דלג לתוכן

רשתית (רטינה) (Retina)

1 דקות קריאה
פרופ' איילה פולק פרופ' איילה פולק מומחית למחלות רשתית, ניתוחי רשתית וקטרקט עם השתלת עדשות פרימיום. מנהלת מחלקת העיניים במרכז הרפואי קפלן בין השנים 1997- 2016. 073-7826683

רשתית היא שכבה של תאי עצב המצפה את הקיר האחורי של העין. הרשתית מכילה מיליוני תאים רגישים לאור ותאי עצב אחרים המקבלים ומארגנים מידע חזותי. הרשתית שולחת מידע זה למוח דרך עצב הראייה, ובכך מאפשרת את הראייה. המקולה היא אזור קטן אך חשוב במרכז הרשתית, והיא מאפשרת לראות בבירור פרטים של אובייקטים הנמצאים מולנו כמו פרצופים וטקסט כתוב. ניוון רשתית הוא מצב בו המקולה נפגעת. הדבר מתבטא בפגיעה בראייה המרכזית המאפשרת לראות פרטים קטנים. עם זאת, הראייה ההיקפית נשארת תקינה. 


  Monet_3k | Shutterstock


ישנו מגוון רחב של מחלות רשתית נוספות , ורובן ככולן גורמות לתסמינים של שינוי בראייה. 

היפרדות רשתית היא מצב בו הרשתית מתנתקת מהשכבה אליה היא צמודה - שכבה המכילה כלי דם שמספקים חמצן והזנה לרשתית. תאי הרשתית אינם מקבלים את החמצן לו הם זקוקים בכדי להמשיך ולתפקד, וככל שמשך היפרדות הרשתית ארוך יותר כך גדל הסיכון לאובדן קבוע של הראיה. מצב זה הוא מצב חירום ודורש קבלת טיפול רפואי מידי. 

רשתית דקה הוא מצב הכרוך בהידקקות חריגה של היקף הרשתית. במצב זה הרשתית חשופה יותר להתפתחות קרעים או חורים שעלולים בסופו של דבר להוביל להיפרדות רשתית. מסיבה זו יש לעקוב מקרוב אחר מטופלים עם רשתית דקה.

רופאים בתחום
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 39 חוות דעת )
"נותחתי ע"י ד"ר פדות, מרגע ההגעה קבלתי הסבר מקצועי על כל תהליך הקבלה הניתוח והשחרור וכן הסבר לאורך כל תהליך הניתוח, בגמר הניתוח המוצלח קבלתי הסבר מפורט על המשך הטיפול בבית כולל תאריך לביקורת."
ד"ר משה מלכין
ד"ר משה מלכין עיניים
מנתח עיניים בכיר ב"אסותא" ת"א
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
מנהלת שרות אוביאיטיס, כולל מרפאת אוביאיטיס ילדים בשניידר, מחלקת עיניים, מרכז רפואי רבין
באנר

מעוניינים לקבל מידע נוסף על רשתית (רטינה)?
השאירו פרטים להתייעצות עם פרופ' איילה פולק

שאלות מתוך פורום בריאות העין

בניהולו של ד"ר מיכאל היימס
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו