רופאים בתחום
ד"ר עבד אגבאריה ד"ר עבד אגבאריה
מנהל את המכון האונקולוגי החדש בבית חולים בבני ציון קרא עוד
ד"ר עופר פורים ד"ר עופר פורים
רופא בכיר ביחידה לגידולי מערכת העיכול קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום סרטן ריאות

ד"ר עבד אגבאריה

ד"ר עבד אגבאריה
ד"ר עבד אגבאריה, אונקולוג מומחה, מנהל את המכון האונקולוגי החדש בבית חולים בני ציון. מנהל היחידה לאונקולוגיה קהילתית השייכת לשירותי בריאות כללית בנצרת.מנהל מכון הכימוטרפיה באסותא חיפה. משמש כיועץ בכיר עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
זמנית פורום זה לא פעיל, עמכם/ן הסליחה צוות אינפומד
  • המון שאלות על הבוקר
  • רקאני
  • 24/05/2017 07:16
  • בוקר טוב דוקטור אגבאריה, כמו שסיפרתי לך, אימא אובחנה PLEOMORPHIC/GIANT CELL (SARCOMATOID) CARCINOMA. סיפרתי לך שבבדיקה פיזית מצבה טוב והריאות נשמעות צלולות. כיצד אפשר לשמור על הריאות שלה שישארו כך? איך ניתן לדאוג לכך שמצבה ישאר כמו שהוא היום? בינתיים אנחנו מחכים לתוצאות של בדיקת מוטציות. ומחר - MRI מוח. מה המשמעות של מציאת גרורות במוח? כיצד זה משפיע על סיכויי ההישרדות? תודה ויום טוב - רקאני

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מבין את הדאגות שלכם רב הסיכוי שלא יהיו גרורות במח אין דרך לשמור על מצב הריאות איך שהם ברגע שיש גידול. צריכים להתחיל טיפול בהקדם האפשרי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת ביופסיה חוזרת
  • אדי
  • 23/05/2017 13:34
  • לפני כשנה התגלה אצלי תהליך תופס מקום בריאה בבדיקת mri אקראית בהמשך ערכתי ביופסיה והבדיקות חזרו עם תוצאות ללא חשד לממאירות בהמשך ביצעתי ביופסיה חוזרת בבלוטות הלימפה ובגידול עצמו בשיטת ebus ואני חרד לתוצאות השאלה היא האם בכל זאת יש מצב לגילוי ממאירות בתודה מראש - אדי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השאלה כוללנית מדי. לא ראיתי את הצילומים בשביל להעריך דרגת חשד. בכל מקרה מציע להתייעץ עם רופא ריאות ולבדוק איתו צורך בביופסיה חוזרת או מעקב ct

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה חוזרת
  • אדי
  • 23/05/2017 16:10
  • בדיקות דם
  • סיון
  • 23/05/2017 13:16
  • ד"ר אגבאריה צהריים טובים, אבא ביצע היום בדיקות דם. הגלוקוז ירד לו עכשיו בנורמה. (היה 110 היום 90) הLDH ירד מ550 ל520 תפקודי כבד בטווח של הנורמה הכל בסדר ב"ה חוץ משני דברים שעד היום היו תקינים: MONO - 13.9 MPV - 13.7 מה זה אומר בבקשה? האם צריך להתייחס? תודה מראש,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה ד"ר
  • סיון
  • 23/05/2017 13:57
  • שאלה דחופה
  • סיון
  • 14/05/2017 21:35
  • המשך שאלה
  • סיון
  • 14/05/2017 22:10
  • ד"ר קראתי עכשיו שישנה הכנה לפני שאסור לאכול 24 שע עד 48 שע בשר ועוף ועגבניות ואבא כן אכל. לא אמרו לא לאכול לפני. האם כדאי לבצע את הבדיקה שוב?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • סיון
  • 15/05/2017 09:02
  • קראתי באינטרנט אתמול שאכילת בשר וירקות באמת גורם לתשובה חיובית. ואבא עשה את הבדיקה בשעה 18 בערב לפני זה אכל בשר וירקות באותו היום. השאלה אם לא לעשות עוד בדיקה לפני הקולונסקופיה כי אני יודעת שאם אגיד עכשיו לאבא לעשות הוא ייכנס ממש ללחץ. סיון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה ד"ר
  • סיון
  • 15/05/2017 09:53
  • שאלה בהקשר לבדיקה הנ"ל
  • סיון
  • 22/05/2017 10:08
  • ד"ר אגבאריה בוקר טוב, רופאת המשפחה קראה לאבא וביקשה אכן שיבצע קולנוסקופיה. אבא החליט לעשות. האם יש ממה לחשוש אעפ"י שאנחנו עושים סיטי פעם בשלושה חודשים? לאימא של חברה שלי גם יצא חיובי ולאבא של מישהי שעובדת איתי גם יצא חיובי ובבדיקת קולוסקפיה יצא תקין. תודה מראש,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה והמדיאסטינום כולל HRCT, במנח אקסיאלי: הסריקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. סיבת הפניה : בירור חשד לתפליט פלאורלי בכמות מזערית מימין.
  • רחל
  • 21/05/2017 17:30
  • בבירור חשד לתפליט פלאורלי בכמות מזערית מימין. בתוצאת סיטי חזה: שדות הריאות איוורור סימטרי בריאה משני הצדדים. הצללות מעוגלות סובפלאורליות בעלות תבנית "זכוכית מאט" בחלק האחורי של אונה עליונה בריאה מימין, הגדול מהם בקוטר עד 15 מ"מ, שרידי תסנין ריאתי דלקתי? תסנין אחר? מה זה אומר???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה!
  • רחל
  • 21/05/2017 19:30
  • PLEOMORPHIC/GIANT CELL (SARCOMATOID) CARCINOMA
  • רק אני
  • 21/05/2017 15:28
  • שלום דוקטור אגבאריה, שאלתי כאן בפורום לפני כמה ימים וכעת יש לי שאלה נוספת. בשיחה עם האונקולוגית נאמר לאימא שלי (78) שעליה לעבור pet כמו שאמרת ואם הממצאים באדרנלים הם גרורות אז כנראה שמדובר בשלב 4. אני יודעת את הסטטיסטיקה המייאשת והפרוגנוזה המפחידה, אבל רציתי לשאול אותך האם יש משמעות לכך שאימא שלי (עדיין) מרגישה טוב? הריאות צלולות. היא מתפקדת ממש בסדר והיא אדם חזק מאוד. אנרגטית ובעלת שמחת חיים. האם כל אלו יכולים להוות ייתרון מסויים במלחמה שלה במחלה? האם אני צריכה לומר לעצמי שבפסח הבא היא כבר לא תהיה פה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כל מה שהזכרת זה לאובתה כמובן. יש טיפולים מאריכי חיים היום וחייבים להיות אופטימיים. חולי סרטן ריאה היום יכולים לחיות גם שנים. מקווה שגם אמא שלך תהיה בין אלה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפולים מאריכי חיים לשלב ככ מתקדם?
  • רק אני
  • 21/05/2017 16:04
  • גם חולים בסרטן מהסוג של אימא שלי? מדובר אבל בשלושה אחוז בערך. לא? זה כמו הסיכוי לזכות בלוטו ואני כל הזמן קוראת שמאריכי החיים האלה נותנים עוד חודשיים וחצי... הללויה!!! סליחה על המרירות... אני כל כך עצובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אלו הסטטיסטיקות גם עם תרופות חדישות כמו קיטרודה (לדוגמא)?
  • רקאני
  • 21/05/2017 18:22
  • פענוח בדיקת CT
  • אירינה
  • 18/05/2017 11:40
  • ד"ר עבד שלום רב, אימי אובחנה לאחרונה עם סרטן הרחם, בבדיקת הCT שלה יש הרבה ממצאים, עד עכשיו לא קיבלנו תשובה ברורה מאף רופא לגבי תמונת המצב. אודה לעזרתך. ט.מ. חזה: בבסיס אונה תחתונה משמאל בפריפריה קשר בקוטר 6 מ"מ. קשרית קטנה נוספת בסמוך. קשר ground glass 6 מ"מ באותה האונה. פסים פיברוטים בפסגה ימנית. במדיאסטינום- בלוטה מוגדלת באיזור חלק אאורטופולמונלי 2.2X1.3 ס"מ. האם זה אומר בוודאות שישנם גרורות בריאות? אם כן האם אפשר לקבוע את שלב הסרטן שלה לפי זה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הממצאים לא בהכרח אומרים שיש גרורות לריאות- יכול להיות שינויים כרוניים או כתוצאה מעישון או מזיהום חריף- אך כמובן אי אפשר לשלול גרורות בגלל הרקע . בנוסף הבלוטה המוגדלת שוב יכולה להיות כתוצאה מדלקת או גרורה. ממליץ להמשך בירור לבצע בדיקת PET CT שיכולה להבדיל בין גרורה ללא גרורה. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרנולומה
  • אפ
  • 17/05/2017 10:40
  • שלום רב בבדיקת ה CT שלי נמצא : גרנולומה באונה האמצעית מימין בקוטר 7 ממ צמודה לסדק הבין אונתי בין האונה האמצעית לתחתונה הריאה הימנית. וזאת במהלך בדיקה של חלל הבטן ודרכי העיקול. מה המשמעות, למי עלי לפנות בתודה א

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרנולומה
  • אפ
  • 17/05/2017 12:56
  • Sclc
  • לילך
  • 14/05/2017 00:29
  • בן 57, סרטן ריאות תאים קטנים, שלב 4. קיבל כימו קו ראשון- קארבו ואטופוסיד. הייתה תגובה מצויינת והקטנה של הגידול. בהמשך קיבל הקרנות לראש כמניעה והצטרף לניסוי ניבו, ניבו + איפי, פלצבו. מאז הכניסה לניסוי מצבו הורע מאוד. חלש, ממעט לצאת מהמיטה, ירד 8 קילו בחודש וחצי האחרונים. לא מסוגל לאכול בשל פטרייה חמורה בלשון ובלוע. בסיטי האחרון ישנה החמרה - הבלוטות לימפה גדלו - הוצא מהמחקר לטובת כימו- . כרגע מאושפז, חלש ומטופל בסטרואידים. האם יתכן כי הגדלה של בלוטות הלימפה היא תופעת לוואי של התרופות? ( קיבל 2 סבבים של ניבו+ איפי) כיצד נוכל לדעת בוודאות האם המחלה מתפשטת? יש לי תחושה שהאונקולוג ממהר לכימו אין מספיק מידע לגבי אימונו וסמול סייל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עפ התופעות לוואי הקשות כנראה שקיבל את השילוב של ניבו ואירבוי. קשה להתחייב לגבי הבלוטות אך רב הסיכוי שזה התקדמות אמיתית של המחלה ולא מה שנקרא התקדמות מדומה. אני מציע שאין מה למהר כעת לכימו- צריך לתת לו חודש להתאושש ואז לעשות חושבין מחדש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה זה אומר?
  • רק אני
  • 13/05/2017 12:11
  • שלום דוקטור אגבאריה, קיבלנו אתמול מקופ"ח תוצאות של ביופסיה שנלקחה מהריאה. אנחנו כבר יודעים שיש סרטן ממאיר אבל עד השיחה עם הרופא בשבוע הבא, האם תוכל לומר לי מה פירוש המונחים האלה: 1. T28500 LEFT LUNG. NOS M80103 CARCIOMA, NOS (EPITHELIAL TUMOR, MALIGNANT) MO9350 MORFOLOGIC DESCRIPTION ONLY. התמונה המורפולוגית מתאימה ל- PLEOMORPHIC/GIANT CELL (SARCOMATOID) CARCINOMA תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התגובה המהירה. שאלה
  • רק אני
  • 13/05/2017 12:56
  • זהו סוג מיוחד בתוך ״תאים לא קטנים״ מסוג סרקומה .זה לא תאים קטנים. את השלב אפשר לדעת רק עס בדיקת הפיט עמ לראות את מידת ההתפשטות של הגידול. שיהיה לכם בהצלחה ובמידה ויש עוד שאלות לרשותכם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה. עזרת מאוד!
  • רק אני
  • 13/05/2017 18:24
  • בדיקת ct
  • לפני טיסה לחול...
  • 10/05/2017 20:17
  • שלום דר' מזה כחודשיים בעלי סובל מכאבים בכתף, יש לציין כי הוא אדם בריא ומתאמן.בן 55 ומעשן. הרופא המפנה אותנו לבדיקות והיום הגיעה תשובהct חזה. נראה מאוד מדאיג. יש ככ הרבה ממצאים. הוא הפנה אותנו דחוף למיון. בעלי מסרב. הוא רוצה שנטוס שבוע הבא לחול ורק כשנחזור הוא יתאשפז. אכתוב רק את סיכום הct כי זה מאוד ארוך. לימפהדנופתיה נכרת מדיאסטינלית הילרית ובבית השחי משמאל. להמשך בירור המטולוגי. שינויים פיברותיים בעונות עליונות דו''צ. הצללות פורמליות בצורת GGO ו bud in eert למורדים ריאליים בשתי הריאות כמתואר. מומלץ ייעוץ רופא ריאות והמשך בירור. מוקד ריאתי ב LLR . להמשך בירור. נגעים הרסניים גרמיים בצלעות וחוליות של ע''ש גבי. להמשך בירור. מודה לך על העזרה. אני מודאגת שיקרה לו משהו בחול. אציין שבדיקות הדם תקינות לחלוטין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לצערי הרב יש ממצאים חשודים מאד בבלוטות במיצר ובבתי שחי ובריאות ובצלעות שמחייבות בירור מהיר. כומבן שהמלצה שלי לעשות זאת כמה שיותר מהר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • לפני טיסה לחול
  • 11/05/2017 16:01
  • תודה על תשובתך, אני מבינה את המצב וגם הוא, אך החשש שלי שיקרה לו משהו בחול.כרגע הוא מרגיש טוב לחלוטין. הוא חושש שאם לבטל כנראה לי יצא לו להיות שוב בחול וזאת ההזדמנות האחרונה שלו.מה יכול לקרות לו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מבין אתכם לגמרי מאחר ואנו לא יודעים מה יש לו כרגע- הפחד הוא שיקרה משהו לא טוב כמו תסחיף ריאתי למשל, הסיכון קלוש כמובן. יכול להיות גם ברגע שנדע יהיה לזה טיפול כי יש היום המון טיפולים חדשים. צריך לקחת בחשבון את כל הדברים האלה ולהיות מוכנים בחול. התחושה שלונלגבי הנסיעה אמיתית וצודקת ולכן אולי כדאי בכז לסוע. ליבי אתכם ואם תצטרכו משהו אפילו בחול תכתבי לי עבד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה 2
  • לפני טיסה לחול
  • 11/05/2017 18:17
  • דר' תודה רבה לך על העזרה והתמיכה. אנחנו חיפאיים וחוזרים ב 22.5 האם אתה ממליץ לנו לגשת לרופא לקחת הפניה למיון שוב? כשנחזור? ומדוע אף אחד לא אומר לנו שיש סרטן עם גרורות אנחנו כאילו מבינים שזה זה לפי ה ct אבל אף אחד לא אומר בברור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה 3
  • לפני טיסה לחול
  • 11/05/2017 18:36
  • סי טי חזה
  • שני
  • 11/05/2017 20:17
  • שלום בת 50 לפני 10 שנים כריתת בלוטת תריס בעקבות סרט פפילרי.מאז רק מעקבים ב5 שנים אחרונות סובלת מהצטברות ליחה שגורמת לשיעול.ליחה לבנה שקופה זה לא ריפלוקס. לכם הפנו אותי לסי טי חזה אוקטובר 2016: ללא חומר ניגוד לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבית שחי ובמיצר. בראות קשר זעיר 2 מ"מ GG בפיסגה מימין.אין גושים או תסנינים בריאות.ללא תפליטים פליאוראליים לב בגודל תקין ללא תפליט פריקארדילי. מעבר חזה בטן,בקע סרעפתי קטן.אין גושים אין הרס גרמי. סיכום קשר ראתי זעיר ב RULL אין גושים בריאות.בהשואה לבדיקה משנת 2012 הקשר הזעיר בפסגה מימין הוא חדש השאר ללא שינוי מומלץ סי טי חוזר עוד חצי שנה אפריל 2017 סי טי חוזר: ללא חומר ניגוד שינויים פיברוטים יציבים בפסגות הריאות קשרית רכה יציבה 4 מ"מ בRULL הצללת GGO מוקדית נודולרית יציבה 5 מ"מ בRUL שתי הצללות קשרייתיות קטנות נוספות ב LUL יציבות ללא תפליטים פליאורליים לב גודל תקין ללא תפליט פריקארדלי RT.ABERRANT SCA וריאנט אנטומי מהלכו אחורי לושט.רושם לדחיקת הושט אנטריורית מעבר חזה בטן אדרנאלים ללט ממצא בקע סרעפתי קטן עצמות-מוקד סקלרוטי יציב בגוף חוליה D6 ככל הנראה אי גרמי סיכום: מספר קישריות והצללות ריאות נודולריות יציבות בין הבדיקות. בקע סרעפתי קטן שרידי תימוס וריאנט אנטומי RT ABERRANT SCA רושם לדחיקת ושט אנטריורית הממצאים ללא שינוי מבדיקות קודמות שאלות: 1 ממה נובעות ההצללות? 2 האם ההצללות והקשריות הינן סרטניות או עלולות להיתפתח לסרטן? 3 ממה נובעת דחיקת ושט והאם מסוכן? באפן כללי האם יש פה רמז לסרטן? מה עלי לעשות?תור לרופא ראות רק עוד חצי שנה... מה ניתן להבין פחות או יותר מהבדיקה? תודה רבה שני

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן ריאות שנתן גרורות למח
  • מירב פרץ
  • 11/05/2017 10:06
  • לאמא שלי גילו גרורות במח והיא עוברת סדרה של 12 טיפולי הקרנות בתל השומר. הרופא בתל השומר ביקש להפנות אותה בסיום לmri ראש אבל באסף הרופא אומרים שלא צריך , מטופלת באסף הרופא. האם לא צריכה לעשות זאת בכדי לראות האם הטיפול עזר?ואם לא מייד אחרי הטיפול מתי כן? או שלעשות את זה במקום אחר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיענוח סיטי
  • מודאגת
  • 09/05/2017 05:50
  • צאים: המבנים הווסקולריים של המדיאסטינום העליון שמורים. אין עדות לאדנופתיה אקסילרית. קשריות בקוטר של עד כ-12 מ"מ במדיאסטינום. הלב והפריקרד שמורים. בשדות הריאות מודגם איוורור יתר עם סימני אמפיזמה צנטרילובולרית הבולטים יותר באונות העליונות. בולות אמפיזמטיות גדולות בשתי הפסגות. מודגם תהליך פרנכימתי בעל מראה פיברוטי, עם התבהרויות בתוכו, TRACTION BRONCHIECTASIS ועיבוי פוקלי של הפלאורה. תהליך אינטרסטיציאלי מיקרו נודולרי עדין באונה העליונה. אין עדות לתפליט פלאורלי. סיכום: תמונה רנטגנית של מחלה ריאתית אמפיזמטית קשה. תהליך פרנכימתי פיברוטי ב-LUR עם שיפור נוסף בהשוואה לבדיקה הקודמת האחרונה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • מודאגת
  • 09/05/2017 06:17
  • בדיקת דם
  • סיון
  • 07/05/2017 18:30
  • ד"ר אגבאריה ערב טוב. כבר כמה חודשים רופאת המשפחה של אבא משגעת אותו שכדאי לו לעשות בדיקת דם בצואה. היום הוא עשה. האם יש חלילה מה לדאוג אם הוא עושה סיטי חזה בטן ואגן כמעט כל 3 חודשים?? האם מכולם מבקשים לעשות או רק אותו שיגעו. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פיענוח PET-CT לחולת סרטן ריאות
  • דאגות שלא נגמרות
  • 07/05/2017 15:41
  • דר' שלום, אמי עברה לפני כ-5 חודשים ניתוח להסרת אונה בצד ימין - גודל הגידול 3.5 ס"מ. השוליים היו נגועים ולכן קיבלה 27 הקרנות אותם סיימה בפברואר.(שלב 1b) כחלק מבדיקת מעקב ביצעה לפני שבוע סיטי פט ולהלן ממצאיו: צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: מצב לאחר כריתה חלקית בריאה הימנית. שינויים פוסט הקרנתיים פרה מדיאסטינאליים מימין עם קליטה פתולוגית של FDG במוקדים ברונכיאקטטיים. קליטה פתולוגית של FDG בתסנין 1.8 ס"מ LLL ובבלוטות בשער הריאה השמאלית. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות לימפה במיצר על כל חלקיו, הבלוטה הגדולה 2.2 ס"מ סוב קרינלית. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במוקדים פליורליים קטנים עד 1 ס"מ מימין. מודגם תפליט פלוירלי מימין מנורתק בחלקו. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים היפודנסים בטחול עד 0.8 ס"מ הכבד בגודל תקין מרקמו אחיד. לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות בממדים קטנים. אין עדות להידרונפרוזיס.רטרטפריטונאים חופשי מבלוטות.אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל,האובטורטורים או במפשעות. לסיכום:מחלה מפושטת. לאחר קבלת התוצאות פנינו לאנקולוג והוסבר לנו כי ייתכן וכל הקליטות בחזה נובעות כתוצאה מההקרנות שביצעה אך יש לבצע ביופסיה בהקדם. שאלותיי הן: 1. האם לאור נסיונך יכול להיות מצב שכל הקליטות הן כתוצאה מההקרנות? האם זה יכול להתאים לתוצאותיה של אמי? 2. במידה ולא האם המחלה יכולה להתפשט בכזו מהירות מסיום ההקרנות (חודשיים וחצי)? 3. במידה ואכן הסרטן התפשט מה זה אומר לגבי שלב המחלה וסיכויי הריפוי, ומה הטיפול המתאים? מודה לך מאוד על תשובתך אנו מאוד חרדים לגבי מצבה של אמי...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הקליטות בחזה הם חשודות לצערי. צריך לנסות להגיע לביופסיה מאחד הבלוטות במיצר דרך בדיקה שנקראת ebus. עדיין קיים סיכוי שזה לא מחלה . במידה ונוכיח שזה חזרה של המחלה , ההתיחסות היא כמו אל שלב 4 וצריך לבדוק התאמה לכל מיני סוגים של טיפול: ביולגי, אימוני או כימו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תפקודי כליות
  • מירית
  • 05/05/2017 13:19
  • שלום רב ד"ר, אני נוטלת קריזוטיניב שלושה שבועות. עשיתי אתמול בדיקת דם שמראה שתפקודי הכליות עלו מרמה של 1.4 לרמה של 1.9. תוכל לומר לי המשמעות ? כי הערכים גבוהים. תודה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדכ קריזוטיניב חכול להעלות תפקודי הכבד . הפגיעה הכלייתית לא שכיחה אך מאחר והשינוי הוא משמעותי צריך להפסיק קריזוטיניב ולברר אם סיבת העלייה קשורה לנטילת הכדורים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה - המשך שאלה
  • מירית
  • 06/05/2017 19:08
  • אז להערכתך ד"ר יש צורך בהפסקה מלאה ולא בהורדת המינון? ולגבי תפקודי הכבד התוצאה של alt יצאה 47. בבדיקה קודמת שעשיתי לפני חודש לפני התחלת הטיפול הערך היה 10. מה זה אומר? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי
  • חגית
  • 02/05/2017 06:55
  • שלום לד"ר , רציתי לשאול באופן עקרוני. אם יש תופעות לוואי קשות בעקבות טיפול ביולוגי בכדורים האם ניתן לעשות הפסקה בטיפול כדי לתת לגוף קצת להתאושש ? ואם כן לכמה זמן ניתן? האם זה מקובל? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כשמתפתח תופעות לוואי קשות מטיפול ביולוגי כגון פריחה או שלשול ממליץ הפסקת הטיפול עד שהתופעות חולפות - בדכ שבוע ולאחר מכן לחדש ולשקול הורדת מינון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשריות בריאה
  • Edi
  • 02/05/2017 08:05
לרופאים בתחום סרטן ריאות

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)