דלג לתוכן

קרנית (Cornea)

1 דקות קריאה

קרנית היא השכבה השקופה והחיצונית בקדמת העין. הקרנית שוברת את האור הנכנס לעין לכיוון העדשה, וממקדת אותו על הרשתית. כך היא למעשה עוזרת לעין במיקוד האור ומאפשרת לנו לראות בבירור. הקרנית אינה מכילה כלי דם והיא רגישה מאד לכאב.

ישנה כמה מצבים נפוצים אשר עלולים להשפיע על מצב הקרנית, ובשל כך גם על מצב הראייה, בהם מחלות שונות כגון פטריגיום – צמיחה של רקמות לא ממאירות על הקרנית שעלולה לגרום לעיוותים בקרנית ולהפרעות בראייה, וקרטוקונוס - מחלה תורשתית הגורמת לשינוי במבנה הקרנית. כמו כן, מקרים של פציעה בעין עלולים גם הם לפגום בקרנית – פגיעה בעין עלולה לשרוט את הקרנית. במרבית המקרים השריטות נוטות להתרפא לבד, אך פגיעות עמוקות יותר עלולות להשאיר צלקות בקרנית ולפגום בראייה.

כדי לזהות בעיות בקרנית יש לבצע בדיקת מיפוי קרנית, בדיקה אשר בוחנת את הטופוגרפיה של הקרנית – עיוותים הקיימים על פני השטח של הקרנית. הטיפול בבעיות בקרנית נעשות על-ידי רופא עיניים המומחה לקרנית.

במקרים בהם קרנית העין מעוותת או עכורה בצורה חמורה הגורמת לראייה מטושטשת ואף לעיוורון, יישקל ניתוח להשתלת קרנית, שבו למעשה מחליפים את הקרנית הקיימת בקרנית תקינה שהגיעה מתורם. 

רופאים בתחום
ד"ר רן שטיין
ד"ר רן שטיין עיניים
רופא בכיר ביחידת האוקולופלסטיקה במרכז רפואי שמיר (אסף הרופא)
ד"ר קלוד מסיקה
ד"ר קלוד מסיקה עיניים
רופא עיניים בכיר במרכז הרפואי שערי צדק
פרופ' בנימין מילר
פרופ' בנימין מילר עיניים
רופא עיניים בכיר בביה"ח איכילוב. מומחה במחלות רשתית וגלאוקומה

שאלות מתוך פורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין

בניהולו של ד"ר אהוד רייך
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו