לבריאות.


הבורקס כמעורר תאבון


האבסורד הגדול הוא שכמות השומן והפחמימות הרבה שבמאפה כבורקס אינה גורמת לתחושת שובע, נהפוך הוא, מדובר במאכל שנמצא כמעורר רצון להמשיך ולאכול. כפועל משמש הבורקס כגורם לצריכה קלורית מופרזת ולאכילה ללא שליטה. ובעוד שרבים מאתנו לא מסתפקים בבורקס בודד ואם זה קורה לנו יותר מפעם בשבוע - תבוא הזלילה לידי ביטוי בעלייה במשקל.


כמה זה עולה לנו?

בורקס בינוני שווה מבחינת השריפה הקלורית לשעה וחצי הליכה מהירה. שווה לזכור עובדה זו היטב, בכל פעם שתחשבו על אכילת בורקס.


אל תוותרו על ארוחות ביניים

העובדה שאתם מוותרים על הבורקס בעבודה, לא אומרת שאתם צריכים לרעוב עד הצהריים, נהפוכו. ארוחת ביניים חשובה ואף תסייע לכם לשמור על ריכוז, תקשורת עם לקוחות וקולגות ואפילו הוכחה מדעית כמסייעת לקליטה ועיבוד נתונים.

מקפידים על תזונה נכונה במקום העבודה. (צילום: אילוסטרציה)


כמה אוכלים בארוחת הביניים? 

נשים - 50-150 קלוריות

גברים - 50-200 קלוריות


מה אוכלים?

חטיף בריאות עד 100 קלוריות

פרי אחד 

2 קרקרים/ פריכיות אורז עם גבינה רזה


מה לא לאכול?


מאכלים עשירים בסוכרים פשוטים בכמות גדולה, עלולים לגרום לתחושת עייפות וחולשה לאחר האכילה.
לכן אינם מומלצים בזמן העבודה וגם לא מומלצים לצריכה רבה מבחינה בריאותית במסגרת התפריט היומי. על כן, הימנעו מעוגיות מקמח לבן, וופלים, סוכריות,  מיצים מתוקים,  שוקולדים, רוגלעך,  
קרואסונים ועוד.

מאת: מיכל יוסיפון, חברת B-well, המתמחה בפתרונות בריאות, איכות חיים ואורח חיים בריא.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו