רופאים בתחום
ד"ר רות גייסט ד"ר רות גייסט
מומחית באורוגינקולוגיה בילדות ומתבגרות קרא עוד
ד"ר אמיר ויזר ד"ר אמיר ויזר
רופא בכיר ביחידה להפרייה חוץ גופית בבית החולים... קרא עוד

פורום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה

ד"ר קובי כהן

ד"ר קובי כהן יו"ר ומנהל רפואי של מרכז איה מדיקל
ד"ר קובי כהן יו"ר ומנהל רפואי של מרכז איה מדיקל , המרכז לרפואת נשים מתקדמת.מנהל את פורום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה. ניסיון קליני ותפקידים של ד"ר קובי כהן: 1988-1989 תת-התמחות קלינית - עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • הריון טבעי
  • אורית
  • 17/04/2018 22:18
  • שלום.! אני בת 23, שחלןת פוליציסטיות. אני אחרי 2 מחזורי טיפול בלטרוזול ואוביטרל.. בטא שלילי אני אשמח מאוד לדעת אם יש דרך טבעית להכנס להריון עם שחלות פוליציסטיות ואם כן-מהי.? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת ביוץ ביתית
  • אורית
  • 17/04/2018 22:20
  • שכחתי גלולה אחת, האם לקחת גלולת אלה??
  • גלית
  • 13/02/2018 09:41
  • בוקר טוב, גיליתי אתמול בלילה ששכחתי גלולה לפני יומיים ובבית המרקחת נתנו לי גלולה בשם אלה (שיעילה גם אחרי 48 שעות) . עכשיו קראתי במקום נוסף שאם שוכחים גלולה אחת אז עדיין מוגנים..האם לקחת אותה או שאני מוגנת????..אשמח לתשובתכם הדחופה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשכוח גלולה שבוע אחרי המחזור
  • עדי
  • 12/02/2018 20:43
  • שלום, אם קיימתי יחסים ביום א ולקחתי גלולה באותו יום אך יום ג שכחתי לקחת גלולה ואני נמצאת בשבוע שלאחר המחזור יש סיכוי להכנס להיריון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחזור לא מגיע
  • אנונימית
  • 08/01/2018 12:12
  • היי חודש קודם לא קיבלתי מחזור שזה לא אופייני. לאחרונה בחודשיים האחרונים המחזור איחר מעט אבל תמיד הגיע. אציין שהעלתי במשקל בשנה האחרונה והפסקתי עם גלולות כמעט שנה. לאחר שהפסקתי המחזור הגיע כמו שעון חוץ מהחודשיים האחרונים עם עיכוב קל. כמו כן חלק מתופעות טרום וסת אצלי מלווים בחולי ממושך. חליתי הצינון כבד והרופא נתן לי אנטיבטיוקה ושאר תרופות אחרות. אני חשה טוב יותר אבל הכאב בגג התחתון חזר כאילו אני שוב הטרום וסת. אני לא חושבת שאני בהריון כי אני לא מרגישה את התופעות שמלות איתה. האם זה תקין שהמחזור עדיין לא הגיע? בת 34. חזרתי להתאמן ולאכול בריא לפני שבועיים. יקח זמן לחזור למשקל התקין שהייתי בו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה ההבדל בין שחלה במרקם פוליאצטי לתסמין השחלה הפוליאצטית?
  • מיקה
  • 28/12/2017 13:33
  • ביוץ אחרי אקוקלומין
  • לילוש
  • 19/12/2017 22:37
  • היי אובחנתי לפני חצי בשחלות פוליציסטיות. התחלתי סבב ראשון של אקוקלומין(לאחר לקיחת פרימולוט נור לקבלת מחזור) עשיתי מעקב זקיקים עד היום ה21 למחזור כאשר נראה כי יש רק זקיקים קטנים מרובים ורירית 6. אני ביום ה24 למחזור. האם יש עוד סיכוי שיהיה ביוץ? מתי אפשר להתחיל סבב נוסף של פרימולוט נור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצא ציסטי מאחורי הרחם
  • רחלי
  • 16/12/2017 19:00
  • שלום, מס' שנים שיש לי ציסטה באזור הרחם ללא סימפטומים. בחודש האחרון עשיתי בדיקת אולטרסאונד, דופלר ונמצא כי יש לי מאחורי הרחם מבנה ציסטי בגודל 48X37 עם מבנה אקוגני בתוכה בגודל 16X16. כתוב כי הציסטה יותר מצד שמאל ותיתכן ציסטה ליד השחלה. רציתי לדעת האם כדאי לבצע ניתוח למרות שאין לי סיפמטומים מיוחדים ? האם ממצא כזה יכול להיות מסוכן או שזה ממצא נפוץ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלה סתומה
  • לי
  • 07/10/2017 05:24
  • הי, לאחר בדיקת HSG נודע שחלה מימין סתומה כנראה, האם לאחר הניתוח לניקוי/כריתת השחלה ניתן להיכנס להריון חודש אחרי? שחלה שמאל כנראה נקיה ומבייצת ,מה הסיכויים להריון תאומים? הודה מאד .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות ואקטרופיון
  • קטי וייסברוט
  • 02/10/2017 21:29
  • שלום, אני נוטלת גלולות מגיל 15 עקב מחזור לא תקין ואבחון שחלות פוליציסטיות, בזמן האחרון בת קיום יחסי מין נצפים דימומים. ביקרתי אצל רופאת נשים אשר אמרה שיש לי אקטרופיון בצוואר הרחם ונתנה לי טיפול פולידין לשבוע וחזרה למרפאה לביצוע בדיקת PAP . רציתי לדעת האם יש קשר בין אקטרופיון לשחלות פוליציסטיות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשש כבד מסרטן שחלה
  • שולמית
  • 09/09/2017 20:58
  • שלום רב, בת 39 אחרי 4 לידות תקינות. לאחר הלידה הופיעה ציסטה ולאחר חודשיים נעלמה. לאחר חודש , בחודש אפריל בבדיקה שגרתית הופיעה עוד ציסטה עם ציסטה בת. הרופאה אמרה שיש להמתין ולראות האם היא תעלם מעצמה. לאחר חודשיים הציסטה עדיין היתה ונשלחתי שוב הביתה בנוסף נשלחתי לבדיקת מרקרים שיצאה תקינה. וכן בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי מדובר בציסטה פשוטה בגודל 35 מ"מ עם נוזל צלול עם ציסטה בת 11 מ"מ ללא נוזל חופשי באגן. נשלחתי להגיע לביקורת לאחר חודשיים. היום הייתי בביקורת והציסטה גדלה 44/50 מ"מ עם דפנות דקים ובתוכה 2 ציסטות בת של כ- 15 מ"מ ועוד ציסטה בת קטנה 5 מ"מ, ללא נוזל חופשחי באגן. הרופאה שאלה אם יש עבר של סרטן השחלות במשפחה ועניתי שאין. עצם השאלה הכניסה אותי לחרדות קשות. בנוסף סיפרתי לרופאה שבחודשים האחרונים אני סובלת מעייפות, בטן נפוחה, יציאות לפעמים קשות, גזים מרובים, ריפלוקס , תליפות במתן שתן יכול להיות כל רבע שעה,בחילות ומידי פעם כאבים חלשים ברגל שמאל בצד של הציסטה. אמרתי לה שאלו סימנים של סרטן השחלה אבל הרופאה טענה כי סימנים של סרטן השחלה מופיעים בשלבים ממש מתקדמים וכי אין קשר בין התסמינים שלי לסרטן השחלה. (אבל אולי יש לי סרטן מתקדם והיא פיספסה? )היא אמרה שלפי מה שהיא רואה באולטראסאונד זה לא נראה סרטני אך יש מקרים שזה יכול להיות גבולי, כלומר טרום סרטני. כששאלתי שאלות על גידול ממאיר היא אמרה שכרגע זה ממש לא אבל אי אפשר לדעת , היא קצת חששה מאחר והציסטה 4 חודשים לא נעלמה ואף גדלה קצת ואמרה שהיא נותנת לי לי הפנייה לייעוץ לניתוח להסרת הציסטה וזה רק במידה ואני רוצה שכן אפשר לחכות עוד חודשיים. אני מאד מאד מודאגת. אם היא בטוחה שזה לא סרטני מדוע נשלחתי לבדיקת מרקרים? מדוע שאלה אם יש עבר של סרטן שחלות במשפחה? אם זה לא סרטני אז למה זה גדל ולא נעלם תקופה כ"כ ארוכה? האם בבדיקת אולטראסאונד אפשר בוודאות לדעת שזה אכן לא סרטני? אם זה לא סרטני אז מה כן יכול להיות? ולמה יש לי את התסמינים של סרטן השחלה? מחילה על האורך אבל אני לא נושמת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציסטה מורכבת
  • Nika
  • 05/09/2017 22:51
  • שלום רב, בת 45. לפני כחודש בבדיקת גניקולוג ראה באולטרסאונד שחלה מוגדלת. הפנה אותי לבדיקות ca125 שיצאו תקינות ול us דופלר שם זיהה הרופא באחת השחלות מבנה ציסטי מורכב/ מעורב בגודל כ 4 סמ' עם זרימה ערה סביבו אך ללא כלי דם חשודים... המלצתו הייתה לחזור על הבדיקה לאחר הוסת הקרובה. וגם לחזור על בדיקת המרקרים. התור לדופלר נקבע לעוד חודש בשל הצורך להמתין לובת וכן בשל חופשת הרופא. יש לציין כי יעוץ גנטי בעבר העלה חשד לתסמונת לינץ', כמו כן בעברי שחלות פוליציסטיות, טיפולי פוריות (לא ממושכים), ציסטה שחלתית שנשאבה לפני למעלה מ 10 שנים וגם עישון בעבר. שאלותי: 1) האם יש סבירות שהציסטה "תעלם כמו שבאה" לאחר המחזור? 2) אם הציסטה נשארת ואולי גדלה כמה זמן ממשיכים לעקוב עד שיוחלט על ניתוח? האם ההמתנה לא תחמיר את המצב? 3) במידה ומנתחים לצורך הסרת השחלה (כפי שהרופא אמר שיהיה אם הציסטה תישאר) האם אפשר לבקש גם במקרה שהציסטה ממאירה להשאיר את השחלה השניה וגם את הרחם? אני רוצה להימנע ככל האפשר מכריתה של השחלה ה"נקיה" והרחם אם אינם נגועים. תודה רבה רבה! סגור שלח לחבר הדפס הודעה קישור להודעה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גירוד בפנים לאחר שהתחלתי ליטול דיאנה
  • רוזי
  • 31/07/2017 23:15
  • שלום, הבחנו אותי שיש לי שחלה פולציסטית. הרופא הביא לי כדורים ל4 חודשים ואמר שלאחר מכן נראה את מצב השתפרות. משהתחלתי לקחת את הגלולות האקנה שלי החמיר מאוד ובנוסף ממש מגריד לי בפנים. מה אליי לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרופיל הורמונאלי מדאיג
  • לונה
  • 28/07/2017 18:08
  • לא יודעת אם אני במקום הנכון אבל..אני חייבת עזרה כי אני ממש לחוצה. עשיתי פרופיל הורמונאלי ביום השני של הווסת. והגיעו התוצאות. מה שמדאיג אותי זה האסטדריול E2 קראתי שאם הוא גבוה זה יכול להצביע על גידול בשחלה! יש לציין שכבר חודשיים יש לי ציסטה פשוטה בשחלה שנבדקה באולטראסאונד ונמצאה לא מדאיגה כלל בדיקרת מרקרים תקינה ca 13.35 . אפשר עזרה? ESTRADIOL (E-2) 431 pmol/L 17-OH-PROGESTERONE בעבודה TSH 1.44 mIU/L 0.55 סמן - ערך תקין 1.44 4.78 הערות והסבר| גרף LH 2.50 IU/L הערות והסבר FSH 8.60 IU/L הערות והסבר PROLACTIN 143.7 mIU/L הערות והסבר PROGESTERONE 2.7 nmol/L הערות והסבר TESTOSTERONE- TOTAL 1.80 nmol/L 0.90 סמן - ערך תקין 1.80 2.60 הערות והסבר ANDROSTENEDIONE 9.73 nmol/L 1.00 סמן - ערך תקין 9.73 11.50 DHEA SULPHATE 4.51 µmol/L 0.90 סמן - ערך תקין 4.51 11.60 הערות והסבר הערות לבדיקות ESTRADIOL (E-2) Midcycle 130 - 2095 Follicular phase 71.6-529 Males ND-146.1 Postmenopausal ND - 118.2 Luteal phase 205-786 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 Postmenopausal 15.9-54.0 pregnant < 0.1-1.5 luteal phase 0.5-16.9 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 Postmenopausal 23.0-116.3 pregnant < 0.3 luteal phase 1.5-9.1 PROLACTIN Nonpregnant 59-619 Postmenopausal 38-430 pregnant 206-4420 PROGESTERONE follicular phase 0.48-4.4 Postmenopausal females ND mid luteal phase 14.12-89 luteal phase 10.62-81.28 ANDROSTENEDIONE שינוי שיטה וערכי יחוס החל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • PCO & השימוטו
  • Shai
  • 11/06/2017 20:51
  • שלום בת 19.5 השימוטו ללא טיפול תרופתי (TSH בתחום 4-7), בלוטת אדרנל תקינה (תבחין ACTH-), PCO שנראה ב-US, ומטופל בדיאנה 35 בגלל שיעור ואקנה מזה 3 שנים. לפני התחלת השימוש בגלולות - מחזור סדיר. ראיתי באינטרנט ש-:"טיפול באסטרוגן גורם לעלייה ברמת ה-TBG, ולכן מצריך מבלוטת התריס להגביר את ייצור הורמוני הבלוטה". שאלה: האם הטיפול ב-PCO מגביר את קצב ההרס של בלוטת התריס ? האם לא עדיף לעבור לגלולות מבוססות פרוגסטרון בלבד ? (אני מודעת לקושי של הדיוק בשעות..)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • דנה
  • 18/05/2017 17:15
  • שלום, אובחנתי בגיל 19 עם שחלות פוליציסטיות וטופלתי בגלולות עד שהחלטתי להתחיל לנסות להכנס להריון. לאחר ההפסקה עם הגלולות המחזור מגיע אחת לחודשיים-שלושה,דבר המקשה את זיהוי מועד הביוץ. איך ניתן לזהות ביוץ כאשר יש בעיה של שחלות פוליציסטיות? טרם עברו 6 חודשים מאז תחילת הניסיונות להיכנס להריון. אודה לעזרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת איחור במחזור לא סדיר
  • ניביה
  • 24/04/2017 21:18
  • שלום, אובחנתי כפוליציסטית ועברתי הפלה לאחר שהעובר לא קיבל דופק. מאז ההפלה המחזור לא סדיר כלל. (חצי שנה) לקחתי כבר פעמיים דופסטון כאשר בפעם השניה לא השפיע עליי כלל ולא קיבלתי מחזור. לאחר פרופיל הורמונלי נמצא שיש בעיות עם הביוץ. הרופא שלי אמר לי לספור 10 ימי איחור ואז לקחת כדור לעידוד מחזור ולאחריו איקקלומין. מכיוון שהמחזור שלי לא סדיר איני יודעת ממתי לספור 10 ימי "איחור". אשמח לתשובה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רון
  • רון
  • 08/03/2017 18:40
  • שלום רב, אשתי בשבוע 5 להריון הגניקולוגית רשמה בהפנייה לאולטרסאונד וגינלי:: עובר ללא דופק בצורה ברורה בשחלה ימנית ממצא מוליטילוקולרי 86/67 ממ,צלול ללא ממצא חריג בצד השני ללאר נוזל בדוגלס אבחנה: הריון ovarian אפיון rt האם עלי להיות מודאג? מה הסבירות שזה סרטן? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליצסטיות או לא?
  • זוהר
  • 06/03/2017 18:55
  • אני אתחיל ואומר שהסיפור הוא ארוך..אני בת 24 בהיותי נערה צעירה וברגע שקיבלתי מחזור הוא לא היה כלכך סדיר..הכוונה לפעם בחודשיים,ממש תלוי..אני בחורה שלחץ משפיע על כל המערכת הגופנית ואם קיימות תקופות מאוד לחוצות אני לא מקבלת מחזור כלל..התחלתי טיפול בראקוטן לפני כמה שנים והמחזור שלי כמעט ולא היה מגיע בתקופה הזו..לאחר מכן התגייסתי לצבא והתחלתי לקחת גלולות..מאז השתמשתי ולא הפסקתי..לפני שטסתי לדרום אמריקה הפסקתי לקחת גלולות ולא קיבלתי כלל מחזור קרוב לשנה..חזרתי לארץ וקיבלתי טיפול הורומנלי של כדורים ששכחתי את שמם אבל נוטלים בהם הורמון גברי ונשי על מנת לקבל מחזור אחרי שנה..אכן קיבלתי ומאז הרופאת נשים שלי אמרה לי לא להפסיק עם הגלולות כי אחרת אני באמת לא אקבל מחזור..השאלה שלי האם הגישה הזו נכונה ולא יקרה מצב שאני בעוד כמה שנים כשארצה ילדים וימצאו לי בעיה שהייתה יכולה לקבל פתרון ומענה בגיל 24 ולא בגיל שכבר מאוחר..אני רוצה לדעת שניסיתי את כל האופציות של קבלת מחזור באופן טבעי ולא רק בזכות גלולות...האם יש דברים שהיני יכולה לעשות בשביל לברר מה הבעיה?או השחלות לא פוליציסטיות כמו שהרופאה טוענת?ויש בעיה אחרת מעבר לזה שבגללה איני מקבלת מחזור בלי גלולות תודה רבה על המענה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • חנוש
  • 05/03/2017 17:44
  • שחלה פוליציסטית והשמנה
  • לינוי
  • 27/02/2017 21:17
  • שלום אני רזה למדיי (BMI סביב ה 18) ולכן באיחור ובעקבות שיעור יתר ותנגודת לאינסולין אובחנו אצלי שחלות פוליציסטיות. אני מתאמנת בקביעות ואוכלת מסודר מאוד. האם בעקבות התסמונת אשמין למרות אכילה מאוזנת? האם ניתן למנוע זאת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)