מוארת וירוקה: איך לעבור את סוכות מבלי להשמין?
במהלך חגי תשרי אנו מעלים בממוצע בין 2-3 קילוגרם למשקל גופנו ונאלצים לעבוד קשה על מנת להפטר מהם לאחר מכן. אז כיצד תתארחו בסוכה מבלי להעלות קילוגרמים מיותרים?
בעוד שסדר ראש השנה והארוחה המפסקת של יום כיפור כבר מאחורינו, הרי שחג סוכות ועמו הסכנות לדיאטה - הולך ומתקרב. גם העובדה שחגי תשרי התחברו לסופי השבוע ויצרו שרשרת של ארוחות חגיגיות ומהנות אך גם עשירות ומשמינות. למעשה, במהלך חגי תשרי אנו מעלים בממוצע בין 2-3 קילוגרם למשקל גופנו ונאלצים לעבוד קשה על מנת להפטר מהם לאחר מכן.
מזונות שנהוג להגיש בסוכה משתנה מעדה לעדה וממשפחה למשפחה. לרוב יהיו אלו מזונות שקל לשנע לסוכה ולהגיש ולאכול בידיים: פירות, פיצוחים, ממתקים, חטיפים לצד שתייה מתוקה, תה או קפה ממותק. אז כיצד תתארחו בסוכה מבלי להעלות קילוגרמים מיותרים?
לחשוב לפני שאוכלים. חשוב מאוד לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות במשך היום. הקפידו לאכול ארוחה קטנה לפני שאתם יוצאים להתארח. כך תוכלו לשלוט בצורה טובה יותר על מה שאתם מכניסים לפה.
מנות קלות ולא תבשילים עשירים. העדיפו לאכול או להגיש מנות פתיחה קלות לדוגמה כריכונים קטנים, קוביות טוסט עם סלט, פשטידת ירקות, ירקות חתוכים.
הקפידו על שתיית מים מספקת במשך היום. ישר לזכור שחוש הצמא שלנו עובד פחות טוב מחוש הרעב ולעתים אנו מתרגמים את תחושת הצמא לתחושת הרעב. מומלץ להימנע משתייה מתוקה, ניתן לשתות חליטות צמחים, תה, קפה ללא סוכר, סודה או משקאות דיאטטיים.
היזהרו מפיצוחים. על אף היותם מזינים, האגוזים והזרעים הם בעלי ערך קלורי גבוה. רצוי לשמור על כמות של עד חופן ביום והעדיפו פיצוחים לא קלויים וללא מלח. קיימים גם פיצוחים מסוכרים: פקאנים, קשיו, שקדים ובוטנים - אלו מכילים ערך קלורי מאוד גבוה, הרבה סוכר מזיק ופעמים רבות אף מטוגנים בשמן עמוק.
ארוחה מזינה במקום חטיפים. העדיפו לאכול ארוחה קטנה ומזינה במקום חטיפים וממתקים. לדוגמה: כריך עם אבוקדו או חביתה וירקות או סלט פירות קטן.
השתמשו בקטניות לתבשילים במקום תוספות פחמימה. שעועית לבנה, אפונה, עדשים, גרגירי חומוס, פול וקטניות נוספות נחשבות לעשירות בסיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות, חלבון ויטמינים ומינרלים. יש להן מדד גליקמי נמוך, כלומר השפעתן על רמות הסוכר בדם הינה מתונה יחסית והן מקנות שובע לאורך זמן. מנות לדוגמא המשלבות דגנים וקטניות: מג'דרה, קוסקוס עם גרגירי חומוס, אורז בסמטי עם שעועית ועוד.
זכרו שבחגים המטרה היא ליהנות ממפגשים משפחתיים וחברתיים ופחות להתרכז באוכל. העדיפות לנצל את מזג האוויר הנעים לפעילות משותפת כהליכות וטיולים ופחות לארוחות.
שרית צ'יפרוט – תזונאית קלינית ומאמנת אישית בחברת B-Well