רופאים בתחום
ד"ר רות גייסט ד"ר רות גייסט
מומחית באורוגינקולוגיה בילדות ומתבגרות קרא עוד
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד

פורום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה

ד"ר קובי כהן

ד"ר קובי כהן יו"ר ומנהל רפואי של מרכז איה מדיקל
ד"ר קובי כהן יו"ר ומנהל רפואי של מרכז איה מדיקל , המרכז לרפואת נשים מתקדמת.מנהל את פורום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה. ניסיון קליני ותפקידים של ד"ר קובי כהן: 1988-1989 תת-התמחות קלינית - עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • PCO & השימוטו
  • Shai
  • 11/06/2017 20:51
  • שלום בת 19.5 השימוטו ללא טיפול תרופתי (TSH בתחום 4-7), בלוטת אדרנל תקינה (תבחין ACTH-), PCO שנראה ב-US, ומטופל בדיאנה 35 בגלל שיעור ואקנה מזה 3 שנים. לפני התחלת השימוש בגלולות - מחזור סדיר. ראיתי באינטרנט ש-:"טיפול באסטרוגן גורם לעלייה ברמת ה-TBG, ולכן מצריך מבלוטת התריס להגביר את ייצור הורמוני הבלוטה". שאלה: האם הטיפול ב-PCO מגביר את קצב ההרס של בלוטת התריס ? האם לא עדיף לעבור לגלולות מבוססות פרוגסטרון בלבד ? (אני מודעת לקושי של הדיוק בשעות..)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • דנה
  • 18/05/2017 17:15
  • שלום, אובחנתי בגיל 19 עם שחלות פוליציסטיות וטופלתי בגלולות עד שהחלטתי להתחיל לנסות להכנס להריון. לאחר ההפסקה עם הגלולות המחזור מגיע אחת לחודשיים-שלושה,דבר המקשה את זיהוי מועד הביוץ. איך ניתן לזהות ביוץ כאשר יש בעיה של שחלות פוליציסטיות? טרם עברו 6 חודשים מאז תחילת הניסיונות להיכנס להריון. אודה לעזרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ספירת איחור במחזור לא סדיר
  • ניביה
  • 24/04/2017 21:18
  • שלום, אובחנתי כפוליציסטית ועברתי הפלה לאחר שהעובר לא קיבל דופק. מאז ההפלה המחזור לא סדיר כלל. (חצי שנה) לקחתי כבר פעמיים דופסטון כאשר בפעם השניה לא השפיע עליי כלל ולא קיבלתי מחזור. לאחר פרופיל הורמונלי נמצא שיש בעיות עם הביוץ. הרופא שלי אמר לי לספור 10 ימי איחור ואז לקחת כדור לעידוד מחזור ולאחריו איקקלומין. מכיוון שהמחזור שלי לא סדיר איני יודעת ממתי לספור 10 ימי "איחור". אשמח לתשובה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רון
  • רון
  • 08/03/2017 18:40
  • שלום רב, אשתי בשבוע 5 להריון הגניקולוגית רשמה בהפנייה לאולטרסאונד וגינלי:: עובר ללא דופק בצורה ברורה בשחלה ימנית ממצא מוליטילוקולרי 86/67 ממ,צלול ללא ממצא חריג בצד השני ללאר נוזל בדוגלס אבחנה: הריון ovarian אפיון rt האם עלי להיות מודאג? מה הסבירות שזה סרטן? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליצסטיות או לא?
  • זוהר
  • 06/03/2017 18:55
  • אני אתחיל ואומר שהסיפור הוא ארוך..אני בת 24 בהיותי נערה צעירה וברגע שקיבלתי מחזור הוא לא היה כלכך סדיר..הכוונה לפעם בחודשיים,ממש תלוי..אני בחורה שלחץ משפיע על כל המערכת הגופנית ואם קיימות תקופות מאוד לחוצות אני לא מקבלת מחזור כלל..התחלתי טיפול בראקוטן לפני כמה שנים והמחזור שלי כמעט ולא היה מגיע בתקופה הזו..לאחר מכן התגייסתי לצבא והתחלתי לקחת גלולות..מאז השתמשתי ולא הפסקתי..לפני שטסתי לדרום אמריקה הפסקתי לקחת גלולות ולא קיבלתי כלל מחזור קרוב לשנה..חזרתי לארץ וקיבלתי טיפול הורומנלי של כדורים ששכחתי את שמם אבל נוטלים בהם הורמון גברי ונשי על מנת לקבל מחזור אחרי שנה..אכן קיבלתי ומאז הרופאת נשים שלי אמרה לי לא להפסיק עם הגלולות כי אחרת אני באמת לא אקבל מחזור..השאלה שלי האם הגישה הזו נכונה ולא יקרה מצב שאני בעוד כמה שנים כשארצה ילדים וימצאו לי בעיה שהייתה יכולה לקבל פתרון ומענה בגיל 24 ולא בגיל שכבר מאוחר..אני רוצה לדעת שניסיתי את כל האופציות של קבלת מחזור באופן טבעי ולא רק בזכות גלולות...האם יש דברים שהיני יכולה לעשות בשביל לברר מה הבעיה?או השחלות לא פוליציסטיות כמו שהרופאה טוענת?ויש בעיה אחרת מעבר לזה שבגללה איני מקבלת מחזור בלי גלולות תודה רבה על המענה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • חנוש
  • 05/03/2017 17:44
  • שחלה פוליציסטית והשמנה
  • לינוי
  • 27/02/2017 21:17
  • שלום אני רזה למדיי (BMI סביב ה 18) ולכן באיחור ובעקבות שיעור יתר ותנגודת לאינסולין אובחנו אצלי שחלות פוליציסטיות. אני מתאמנת בקביעות ואוכלת מסודר מאוד. האם בעקבות התסמונת אשמין למרות אכילה מאוזנת? האם ניתן למנוע זאת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תסביב שחלה חוזר
  • Ovarian Torsion
  • 13/02/2017 20:50
  • שלום רב, לפני יומיים עברתי ניתוח תסביב שחלה בפעם הרביעית לאחר שבניתוח הקודם בוצע קיבוע לשחלה. על פי הרופאים לא היו ציסטות בשחלה (למרות שיש לי מבנה שחלה פוליציסטית) וכן הייתי על גלולות בחודשים האחרונים כך שלאמדובר בבעיית מחזור בלתי סדיר כרגע. לפי הרופאים שניתחו אותי יש לי מבנה שחלות עם חיבורים ארוכים יחסית ולכן הנטייה לתסביב. בניתוח זה בוצע שוב קיבוע לשחלה. בתסביב הראשון לפני כ6 שנים (צד שמאל) לא הייתי על גלולות והמחזור היה בלתי סדיר, אז הרופאים הורו לי לחזור לקחת גלולות. בתסביב השני (צד שמאל, בוצע קיבוע) והשלישי (צד ימין) הייתי בטרימסטר הראשון של ההריון של ביתי (לפני כשנתיים). רציתי לבדוק האם זהו תחום המומחיות שלך והאם ניתן להתייעץ איתך ואולי למצוא משהו שניתן לעשות כדי למנוע מהמצב לחזור בשנית. כמו כן, אני מעוניינת להפסיק עכשיו את הגלולות על מנת להיכנס להריון שני ומפחדת שהדבר יגדיל את הסיכוי לתסביב שחלה חוזר. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחזור לא סדיר ,ביוץ
  • מחכה ומצפה
  • 07/02/2017 11:46
  • שלום ד"ר, יש לי 2 ילדים בהריונות ספונטניים והשלישי ספונטני אחרי פעם 1 של איקקלומין. לא מאובחנת בשחלות פוליציסטיות. כיום אני מנסה להיכנס להריון כבר מספר חודשים- עושה מעקב זקיקים אצל רופאה אחת לשבוע. לפני שבועיים נצפה זקיק בתחילת דרכו לפני שבוע נצפה זקיק 8 מ"מ ואתמול נצפה זקיק 8 מ"מ ועוד אחד בגודל 11 מ"מ. אני כבר ביום ה 28 למחזור- האם יש סיכוי עדיין לביוץ החודש? בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • דנה
  • 29/01/2017 12:31
  • שלום, בת 35, שנתיים אחרי לידה. ברקע שחלות פוליציסטיות, בילדות וסת פעם-פעמיים בשנה. מאז לידת בני הוסת די סדירה, אך לאחרונה מופיע כל שלושה שבועות. מה עשויה להיות הסיבה? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ראשית אני חייב לציין שלמזלך קרה לך , מה שהיום ידוע שלעיתים קרובות ,הסימנים והתסמינים של שחלות פוליציסטיות נעלמים או משתפרים ואכן הווסתות שלך הפכו להיות לסדירות .השינוי שעכשיו את מציינת, יכול להיות קשור עדיין לתסמונת או לבעיה הורמונלית חדשה או שיש בעיה רחמית שחלתית.ממליץ לך להבדק ולקבע אבחנה נשמח לשרת אותך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על התשובה המקצועית!
  • דנה
  • 01/02/2017 10:29
  • שחלות פוליציסטיות
  • חסוי
  • 12/12/2016 13:56
  • שלום , אני בת 25 , כבר שלוש שנים מנסה להיקלט להיריון . גילו לי את בעיית השחלות הפוליצ'יסטיות לפני כשנה. טופלתי באקוקלומין ונקלטתי להריון פעמיים.. פעם אחת הריון לא תפס ובפעם השנייה התפתח מחוץ לרחם . אני מעוניינת לעבור הפריה על מנת לא להמשיך את כל ההליכים שמלווים באקוקלומין. אשמח לעצה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לחסויה אני מצטער בשבילך עיל הסיום הבעייתי של 2 ההריונות שהגיעו בעקבות טיפול בכדורי איקקלומין.מצד שני ,הרית פעמיים וזה שלעצמו הישג.חשוב לדעת מה היה הטיפול בהריון החוץ רחמי ץהאם בוצעה לפרוסקופיה? מה נמצא בצד השני ?יש עוד שאלות הקשורות בפקטור של החצוצרות בעיקר?ההחלטה על הפרייה קשורה בתשובות לשאלות נשמח לסייע לך בטלפון 0775717230 איה מדיקל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כריתת ציסתה בשחלה
  • ילנה
  • 27/12/2016 13:40
  • שלום רב שמי ילנה כי שנה וחצי יש לי 3 צילומים של mri נימצת ציסתה ש אולטראסאונד לא רועה אותה ו mri אחרון שואל שאלה ה אם זה ביחלל ציסתה ?ו מפנה אותי ל לפרוסכופיה רופה ב חיפה ביצה לפרוסכופיה אך לא ביצה שום בדיקה מה נימצה ב תוך שחלה מצבי פיזי מאוד כשה כאבים אזים ב שחלה ורדים נפוחים אל הבתן ב אזור שחלה הכואבת ...רופה אמר היו נוזלים בבתן האם באכבות סבל אדיר ש אני אוברת יום יום ביגלל הכאבים האם זה לא התחלה של דרגה האחרונה של סרטן השחלה ...תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היי ילנה לצערי קשה היה להבין מה נמצא בלפרוסקופיה האם נלקחו ביופסיות או נשלח נוזל .האם בוצעו בדיקות דם לסמנים אונקומרקרים ?חשוב לראות את דוח הלפרוסקןפיה ומה הבדיקה מראה עכשיו? נשמח ליעץ לך על סמך נתונים ברורים ובדיקות עדכניות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביוץ
  • לולי
  • 10/12/2016 22:47
  • שלום, אני בת 33 מנסה להכנס להריון שלישי מזה 7 חודשים ללא הצלחה. בהריונות הקודמים נכנסתי תוך חודשיים שלושה להריון. הרופא הפנה אותי לפרופיל הורמונלי ביום ה21 למחזור. התוצאות היו: Tsh-1.98, פרולקטין 119, 14.3-lh, טוסטוסטרון-2.1,פרוגסטרון- קטן מ0.8 , , fsh-7.2, e2-342. לאחר שבוע עשיתי בדיקה נוספת: lh-26.4, fsh-7.5, פרוגסטרון-1.3,e2-328. הרופא אמר שלא היה ביוץ החודש. יש לציין שמעולם לא קרה שלא קיבלתי מחזור. המחזורים שלי מאוד סדירים ותמיד מגיעים תוך 28 יום. המחזור שלי מאחר כמעט בשבוע.. האם ייתכן שחלה טעות ואני בכלל בהריון? ואם לא אז מה עושים? ומה יכול להיות? אודה לעזרתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות וגלולות
  • שני
  • 10/11/2016 19:18
  • הי אני בת 42. שנים על גלולות אברה ומאוד מרוצה. לאחרונה הרופא שלי החליף לי לסרזט כי אמר שאלברה לא מומלץ לקחת אחרי גיל 40. הסרזט עושים לי ממש רע, השמנה, דכאון, חולשה, כאבים בבטן. אני מאוד רוצה לחזורל אלברה שממש עזר לי וסידר לי את כל הצד ההורמונלי. אבל הרופא לא מסכים כי זה מסוכן ויכול לעשות קרישי דם. אבל המצב העכשווי גם לא טוב. יש עיצה בעניין?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות ואינסולין
  • רותם
  • 06/11/2016 18:33
  • שלום, שמי רותם, בת 21. לא מזמן אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות ולקחתי לסירוגין גלולות יאז לטיפול בתסמינים של הסדרת המחזור ושיעור היתר. שמעתי ששמירה על תזונה מתאימה של שמירת רמה יציבה של אינסולין עוזרת למיתון התסמינים מכיוון שקיימת תנגודת לאינסולין. האם זה באמת נכון או שאין קשר לתזונה ולאינסולין כלל? אם באמת זה ככה, עד כמה יכול להשתפר שיעור היתר והסדרת המחזור בעזרת תזונה בלבד? האם שיפור משמעותי שיכול להחליף טיפול בגלולות? תודה רבה על העזרה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זיהוי ביוץ ולאחר 8 ימים מחזור
  • אמה
  • 18/09/2016 19:28
  • שלום ד״ר דב לקסמן אני בת 28 ויש לי שחלות פוליצסטיות מנסה להיכנס להריון ולכן אני במעקב אצל הגניקולוג לפני 8 ימים זיהנו שהביוץ קרב (ע״י האולטרסאונד הייתה ביצית בגודל של 17*19) והגניקולוג אמר שהביוץ יתרחש במהלך סוף השבוע (שעבר) אבל קיבלתי מחזור היום (לאחר כ-8 ימים מאז הביוץ) לא כתמים אלא ממש מחזור האם הגיוני לקבל מחזור זמן כ״כ מועט מיום הביוץ? והאם זה קשור לשחלות הפוליצסטיות קיוותי מאוד שזה יהיה השרשרה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זיהוי ביוץ ולאחר 8 ימים מחזור
  • ד"ר דב לקסמן
  • 21/09/2016 15:40
  • שלום אמה, תיאור דברייך תואם מאד מה שקורה בתסמונת השחלות הפוליציסטיות - אנדרלמוסיה הורמונלית. ברור שלא ניתן להתייחס בפשטנות לזקיק שנצפה כאל מהלך ביוצי. לשם כך היה עלייך לבצע אולטראסאונד נוסף כדי לוודא את עובדת העלמות הזקיק כהוכחה לביוץ. אם תרצי דיון מעמיק יותר בבעייה ובפתרונותיה את מוזמנת לתאם פגישה בטל. 0775717230/6. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות הורמונים
  • שלי
  • 14/09/2016 09:38
  • שלום רב, לאחר הפסקת גלולות ואי הגעת ווסת מאז (3 חודשים) הרופאה שלחה אותי לפרופיל הורמונלי אציין שזה ביום רגיל.. היא לא נתנה לי כדור לקבל ווסת ולבצע ביום מסויים של דימום בגלל שבבדיקה היא ראתה שחלות פוליצסטיות. התוצאות: ESTRADIOL (E-2) - 267 pmol/L LH - 39.70 IU/L FSH - 9.10 IU/L PROLACTIN - 226.3 mIU/L TESTOSTERONE- TOTAL - 3.00 nmol/L PROGESTERONE - <2 מה עלי להסיק מזה? האם זה לא תקף ועלי לקחת כדור לקבלת מחזור ואז לבצע אותם?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות הורמונים
  • ד"ר דב לקסמן
  • 14/09/2016 12:01
  • היי, תודה על המענה ו..
  • שלי
  • 14/09/2016 12:04
  • המשך
  • ד"ר דב לקסמן
  • 18/09/2016 12:48
  • שלום שלי, בדיקאות הורמונליות צריכות להתבצע בטיימינג מסוים על מנת להסיק מהן מסקנות - בדר"כ בימים 3-5 מתחילת המחזור. במקרה הנוכחי זה כמובן לא אפשרי. ראשית הייתי ממליץ שתקבלי כדורים לקבלת וסת (הרופא שלך בודאי יודע מה לתת) ולהמתין עוד 2-3 חודשים ואם המצב אינו משתפר - להתחיל בבירור כי מסתמנת בעייה כלשהי שיש לאבחן. נשמח לעזור אם תקבעי פגישה בטלפון 0776717230/6. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תדירות יחסי מין
  • עמית
  • 03/07/2016 11:42
  • אובחנתי לפני כחודשיים. מתחילים לנסות להכנס להריון. מקבלת באופן לא סדיר, גם כאשר מקבלת זה לא ממש מחזור רציני אלא יותר הכתמות. השאלה שלי: באיזו תדירות רצוי לקיים יחסי מין? האם סביב ה-14 יום הידועים של הביוץ, או שאין לזה משמעות אצל מי שיש לה את התסמונת? תודה :)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תדירות יחסי מין
  • ד"ר דב לקסמן
  • 21/08/2016 15:23
  • שלום עמית, שמי ד"ר לקסמן דב ואני עונה לך כי נבצר מד"ר כהן לענות. אחת התופעות העיקריות בתסמונת השחלות הפוליציסטיות היא העדר/דלילות ביוץ ולכן העדר תזמון מדויק של הוסתות. לכן לא ניתן לענות על השאלה. הייתי אומר שאין כלל הגבלה על התדירות עד שהתמונה הקלינית תתבהר יותר בבחינת "כל המרבה - הרי זה משובח". בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ועוד שאלה.
  • עמית
  • 21/08/2016 15:49
  • קודם כל תודה לך עבור התשובה. כיום יש לי דימומים אחת לחמישים יום בערך, ואיני יודעת האם אני מבייצת. כיצד אתה ממליץ להמשיך מכאן? רופאת הנשים אמרה כי תרצה לראות אותי רק כחצי שנה לאחר תחילת הניסיונות..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ועוד שאלה.
  • עמית
  • 21/08/2016 15:50
  • קודם כל תודה לך עבור התשובה. כיום יש לי דימומים אחת לחמישים יום בערך, ואיני יודעת האם אני מבייצת. כיצד אתה ממליץ להמשיך מכאן? רופאת הנשים אמרה כי תרצה לראות אותי רק כחצי שנה לאחר תחילת הניסיונות..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עוד שאלה
  • ד"ר דב לקסמן
  • 23/08/2016 11:32
  • שחלות פוליציסטיות
  • אהובה
  • 12/03/2016 02:00
  • שלום רב , אני בת 44 ,מגיל 18 נודע לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אני סובלת משיעור יתר בפנים ובגוף מגיל 18 , מגיל 28 בערך התחלתי לסבול מנשירת שיער רבה וכיום בגיל 44 שערי נעשה דליל מאוד באיזור הקרקפת למעלה ,אני לא סובלת ממחסור בויטמינים או מדלקות בעור,בנוסף אין לי מחזור סדיר לפעמים יש דימומים חזקים שיכולים להמשך חודשים ללא טיפול תרופתי ולפעמים אין מחזור במשך כמה חודשים אני לא מעוניינת בטיפול הורמונלי כיוון שאני מעשנת וסובלת מעודף משקל , האם יש פיתרון אחר והאם הוצאת השחלות תפסיק את השיעור העודף ואת נשירת שיער הראש, תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • ד"ר דב לקסמן
  • 21/08/2016 15:48
  • שלום אהובה, שמי ד"ר לקסמן דב ואני עונה לך כי נבצר מד"ר כהן לענות. מסיבה זאת גם האיחור במענה. הסרת השחלות אמנם תגרום מחד-גיסא להפסקת חלק נכבד מתסמיני התסמונת אולם תגרום מאידך גיסא להופעת תסמיני גיל מעבר. אני מציע לך לקרוא כתבה שכתבתי בעניין זה http://www.infomed.co.il/article-4073/ אם לאחר הקריאה תהיי מעונינת להרחיב את הדיון את מוזמנת לקבוע פגישה באיה מדיקל 0775717230/6. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • עמית
  • 06/06/2016 12:32
  • היי, אני בת 27, נשואה. בשנה האחרונה ללא אמצעי מניעה, אך ללא ניסיון ממשי להיכנס להריון, ואף להפך. בימים האחרונים אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות. השאלה- מתי לקיים יחסים ובאיזו תדירות כדי כן להיכנס להריון? מה מלבד תזונה ייעודית וספורט יכול לשפר את הסיכויים לכניסה להריון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שחלות פוליציסטיות
  • ד"ר דב לקסמן
  • 21/08/2016 15:36
לרופאים בתחום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)