רופאים בתחום
ד"ר נחשון רנד ד"ר נחשון רנד
מומחה לאורתופדיה ועמוד שדרה קרא עוד
ד"ר שמואל יצחק ד"ר שמואל יצחק
אורטופד כללי, רפואת ספורט קרא עוד

פורום כאבים בכתף ובמרפק

דר' ירון סלע

דר' ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית בעל תת התמחות בתחום הכתף, מרפק וכף היד.מנתח בכיר ומנהל שירות כף יד ומרפק בבית חולים הלל יפה רופא בכיר במרכז הרפואי אסיא מדיקלמספרי טלפון להתקשרות - , עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • כאבים בכתף
  • בר
  • 16/07/2017 20:55
  • דוקטור שלום רב. שמי בר ולפני כחודש התאמנתי בחדר הכושר וככל הנראה העמסתי יותר מידיי על הכתף עברתי אולטרסאונד והיה כתוב בפיענוח: נצפתה אי סדירות גרמית קלה סביב ה-ACJ משמאל, הופקה רגישות מעל המפרק . עשיתי גם רנטגן שבו היה כתוב: שמאל - ACJ - הפרדה במפרק וקצה עצם הבריחה במנח גבוהה ואי סדירות קורטיקלית לעומת אקרומיון. קיבלתי זריקת בתאמססון עזרה לי אבל לפעמים עדיין מרגיש קצת כאב יש לציין שלא התאמנתי מאז הזריקה שאותה קיבלתי לפני כ4 ימים מיום כתיבת הודעה זו. רציתי לדעת מה אופן הטיפול עכשיו להמשך והאם הדבר הזה עובר ואוכל להמשיך להתאמן?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בר שלום רב, תודה על פנייתך ! חדשות לבקרים, אני רואה, כאורתופד העוסק בתחום הכתף, נזקים נלווים לפעילות אינטנסיבית בחדר הכושר. עבודה בחדר הכושר היא דבר מבורך מסיבות רבות, אך סכנה מסוימת קיימת למפרקי הכתפיים במידה ומבוצעים עומסי יתר בלתי מבוקרים. דע לך בר, ודעו לכם כלל הקוראים בפורום זה, שעבודה אינטנסיבית וממושכת ולא מבוקרת עם עומסים גבוהים של משקולות ומכונות כושר, כאשר מנח הזרועות מעל גובה חגורת הכתפיים טומנים בחובם הרס אקוטי ו/או כרוני למפרק העיקרי של הכתף (שחיקה של סחוס המפרק והסחוס הטבעתי סביבו והרצועות) וגם שחיקה של המפרק המשני בכתף - ה ACJ. נוצר מצב של הרס סחוסי הדרגתי (כונדרוליזיס) והרס העצם הסמוכה (אוסטאוליזיס) כתוצאה מעומסים רבים. נזק זה הנו בלתי הפיך בהדרגה וגורם לכאב מקומי בחלק העליון של מפרק הכתף. בדיקה גופית של לחץ ישיר על המקום בשילוב עם מבחן CROSS CHEST TEST על ידי האורתופד מוכיחים נזק זה ושילוב של צילום רנטגן מוכיח זאת לרוב. במידה שלך בוצע US שזה בסדר גם כן. כיוון שמפרק ה ACJ כל כך סמוך לעור, ניתן (על ידי טכנאי US מקצועי) להדגים הנזק הסחוסי, ריבוי נוזלים במפרק והרחבתו) , כפי שתואר בבדיקתך. זריקה של קורטיזון מקומי הנה אבחנתית וטיפולית, כאשר מזריקים אותו עם אלחוש מקומי בו זמנית ("קוקטייל" חומרים בזריקה אחת). במידה וחוזרים על הבדיקה הגופנית מספר דקות לאחר ההזרקה ואכן יש הקלה, ניתן להסיק שהזרקה היתה במקום הנכון ואכן זהו מקור הכאב. כמו כן הקורטיזון, לאורך הזמן לאחר הזריקה מטפל בדיכוי התהליך הדלקתי, ובכל מקל על כאב. אך לרוב זהו רק טיפול זמני, ופעמים רבות אנו רואים חזרת התסמינים (במיוחד אם לא מרפים מהעומסים וממשיכים לעבוד פיזית עם עומסים על הכתפיים). לבסוף, כשכלו כל הקיצין , והכאב עז ובלתי נסבל, מבוצע ניתוח בגישה פתוחה או ארתרוסקופית להטרייה והורדת הסחוס ההרוס במפרק ה ACJ. אינני רוצה לדכא אותך בר, רק לפתוח את עיניך לנזקים הנלווים בעתיד במידה והעומסים בלתי סבירים. נסה לעבוד יותר על פלג גוף תחתון, בטן וגב בשלב הראשוני, ותרגילים נמוכים יותר עם הזרועות בשלב השני. בהצלחה רבה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך הטיפול בכאב כתפיים
  • בר
  • 17/07/2017 23:18
  • בס"ד שלום רב דוקטור. ראשית כל אני מאוד מודה לך על תשובה מפורטת ומקצועית כלכך. בהמשך לשאלתי רציתי לדעת מה כרגע עליי לעשות על מנת לזרז את ההחלמה. שנית כל קטונתי מדברייך אך רציתי לדעת האם לפי מה שראית בסיכומי הצילומים של הu.s והרנטגן האם ישנה אפשרות שלא אוכל לחזור להתאמן על פלג גוף עליון כלומר לא על כתפיים אפילו חזה וגב? או שאני יכול להתאמן עליהם כרגע?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בשנית, תחילה יש לנוח. יש להוריד עומסים ממפרק הכתף. לא לבצע פעילות גופנית מעל חגורת הכתפיים. להוריד פעילות עם משקולות. ניתן לבצע פעילות עם פלג גוף תחתון - רגליים, בטן וגב. בהדרגה, כשהכאב ישכח, יש לבצע סרגל מאמצים מסודר עם מאמן, והתחלת הפעלת הכתפיים. במידה ושוב כואב- לעצור ! להיות קשוב לגוף ! אינני יכול לענות על השאלה השנייה, כיוון שלא ראיתי את ה - US והצילום (רק קראתי הפענוח הרשמי שלהם). לצערי, זו אינה דרכי. הסטנדרט שלי הוא לראות בעצמי ההדמיה, ולקבל החלטות ולתת הנחיות לפי הממצאים שאני רואה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הילדה לא יכולה ליישר את היד כמעט חודש אחרי בדיקת דן
  • לאה
  • 11/06/2017 18:56
  • שלום בתי בת בת ב13 עשתה ב15.5 בדיקת דם. סבלה מכאבים חזקים אחרי הבדיקה וכיום ללא כאבים אך לא יכולה ליישר את היד. האם יעבור לבד או שמצריך טיפול?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב לך לאה, תודה על פנייתך ! אציין, שלאחר בדיקת דם שגרתית, לרוב יש הקלה בכאב ושיפור בתפקוד בימים שלאחר מכן. נדיר שבמטופל צעיר ובריא, יש עיכוב כה ממושך בתפקוד האזור בו בוצעה הבדיקה. ללא ספק מצריך התבוננות של רופא מטפל ! אינני יודע הרבה פרטים על ביתך - האם היא בריאה, האם אירוע כזה קורה לראשונה אצלה לאחר בדיקת דם, האם משהו חריג התרחש בעת הבדיקה ? האם היו סמנים מחשידים בשלב המיידי לאחריה -נפיחות וכאב עז, שטפי דם וכו'... האם היה חום לאחר מכן. האם נבדקה על ידי רופא ילדים או אורתופד לאחר מכן. איזה בדיקות עזר בוצעו עד כה ? אסכם ואומר, שביתך צריכה להיבדק על ידי רופא להערכה קלינית ראשונית מדוע אין תפקוד מלא. לאחר בדיקה זו הוא ימליץ האם יש מקום לבדיקות עזר כדוגמת הדמיה נלוות. בברכה רבה ובהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוזל פרקי בבדיקת MRI
  • לאה
  • 11/07/2017 19:13
  • בהמשך להודעה הקודמת הילדה נבדקה ע"י אורתופד ונשלחה לMRI. בבדיקה נמצא נוזל פרקי במידה מזערית. מה זה אומר? הילדה עברה גם 2 מפגשי פיזיותרפיה ועדין לא מצליחה לישר את הזרוע וסובלת מכאבים. תודה מראש לאה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאה שלום רב ותודה על העדכון ! אכן זמן רב כבר חלף מאז החלו התלונות, ויש לברר לעומק סיבת הכאב וחוסר התפקוד המלא בהנעת המרפק בילדה (שלהבנתי, בריאה ברקע ?...) אינני יכול לייעץ לעומק ללא בדיקתה והתבוננות בבדיקת ה MRI. כל עצה שאתן ללא אינפורמציה זו, תהיה לא אחראית ולא מקצועית - בגדר ספקולציה בלבד. אבקש שתבדק בהקדם על ידי האורטופד ששלח אותך לבדיקה -על מנת שיספק לך מידע בהתאם לבדיקה הגופנית. שלא לגופו של עניין, אומר, שלרוב כשמצוין בדו"ח MRI על "כמות מזערית של נוזל" זה לא דבר מסוכן או מטריד במיוחד. MRI זו בדיקה מאד רגישה, ובמפרקי גופנו, יש באופן פזיולוגי מעט נוזל. יתכן גם, שזה מצב של התאוששות הדרגתית וירידה בכמות הנוזל בהשוואה למצב ההתחלתי... הכל ספקולציה וצריך קורולציה קלינית - משמע בדיקה גופנית אמינה. בברכה ובהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על התשובה המהירה
  • לאה
  • 11/07/2017 20:51
  • שלום לאה, קשה לי לכוון אותך ללא התבוננות בהדמייה. כמובן, ואינני רוצה להטעות אותך. נוזל במפרק יכול להיות ממקורות רבים - נוזל סינוביאלי (פזיולוגי בכל מפרק), נוזל מדימום (המטומה) או נוזל אחרי זיהום, וכו' וכו'... אינני יכול להתחייב למקור הנוזל במרפק ביתך ללא בדיקה גופנית והתבוננות בהדמייה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה לביתך !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Snapping Scapula - טיפול
  • דניאל
  • 01/07/2017 14:09
  • שלום, אובחנתי בSnapping Scapula, בעיה שעצם השכמה נוגע בצלעות האחוריות עקב עיוות בבית החזה מילדות, שקע. עכשיו אני עושה פיזיותרפיה וזריקות סטרואידים שלא עוזרים ורק מחמירים את הכאב.. מה עוד אפשר לעשות בנידון? סובל מזה כמה שנים ללא מענה והקלה בכאב שרק מחמיר. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! מצבך אינו נדיר ! אולי יש נטייה לחשוב שזה אכן כך, אך לא. מצב שחוסר "מקצב" נכון של תנועת עצם השכמה (סקפולה) למול בית החזה האחורי ותחושת ב"קנקים" או קולות ותחושות אחרים, זהו מצב נפגשים בו בקליניקה פעמים רבות. אכן, יש נטייה לפספס אבחנה זו כי לרוב מתרכזים במפרק הכתף עצמו או באזור הצוואר בבדיקה הגופנית, אך במידה ומתבוננים מאחור בעת הבדיקה הגופנית, ורואים את תנועתיות השכמה למול הצד השני הבריא ולמול תנועת מפרק הכתף, ניתן פעמים רבות לזהות WINGING SCAPULA ו SNAPPING SCAPULA. אציין, שבשורה התחתונה, התערבות ניתוחית למצבך אינה מקובלת לרוב. ניתן לפעמים רבות לטפל שמרנית בפיזיותרפיה/ הידרותרפיה עבודה על מייצבי ומאזני חגורת הכתפיים (שרירי מייצבי השכמות), לימוד ביו פידבק ובשילוב עם נוגדי דלקת ו/או זריקות מקומיות, ניתן לתת מזור פעמים רבות לתופעה. ישנם פעמים, כפי שציינת, שהמצב אינו משתפר. צריך לברר מדוע ? האם יש בעיה מבנית/שלדית ברקע ? האם בוצעו הדמיות על סוגיהם השונים ? צילום בית החזה והכתף, CT כולל רקונסטרוקציות תלת מיימדיות וMRI לרקמות הרכות. יש לשלול גורם מבני פתולוגי כיוצר הבעיה. פעמים רבות, התחושה והמצב של ה SNAPPING הנו בר שליטה וניתן ללמוד כיצד להימנע ממנו... נא לעדכן איזה מצב מתרחישים אלו מאפיין מירבית את מצבך. בברכה ובהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בכתף השמאלית
  • הניה
  • 29/06/2017 11:45
  • כאבים חצי שנה בכתף ללא חבלה, טופל שמרני בנוגדי דלקת ופיזוטרפיה- ללא הטבה. יש החמרה בכאבים הגבלה בתנועה 90FF אבד 20ER 70 בממצאי אולטראסאונד קרע חלקי של SSP 0.5 ס"מ. הוצע לי לעבור Distensive hydroplasty ופיזוטרפיה מיד לאחר הפרוצדורה לשיפור טווח התנועה. האם כדאי לעבור הפרוצדורה ? יכול לעזור ? האם כרוכה בכאבים ? . מה חוות דעתך להמשך טיפול ? ומה בקשר לקרע ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב הניה ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח מאד באוכלוסיה, ואני יכול לנחמך בידיעה שלרוב ישנו שיפור לאורך זמן, גם ללא צורך בהתערבות ניתוחית. אולם, לא תמיד. חסר לי מידע רב עליך, כדוגמת : 1. גילך 2. האם היתה חבלה או אירוע אחר שהחל המצב ? 3. מצב בריאות כללי. האם ישנם מחלות ברקע כדוגמת סכרת ? 4. מעבר לפיזיותרפיה וכדורים. האם בוצעו זריקות קורטיזון ? 5. האם בוצע צילום שהיה תקין ? האם הודגמה שחיקה סחוסית במפרק הכתף ? 6. מה תפקודך הכללי , סוג עבודתך (משרדי או פיזי) ופעילות הפנאי ? וכו' וכו' (נתונים רבים אלו עוזרים בתפירת החליפה הנכונה לך). עקרונית, הטיפולים שהוצעו לך ראויים ! אכן לכתף קפואה ניתן לבצע הידרותרפיה, ופיזיותרפיה, וזריקות חוזרות של סטרואידים וגם האפשרות של Distensive hydroplasty הוצגה בספרות המקצועית לפני מספר שנים עם מספר מחקרים המציגים תוצאות יפות. אפשרות זו צריכה להתבצע בצורה מקצועית עם חיטוי טוב על ידי איש מקצוע מיומן. המלצתי, למצות את הטיפולים השמרניים על הרבדים השונים, בטרם ביצוע פעולה ניתוחית (מניפולציה סגורה, ושחרור ארתרוסקופי של הקפסולה המעובה ומודלקת = קפסולוטומיה). עלייך לזכור שברוב המקרים כתף קפואה זה מצב הפיך ! לגבי הקרע החלקי , חשוב לדעת גודלו ואיזה עובי של הגיד קרוע (מה אחוז המעורבות). לרוב, הגוף מגיב בהצטלקות מספקת של ריקמה באזור הקרע, במידה והוא קטן יחסית, והתפקוד הכללי לא מקופח. חסר מידע לגבי גודל הקרע כדי לדייק בתשובה לגביך. המון הצלחה ובריאות !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב בכתף קדמית לילד בן 4
  • אסנת
  • 22/06/2017 20:39
  • אתמול בערב הילד התלונן שכשלוחץ על הנקודה שבין הכתף לחזה כואב לו ממש עד צרחות. כשלא נוגעים לא כואב לו. הוא מזיז את היד לובש חולצה לבד ועל פניו נראה בסדר. בבוקר שאלתי אם כואב ואמר שלא.והיום בערב שוב לפנ שינה התלונן שכשלוחץ כואב לו ממש. האם זה מצריך בדיקה דחופה? אין שום סימן כחול או בלוטה שמראה שקיבל מקה. מה גם שהכאב הוא בלחיצה ולא בתזוזה... דחוף דחוף לא יודעת מה לעשות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אסנת שלום רב ותודה על פנייתך. אתחיל מקביעה כללית - "אין להתעלם מאינסטינקט/אינטואיציה של אמא" עד שלא יוכח אחרת, יש בעיה הדורשת התייחסות. קשה לי לתת לך עצה חכמה לאור האינפורמציה הדלה והכללית שהוצגה. אני צריך לבדוק את הילד בידי ולמול עיניי כדי לתת לך עצה מכוונת נכונה ולא מטעה. מציע לפנות לבדיקת רופא ילדים תחילה (מחר בבוקר) ולפי המלצתו לשקול הפנייה לאורתופד. לסיכום - המלצתי לא להתעלם מתלונתו לאור עוצמת הכאב והחזרה של התלונה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח כתף-ניקוי נוזל ודלקת ללא תיקון
  • אסתרס
  • 19/06/2017 12:39
  • שלום, בת 69, הופניתי לניתוח כתף ימין. - ARTHROSCOPY OF SHOULDER הטריה סב אקרומיאלית וטנוטומילה LHB ללא תיקון. בבדיקת MRI - קרע חלקי SST קרע חלקי LHB. הרבה מאוד נוזל מפרקי וSA רשם מרכיב RC ו LHB לכאב. כולל ניתוק הביספס להפחתת כאבים. בבדיקה גופנית - פלקציה 140כאוב, סיבוב פנימי כאוב, JOBES כאוב,IS תקין, רגישות LHB ו SST שאלותי - האם לאחר הניתוח לניקוז וניקוי, צפוי המצב לחזור ולהתמלא שוב בנוזל ודלקת ? מהם הגורמים לכך ? מהם השלכות ניתוק גיד הבייספס לצורך הפחתת הכאבים ? תודה גדולה על עזרתכם הרבה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אסתר שלום רב ותודה על פנייתך ! אתחיל מהסוף- שאלת שאלות מצויינות אשר אמורות להיות מופנות לרופא המנתח. במידה והגעת לשלב בו הוצע ניתוח - את רשאית לשאול את כל השאלות ולהציג החששות למנתח ולצפות לתשובות. אני אינני המטפל הישיר שלך ולא רוצה שתשובתי תבנה אצלך ציפיות או אכזבות או תהווה תחליף לתקשורת הישירה שלך למול המנתח ולדינמיקה ביניכם. כעת, לאחר שהצגתי בפניך עמדתי, אנסה לעזור לך בתשובה אובייקטיבית לבעיות הרפואיות שהוצגו, ולא בהכרח לגופו של עניין למקרה שלך, כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי ההדמייה שלך. כאשר יש קרעים בגידים המסובבים (RC) בכתף , יש נוזלים סביב ותהליך דלקתי. זהו חלק מתגובת הגוף למצב, ונסיון החלמה טבעי. ישנה בורסה (שק נוזלי ) מעל הגידים והיא תת אקרומיאלית והיא יכולה להיות מודלקת - מודגם לעתים כהצטברות נוזלים ב MRI או אולטרסאונד. כמו כן, יכולים להיות נוזלים במפרק עצמו מקרע בגידים כמו גיד הסופרה ספינטוס ואינפרה ספינטוס, או הגיד הארוך של שריר התאומים (LHB= LONG HEAD OF BICEPS) המתחבר לעצם הגלנואיד ("המכתש" של המפרק) בתוך המפרק. הצעת הטיפול שקיבלת מהמנתח הינה נכונה וראוייה. ישנן אפשרויות טיפול שונות והיא בהחלט אחת המקובלות שביניהן. יש לבצע ארתרוסקופיה אבחנתית למפרק וראייה בעיניים מה מידת הנזק. לרוב בגילך, נהוג לטפל בגיד הארוך של הבייספס בחיתוכו ולא בתיקונו חזרה לעצם. זה תהליך שנקרע BICEPS TENOTOMY. זה הוכח בספרות כפעולה העוזרת בהקלת הכאב בקדמת הכתף. אין הבדל משמעותי בתפקוד היומי מבחינת הכוח של השריר בשכבת גילך, במידה ועושים טנטומייה שלו או טנודזיס שלו (חיבורו מחדש לעצם). כמו כן נקיון של המפרק ושל הבורסה הם ליגיטמיים וגם כן מקלים על הכאב. במידה ויהיה קרע חלקי ב גידים המסובבים, ניתן רק לנקות אותו (DEBRIDEMENT) , ובמידה והקרע מלא או כמעט בעובי מלא, ניתן לתפור אותו חזרה לעצם עם עוגן. לגבי השאלה- האם יכול לחזור שוב הנוזל. כן הוא יכול. אין תעודת ביטוח לכך בניתוח שלא תהיה חזרה של הנוזל. אולם, לרוב יש שיפור בכאב ובתפקוד אחרי הניתוח. ניתוח גיד הבייספס יקל מאד על הכאב ולא ישפיע על מידת התפקוד במידה משמעותית. אאחל לך הרבה הצלחה בניתוח ובשיקום שאחריו !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שריפה בגב העליון
  • דניאל
  • 13/06/2017 22:32
  • שלום, אני בן 53 וסובל כבר כחצי שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד ימין . בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות רנטגן בגב העליון והאורטפד הפנה אותי לכירפרקט בטענה שאני לא עושה התעמלות לאחר שרופה המשפחה אמר לי שהוא מעולם לא שמע על התחושות שאני מתאר . בזמן האחרון הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע וגם לרגליים כמין תחושות חום ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה. שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? האם ישנה תרופה כלשהיא שמטפלת בתחושה שציינתי במידה ומדובר בדלקת בגיד ? והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך דניאל ותודה על פנייתך ! דניאל, אציין שהפורום הזה נוגע בבעיות כתף ומרפק בעיקר. שאלתך מעט "גולשת אנטומית" מחוץ לגבולות גזרת פורום זה. הייתי מנסה לכוונה ל"פורום כאב" או "פורום גב". בכל מקרה, אנסה לעזור עד כמה שניתן. אינני יודע האם יש לך מחלות רקע נוספות. בעיות סיסטמיות אנדוקריניות או ראומטולוגיות ומה מצבך התפקודי הכללי. יחסית נדיר לראות תלונות מסוג אלה, אולם הן קיימות, ומידי פעם פוגשים אותם. תחושת שריפה ונימול בגב העליון אכן יכולה לנבוע מבעיה עצבית פריפרית או מרכזית בעמוד השדרה, יש לברר זאת. במיוחד לאור העובדה שהכאב מקרין לגפיים גם כן. חשוב לבצע הדמייה של העמוד שדרה. לשקול MRI גב עליון. לשקול לבצע EMG (אלקטרומיוגרפיה) לצוואר וגב עליון ועצבוב פריפרי בגפיים. לברר האם ישנו לחץ עצבי פריפרי ממוקד או בעיה מרכזית בחוט השדרה עצמו. שווה להתייעץ גם במרפאת כאב. לעתים כאבים שורפים "נוירלגים" כרוניים מטופלים בתרופות המוצעות במרפאות כאב- תרופות לכאב ממקור עצבי - תרופות כדוגמת סימבלטה וליריקה, ועוד ועוד. יתכן והזרקה מקומית תתן מזור. ישנם הפונים דווקא לרפואה משלימה כדוגמת דיקור סיני, ולא רק כירופרקט, ומוצאים מזור שם... אאחל לך הצלחה רבה דניאל במציאת האבחנה והטיפול המתאים !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה דר ירון
  • דניאל
  • 13/06/2017 23:34
  • בהחלט כן דניאל. רופא משפחה זו תמיד נקודת ההתחלה ונקודת הסיום. הוא האמרגן הראשי. הוא אמון על מצבך הבריאותי הכללי. התייעץ עמו. לדוגמה - יש לבדוק תופעות לוואי של תרופות שאתה לוקח על בסיס קבוע. האם היו תרופות חדשות לאחרונה. תופעות לוואי אפשריות. האם בדיקות הדם האחרונות תקינות. רמות ויטמינים ומינרלים. הפנייה למומחים שצוינו בתכתובת הקודמת. (ייעוץ ראומטולוג וייעוץ מומחה כאב... לדוגמה). יתכן וייעוץ מומחה עמוד שדרה גם כן. לשקול הפנייה להדמיות שצוינו (לדוגמה EMG). וכו' וכו'. בהחלט דניאל, רופא המשפחה זו נקודת התחלה מצוינת. בהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ימין ושמאל רק נזק גדול
  • איתיה
  • 12/06/2017 12:57
  • שלום דר' סלע, התכתבנו בתאריכים 2-3.5.17 לאחר מכן הייתי אצל דר' אורן אוריאל. בכתף שמאל שנותחה ניתן להערכתו לבצע תיקון חוזר. אולם בימין הדומיננטית הקרע גדול ועבר הסננה שומנית. הייתי בהלם. לדעתי על הרופא שליווה אותי היתה אחריות לבדוק את שתי הכתפיים ןלהחליט באיזה לטפל קודם! הוא ממש התנגד לכך. כעת מצב כתף ימין משאיר מעט מאוד סיכויי שיקום. לכן הציע לי את SCR. לדבריו הוא מתעתד לבצע בפעם ה1 בקרוב ומציע להיות מספר 2. באיזה עוד מקום בישראל מבוצעת טכניקה זאת? אין לי ברירות טובות. אני בן 58 ולא רוצה החלפת כתף הפוכה. לא ברור לי באיזה כתף לטפל קודם. ימין עלולה להסתבך כך שלא אוכל לטפל בשמאל. מצד שני, כל עיכוב הוא נזק מתמשך. משתדל להשאר רגוע תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום איתיה, בהמשך לכל מה שציינתי בתכתובת המפורטת מלפני כחודש וחצי, שחזור הקפסולה העליונה (SCR) הינה אסטרטגיה טיפולית חדשה יחסית, בעולם בכלל, ובישראל בפרט. אין הרבה מנתחים עם נסיון רב בתחום. לשאלתך, אין לי מידע מדויק לגבי מי מ"מנתחי הכתף" בארץ רכש נסיון בתחום, ומה היקף הנסיון. אותו רכש. כמובן, שתוכל לבדוק זאת בעצמך על ידי פנייה ישירה. האפשרויות הניתוחיות שלך מצומצמות יחסית, וכפי שציינתי לפני כחודש וחצי, כוללות גם העברת גיד לטיסימוס דורסי. פעולה המבוצעת בארץ על ידי מספר מועט של מנתחי כתף. היא דורשת התערבות כירורגית גדולה יותר מאשר ה SCR וכעת מתנהלים מחקרים המשווים יעילות שני סוגי הניתוח (טרם קיימות תשובות חד משמעיות). לגבי שאלת הכתף הראשונה לניתוח- הכלל המנחה הנו פשוט - מה שכואב יותר ומגביל יותר- שווה התייחסות מוקדמת יותר ! יחד עם זאת, לגיטימית מאד הגישה שלך של - "אתחיל מהכתף אשר מצבה פחות חמור כעת, על מנת למנוע החמרת מצבה בעתיד"... אאחל לך הצלחה רבה בכל בחירה שתבחר !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התייעצות :אבחנה בין צילומי MRI
  • דוד
  • 12/06/2017 19:22
  • שלום,נפצעתי בשירותי הצבאי בכתף שמאל,לאחר צילום MRI אובחן קרע גדול בלאברום הגלנואיד המשתרע פוסטריורית לאחז גיד הביצפס עד אספקט הקדמי וקדמי-תחתון של הגלנואיד .עברתי ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון ,ולאחר שנה של כאבים עשיתי שוב צילם MRI שהאבחנתו היא גיד הביצפס הארון תקין לכל אורכו בbiccipital groove ,באספקטו הפרוקסימלי עד חיבורו עם הלברום העליון . סדק עבה בלברום העליון ובלתי סדיר עם התפשטות עד ובתוך הbiceps anchor ,והמהווה slap טיפוסי בהדמיה,.הslap משתרע בבסיס של הלברום הקדמי העליון ואמצעי עם avulsion של הלברום הקדמי .אין עדות להתפשטות הslap בלברום האחורי שנראה שמור ,ללא עדות לקרע או avulsion .ולסיכום:קרע slap עם התפשטות בבסיס של הלברום הקדמי העליון ואמצעי עם avulsion ליברלית .יתכן קרע חוזר במיטת הניתוח. לברום אחורי שמור. אלו שני ממצאי הבדיקות הראשונה ליפני הניתוח והשניה לאחר הניתוח ,רציתי בבקשה לשאול האם יש קשר ישיר בין שני פציעות אלו על פי הממצאים ..האם מדובר באותו/ם גידים .והאם כדאי לשוב ולעשות ניתוח חוזר.?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך דוד ותודה על פנייתך ! הדרך היעילה לענות על שאלותך היא להפנות אותך לתמונה /איור של המבנים האנטומים עליהם אתה מדבר. תמונה שווה אלף מילים ! אנא רשום בגוגל - נזק בלברום (Labral Tear) או SLAP LESION או פגיעה בלברום העליון. ותלחץ על תמונה. תעיין רק באתרים מוסמכים. שם תוכל לראות את ההבדל בין הלברום התחתון שנקרע ונתפר בניתוח שלך ובין מיקום הקרע בלברום העליון (נזק על שם SLAP), וקרבתו לאזור בו נאחז גיד הבייספס העליון בגלנואיד. המבנים הנ"ל קרובים מאד זה לזה... קשה לי לענות לך על שאלתך החשובה, האם יש קשר בין הקרעים מההתחלה או האם זה נזק חדש... אינינ מכיר את המקרה שלך לעומק. לא אוכל תת לך תשובה רצינית מקצועית ואמינה ללא חקירה מעמיקה של המקרה. לגבי השאלה האם לעשות עוד ניתוח- התשובה קשורה להאם המצב מצריך זאת ... האם אתה כאוב ? האם יש הגבלה בתנועה? האם יש בעיית יציבות בכתף ? (פריקה או תתי פריקה), האם יש מגבלות בתפקוד היומי .. ? וכו' וכו' הרופא המנתח שלך צריך לדון איתך יחדיו על כל הסוגיות הנ"ל ולעבור על הדמיית MRI עדכנית. בברכה ובהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • MRI כתף ימין
  • אלי
  • 12/06/2017 16:41
  • דוקטור שלום, אני בן 39, משחק טניס באופן חובבני אבל אינטנסיבי. נפלתי בחופשת הסקי האחרונה עם הידיים מושטות קדימה ומאז יש לי כאבים בכתף ימין. חייב לציין שהכאבים פוחתים עם הזמן. מזה כחודשיים אני לא משחק טניס, עברתי אולטרסאונד שיצא תקין ובדיקת MRI ארתרוגרפיה שעיקר ממצאיה כדלקמן: הודגמו שינויים טונדינוטים עמוקים במאחז של הגיד הסופרה והאינפרה ספינטוס עם מאפיני קרעים עמוקים (חדירה של ח.נ בשטח העמוק של הגידים הסופר והאינפרה ספינטוס), רואים בסדרת קורונל 202 T1 חתך 9-16. קיים קרע אינטרסטיציאלי יותר פרוקסימלי בגיד הסופרה ספינטוס. אין עדות לקרע בעובי מלא או רטרקציה גידית. אציין שיתר הכתף במצב טוב. אין עדות לSLAP אין עדות לFATTY ATROPHY ללא עדות AVULSION לברלית. ייתכן סדק פוקלי בבסיס של הלברום הקידמי. הייתי אצל מומחה שלא המליץ לנתח אלא פיזיותרפיה ואם אני מעוניין זריקת אורתוקין או PRP. בדיקה גופנית טובה מאד מלבד NEER TEST חיובי והגבלה קלה בסיבוב פנימי. רצוני לחזור לשחק טניס כמה שיותר מהר. מה דעתך? מה זה אומר קרע אינטרסטיציאלי יותר פרוקסימלי?? בברכה ותודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב אלי ותודה על פניייתך ! אתייחס בערבון מוגבל למקרה שלך, כיוון שלא בדקתי אותך, ולא ראיתי בעינים שלי את הבדיקה. (אני אף פעם לא מסתמך רק על תשובת הרנטגנולוג, טוב ככל שיהיה...). לגופו של עניין, הממצאים שלך אכן מעודדים, ולא נראה שהתערבות ניתוחית היא הכרחית בשלב הנוכחי. קרעים אינטרסטיציאלי הנו קרע חלקי בתוך הגיד עצמו. לא בצד המפרקי ולא בצד הבורסאלי (העליון). זה לא כזה קריטי לך להבין את האנטומיה כאן, פשוט להבין שהקרע אינו בעובי מלוא הגיד. זה מהותי וקריטי. במידה והיה קרע בעובי מלא, בגילך הצעיר, ורמת הפעילות הגבוהה שלך, ככל הנראה, כן היה מקום לתפירת הקרע. משחק הטניס הנו חיובי ומהנה. יחד עם זאת, הוא מציב אתגר גדול על מפרקי וגידי הגפה העליונה (שורש כף היד והמרפק והכתף). הייתי מציע לך לבצע הפזיותרפיה ולחזור לפעילות הדרגתית לפי סגרל מאמצים ולפי מידת כאב. בברכה רבה ובהצלחה בחזרה ל"ספורט הלבן" !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בכתף ימין מלווה בהגבלת תנועה
  • אבישי
  • 07/06/2017 00:53
  • תוצאות MRI לכתף ימין 1. שינויים ארטרוטיים עם שחיקת סחוס בגלנואיד. ROTATOR CUFF .2: שינויים טנדינוטיים בסופרה-ספינטוס ללא עדות לקרע. בולטת אטרופיה של טרז-מינור. 3. מעט נוזל במעטפת של הביצפס. 4. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. .5אין עדות לנוזל יתר תוך מפרקי ובתוך .SDSA BURSA 6. הודגם קרע בלברום האחורי. בסיכום: לא הודגם קרע ב- .RC שינויים ארטרוטיים בגלנואיד עם שחיקת סחוס. קרע בלברום האחורי. אטרופיה בשריר טרז-מינור, יכול להתאים ללכידת עצב. יש טיפול? ניתוח? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב אבישי ותודה על פנייתך ! אבישי היקר, אין אפשרות לענות על שאלה כל כך מהותית וחשובה כמו האם לבצע ניתוח או לא, מבלי לבצע בדיקה גופנית ותשאול רפואי וקבלת עוד הרבה מידע חיוני. בוודאי שאינני יכול לענות על שאלתך. חסר מידע רב כדוגמת גילך, תפקודך, מחלות רקע, כמה זמן הבעיה. מה בדיוק הבעיה ? כאב, תפקוד וכו' וכו'. מה חושב האורתופד המטפל ? האם ראה אותך מומחה כתף או אורתופד כללי ? איזה טיפול בוצע עד כה ? ועוד שלל שאלות מכוונות אחרות, בטרם עונים על שאלת "ניתוח או לא ניתוח"... אנא ספק לי מידע נוסף ואנסה לכוונך יותר. בברכה רבה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסתיידות כואבת בכתף/יים
  • סובל
  • 03/06/2017 23:44
  • שלום ותודה מראש סובל מזה 2-4 שנים מכאבים בכתפיים בשכיבה על הצד. לא היתה חבלה. הכאבים מעירים בלילה. בכתף ימין הכאב חזק יותר, ובחודשים האחרונים נוסף שם כאב גם לא בשכיבה, אלא בהושטת יד ימין שמאלה, ולעתים בהושטה קדימה. אורתופד כללי כתב :רגישות על ה deltoid בשתי הכתפיים. בUS : מבנה גרמי תקין, הסתיידות גסה בכתף ימין ב Supraspinatus . כל השאר תקין, כולל בכתף שמאל, למרות שגם היא כואבת כאמור. אני בן 55, סובל מאוסטיאופורוזיס די חריפה, ואגב- נמצאה הסתיידות בערמונית ב US בטן, שאורולוג לא התרגש ממנה. עשיתי כ-70-80 צילומי רנטגן בחיי ו-סיטי על כל הגב. יש לי הפניה לרנטגן הזה: True internal rotation+scapu-axil , 3 צילומים לכל כתף א. האם כדאי לי לבצע את הרנטגן? (תועלת מול קרינה וכד') ב. מה אפשר לעשות לפתרון הבעיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך ותודה על פנייתך. צר לי שאתה סובל זמן רב. אכן הסתיידויות בגידי השרוול המסובב בכתפיים הן צרה שלרוב מלווה את המטופל זמן רב. פעמים רבות הביטוי הוא של כאבים עזים התוקפים לפתע ודועכים אחרי מספר ימים או שבועות ולא זמן מסויים חוזרים בשנית. כמו "גל סינוס" אופייני. דלקות כרוניות אלו מטופלות לרב בנוגדי דלקת, משככי כאב חזקים בעת ההתפקים. לעתים ברמת המיון מרוב שהכאב עז ומשבית את המטופל אפילו בהזזת היד... בהדרגה הכאב חולף לו והתפקוד שב. יש לטפל בזריקות קורטיזון לסירוגין. כמובן, שלא בתדירות גבוהה (עדיף כל 3 חודשים ומעלה...). יש לעתים לשלב מרפאת כאב והידרותרפיה/ פזיותרפיה ולעתים הוכח שגלי הלם עוזרים במעט (ספק בריסוק ההסתידויות... אולם זה מלווה בכאב בעת הפעולה, ולכן חשוב לשלב עם אנלגטיקה טובה מניעתית). חשוב לבצע צילום ואולטרסאונד ולעתים לשלב עם MRI כדי לאפיין את גודל ההסתיידות (אם מאד גדולה... מעל כ 2 ס"מ, לעתים אין מנוס מלהטרות ולנקות אותה ניתוחית בארתרוסקופיה לכתף, אך גם זה לא חובה תמיד, תלוי בקליניקה). חשוב לוודא את שלמות הגידים המסובבים בכתף, מעבר לנושא ההסתיידות. לעתים יש קרע בגיד המצריך תפירה מעבר להטריית ההסתיידות. כפי שאתה יכול לראות, ישנם תרחישים רבים בנושא. קשה לי ,לתפור" לך את התרחיש הנכון כיוון שלא נפגשנו. בנושא שאלת הקרינה מצילומים רבים. אני מבין את החשש שלך. צילום כתף אינו כרוך בקרינה רבה ועל פניו לא מסכן אותך, גם אם בוצע מספר פעמים בעבר אתה רשאי להעלות החשש בפני הרופא המטפל בך ולברר מולו האם הצילום חיוני מבחינתו או שמא הוא יכול לוותר עליו לאור המידע ההדמייתי שכבר צברת. בהצלחה רבה, והקלת כאב מהירה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה. אני מבין ש:
  • סובל
  • 05/06/2017 22:41
  • 1.הטיפול היעיל ביותר הוא ארתרוסקופיה. 2.אמרו לי שקורטיזון לא מתאים לאוסטיאופורוזיס חריפה 3.ככל ששוכבים יותר על הצד- הדבר יכול לגרום לקרע בגיד או נזק נוסף מקווה שהבנתי נכון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 1. הטיפול בארתרוסקופיה הנו יעיל ביותר, אך לרוב אין צורך להגיע אליו. רק במידה וכלו כל הקיצין, ושאר הטיפולים שהצגתי אינם עוזרים, עולים שלב לכיוון הכירורגי. במידה וההסתיידויות מאד גדולות, כאמור, מעל 2 ס"מ , יש אינדיקציה ורציונל רב יותר לנתח' במידה ואין הקלה עם טיפול שמרני. 2. קורטיזון הנו בזריקה מקומית למפרק ולרוב חד פעמי וללא השלכות ארוכות טווח וסיסטמיות כטיפול כרוני פומי בסטרואידים היוצרים החלשות והתרככות העצם. לכן זה לא מדויק. 3. לא מוכח מדעית המשפט שציינת. אינו מדויק בהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שבר מייסון 2 עם תזוזה קלה
  • שי
  • 05/06/2017 15:29
  • שלום אני בן 26 ,נפלתי מהאופניים שבוע שעבר והופנתי למיון, במיון נמצא שבר ברדיוס מייסון 1/2 שמו לי סד גבס אחורי. לפני מס ימים הגיע תשובה הרדיולוג של הCT . שבר מייסון 2 עם תזוזה קלה. שאר המבנים הגרמיים בגדר הנורמה המפרקים תקינים והודגם המטרוזיס. רקמות קיים עיבוי ועכירות של רקמות. רציתי לדעת לאומר ההמצאים מה זה אומר שיבר מייסון 2 , תקופת החלמה . לא יודע אם זה עוזר ברנטגן ריאית שהשבר הוא באמצע העצם תודה ויום טוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב שי, ותודה על פנייתך ! תחילה אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה. סיווג על שם מייסון (MASON) לשברי ראש רדיוס מתחלק ל 4 תתי קטגוריות. תוכל כמובן לראות זאת באינטרנט. הדרגה הקלה - סוג 1 היא הקלה ביותר וסוג 4 הקשה ביותר. סוג 1 לרוב לא צריך ניתוח, רק מתלה למספר ימים והפעלת המרפק במהרה. סוג 2 מתחיל להיות גבולי בהחלטה על טיפול שמרני מול ניתוחי. תלוי במטופל - גילו, רמת הפעילות שלו, הזמן שחלף מהשבר, תיאום ציפיות למול המנתח... סיכונים למול יתרונות הניתוח חייבים להיות מוצגים למטופל בבהירות לפני שהוא מקבל החלטה באיזה דרך לבחור. זו ההגדרה של שבר סוג 2 - "Displaced fracture >2mm or angulated, possible mechanical block to forearm rotation" - משמע שבר בתזוזה חלקית מעל 2 מ"מ מדרגה במשטח המפרקי או יצירת רווח וזיוות של העצם ולעתים הפרגמנט עצם השבור יכול להיות במפרק וליצור קושי מכאני בהנעת המפרק. במידה ואין לך קושי מכאני בתנועה, והתזוזה קלה, ניתן לרוב לטפל שמרנית. אינני יכול כמובן להתייחס לגופו של עניין למקרה שלך כי לא ראיתי הצילום ולא בדקתי אותך. תקופת ההחלמה נעה סביב מספר מועט של שבועות . זה שונה מאדם למשנהו, תלוי בבריאות הכללית וקצב החלמה של השבר. יש חשיבות מכרעת להפעלה מהירה של המרפק למנוע קשיון עתידי שלו. חשוב שעוד כ 1-2 שבועות תתחיל בהדרגה להפעילו. אנא התייעץ על כך עם האורתופד המטפל בך. בהצלחה שי !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריקת כתף חוזרת
  • אמא מודאגת
  • 01/06/2017 01:39
  • בני בן 19(בשנת שירות) פרק את הכתף פעם ראשונה בפברואר בעת קפיצה בטרמפולינה ובפעם השניה השבוע בזמן משחק מכות תמים וקל. בפעם הראשונה הוא החזיר לעצמו את הכתף למקום. בפעם השניה פונה לבית חולים וההחזרה בוצעה על ידי רופא. לאחר מכן הלכנו לאורטופד כתף ששלח לרנטגן ו MRI והורה להצמיד את היד בעזרת מתלה. עד שנגיע אליו בחזרה עם תוצאות ההדמיה עולות שאלות. האם יזדקק לניתוח ? האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה של פריקות? האם הפרופיל הצבאי ירד? האם יהיה מוגבל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך, ותודה על פנייתך ! מצב של פריקות חוזרות בכתף הנו נושא מורכב, והספרות הרפואית דנה בו שנים רבות. השורה התחתונה היא, שיש "לתפור את החליפה הנכונה" לאדם הנכון. גילו הצעיר של בנך, והעובדה שהוא פרק לראשונה באופן טראומתי (ולא ספונטנית ללא טראומה - מצב אשר קורה לעתים באנשים עם גמישות יתר ו"אלסטיות" של הרקמות במפרקים), מציבים אותו באחוזים גבוהים מאד לפריקה שנייה (כפי שאכן קרה תוך זמן קצר), ובהמשך פריקות מרובות נוספות לאורך חייו. בכל פריקה, נוצר אט אט עוד ועוד נזק למרכיבי המפרק (סחוסים, רצועות ,גידים...). אנו, מנתחי הכתף, מנסים למנוע כניסה ל"מעגל קסמים" זה (בו יש הידרדרות) מבעוד מועד, לעתים על ידי ניתוח לייצוב הכתף (בגישה פתוחה או סגורה) כבר אחרי פריקה ראשונה (בפעילים גופנית - חיילים ביחידות עילית, ספורטאי-על...). במקרים בהם המטופל אינו עומד בקריטריונים אלו, הספרות המקצועית תומכת פעמים רבות בגישה שמרנית אחרי פריקה ראשונה (ביצוע פיזיותרפיה למספר שבועות וחזרה הדרגתית לפעילות) ורק במידה ויש פריקה נוספת אז לשקול ניתוח ייצוב הכתף. יש לציין שחשוב לוודא מצבו הכללי של המטופל. במידה ויש שלל מחלות רקע, ועולה הסיכון הניתוחי על התרומה שלו (אין מקום לנתח גם אחרי מספר פריקות). כמו כן, אם ישנה גמישות יתר, והמטופל פורק הכתף עצמאית ולא היה סיפור של חבלה - גם במקרים אלו, פעמים רבות עדיף להימנע מניתוח לכתף. עושה רושם (מסיפורך), שבנך לא נמצא בקבוצת מטופלים זו, ולכן, בהתאם לממצאי ההדמיה (צילום ו MRI כתף), יוחלט האם, ואיזה ניתוח מומלץ לבצע. לשאלתך, ניתן לטפל בפריקות על ידי הימנעות מתמדת מפציעה של הכתף, ביצוע פיזיותרפיה אינטנסיבית - אולם כל זאת, לא משתווה ליעילות הניתוח בייצוב הכתף. לגבי שאלת הפרופיל הצבאי- לפחות באופן זמני הפרופיל ירד. יש להתייעץ עם רופא צבאי. פעמים רבות, בהתאם למצב, הפרופיל מורד באופן קבוע. לגבי השאלה בנושא הגבלה עתידית - קשה לי לענות. המון תרחישים פוטנציאלים קיימים ואין לי את רב האינפורמציה כדי לענות ברצינות ולנסות לנבא באיזה תרחיש ימצא בנך... אאחל לו המון בריאות והצלחה בהמשך הדרך !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות MRI
  • אמא מודאגת
  • 04/06/2017 16:40
  • דוקטור ירון, תודה רבה לך על תשובתך המפורטת והנעימה. עכשיו קיבלנו את תוצאות הבדיקה והן: ממצאים: מפרק ה- C/A מודגם תקין. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום הקדמי תחתון ללא עדות לניתוק מלא של הלברום. מודגם פגם המערב פחות ממחצית מעובי הסחוס המכסה את הגלנואיד הקדמי תחתון בסמוך לבסיס הלברום בקוטר 3 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 14 סדרה 3( ובגובה 6 מ"מ (חתך 21 סדרה 6 .(ללא עדות לבצקת לשדית סוב-כונדרלית. מודגם גופיף היפואינטנסי מנותק המתאים לשבב סחוס מנותק בקוטר 2 מ"מ (חתך 13 סדרה 3 .(מודגם קרע חלקי מינימאלי בבסיס הלברום האחורי תחתון. באספקט האחורי של המפרק הגלנו-הומרלי מודגם גופיף היפואינטנסי בקוטר 7 מ"מ (חתך 12 סדרה 3 (העשוי להתאים במאפייניו לשבב לברום או סחוס מנותק. לא הודגמה קונטוזיה של הגלנואיד. מודגמת היפרדות חלקית של הקפסולה הקדמית מאחיזתה אל הגלנואיד ויצירת מעין שרוול פריאוסט. מודגם נזק היל-זקס עמוק ללא עדות לבצקת לשדית בסמוך, כנראה נזק היל-זקס כרוני. לפי תשובתך אני מניחה שנגיע לניתוח כלשהו בקרוב. מנסים להגיע אל הרופא עוד השבוע וגם לחוות דעת נוספת. המון תודות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איך כדור מומלץ לשבועיים הבאים?
  • רס
  • 28/05/2017 12:31
  • שלום, אני סובלת מכאבים עזים בזרוע שמאל (הצד הלא דומיננטי). באולטראסאונד לא גילו קרעים. נשלחתי לפיזיותרפיה ולאחר מאמצים מרובים הצליחו להקדים את התור לעוד שבועיים (היה צריך להיות באוגוסט). בינתיים הכאבים נמשכים מזה 5 חודשים, הולכים ומתגברים, ואני מוגבלת בתנועה. הרופא רשם לי ARCOXIA אך גם הוא וגם הרוקחת הזהירו אותי משימוש בתרופה זאת יותר מפעמים ספורות, ורצוי לא ברצף. במקום זאת, האם אפשר לקחת אופטלגין למשך שבועיים רצופים, עד שאגיע לפיזיותרפיה, או שגם זה מסוכן? עליי לציין שאני מטופלת בתשע תרופות אחרות, למחלות אחרות. הרופא שרשם לי הינו רופא המשפחה שיודע עליהן ואישר נטילת ARCOXIA או אופטלגין במידת הצורך. אני חוששת שאגרום נזק אם אקח אופטלגין למשך שבועיים, אך מעדיפה פתרון זה על התרופה השנייה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב רס ותודה על פנייתך ! אמקד את התייחסותי אל הטיפול התרופתי ולא לבעיה בזרוע. אין לי מידע רב על הזרוע ולכן אינני יכול לתרום יותר מידי. בנושא טיפול תרופתי - אין ספק שרופא משפחה, אשר אמון על בריאותך הכללית. והוא בעל יכולת ההסתכלות הכוללת על מצבך האקוטי, ובעיות הבריאות הכרוניות, הוא בעל יכולת הניטור ובדיקת האינטרקציה הבין תרופתית עם תרופות כרוניות וחדשות - ולכן הוא הסמכות האמינה ביותר והיעילה ביותר בנושא שאלתך. אצין מספר נקודות - ארקוקסיה הנה תרופה אנטי דלקתית ממשפחת ה NSAID's - יעילה ביותר בטיפול דלקתי ב"מערכת השלד ושריר" והקלה בכאב. כאשר נוטלים אותה תקופה ארוכה ברצף (מעל שבועיים רצופים ) יתכנו השלכות על התפקודי כבד וכליות , וכמובן, במידה ונוטלים אותה על קיבה ריקה-- תתכן נזק לרירית הקיבה וכאבי בטן עליונה. לכן, יש תמיד לקחת אותה עד כדור אחד ליום , ותמיד אחרי ארוחה טובה. לבעלי קיבה רגישה, ניתן לשלב נוגדי חומציות ככדורים מניעתיים. כמובן, יש לעקוב אחר תופעות הלוואי ובמידה ויש הופעת סימפטומים מחשידים - להתייעץ עם רופא המשפחה. לא מדויק שנאמר "לא להתשמש ברצף"... היעילות של כדור אחד בלבד אינה טובה כלקיחה של הכדור עד 10-14 ימים ברציפות. כמובן, שכל מקרה לגופו, ויש מטופלים שמגיבים פחות טוב מאחרים. אופטלגין ככדורים או טיפות - יעיל מאד בשיכוך כאב קל עד בינוני ואינו מהווה תפקיד בטיפול אנטי דלקתי. הוא יכול להשלים טיפול משולב עם ארקוקסיה. אופטלגין גם כן יכול להיות מסוכן אם לוקחים יותר מידי בכל יום ולמשך זמן רב מידי. רס, כל תרופה יכולה להיות מסוכנת אם נוטלים אותה לא לפי ההתוויות הנכונות. לכן, יש לקרוא את הרשום בהנחיות נטילת התרופה ולהתייעץ עם רופא המשפחה. ניתן לקחת אופטלגין לשבועיים. ובשנית אני מציין, אלו שתי תרופות שונות בפעילותן ולא ניתן להשוות ביניהן לגבי השלכות הטיפול שלהן. הן משלימות זו את זו ולא מחליפות זו את זו. המון הצלחה ובריאות שלמה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה, מצאתי דרך ביניים
  • רס
  • 30/05/2017 16:25
  • תודה על המענה המהיר. מצאתי דרך ביניים - אחרי שהזרוע הגיעה למצב של כמעט שיתוק מוחלט וכאב עמום שנמשך גם במצב מנוחה, לצד כאבים עזים בזמן פעולה, החלטתי לקחת אקרוקסיה. כשעה לאחר נטילת הכדור הכאבים פסקו והצלחתי להזיז את הזרוע בתנוחות שעד אז כאבו מאוד במשך כמה חודשים. אולם, בשל האזהרות על התרופה, החלטתי ליטול רק יומיים ברצף, להמתין ולנסות למשוך זמן עד שאגיע לפיזיותרפיה, בעוד כעשרה ימים. רק אם ארגיש התדרדרות משמעותית בטווח התנועה ובעוצמת הכאבים, אחזור ליטול אקרוקסיה. החלטתי שעדיף לא לערב אופטלגין, שכן רק יעזור לתסמונת (כאבים) ולא לבעיה (כנראה דלקת). בכל אופן, תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת us כתף
  • רמי
  • 12/12/2016 08:46
  • בוקר טוב, מזה זמן רב אני סובל מכאבים בכתף. נשלחתי לבדיקת us כתף והממצאים הראו: long tendon of biceps tendon - הודגם מעובה עם נוזל במעטפת supraspinatus tendon - הודגם שרוול הסתיידויות באורך 0.5 ס"מ במרכז הגיד עם הפחתת נפח באזור זה יכול להתאים לקרע חלקי. subscapulararis tendon - הודגם שרוול הסתיידויות זעירות באורך 0.4 ס"מ בחלק הדיסטלי של הגיד. מבנה גרמי - הודגמה אי סדירות. מאחר והבדיקה התבצעה בחוסר סבלנות ובזלזול ביקשתי לבצע את הבדיקה שנית במכון אחר ולהלן הממצאים של הבדיקה השניה בהפרש של חודש ימים: נצפה נוזל חריג בכמות בבורסה הסוב דלטואידית בכתף שמאל. הודגם קרע חלקי רחב באורך: 18 מ"מ באספקט האמצעי של גיד הסופרא ספינטוס משמאל. הגידים סוב סקפולריס ואינפרא ספינטוס משמאל נצפו המשכיים. גיד הביצפס משמאל הודגם המשכי, נצפה מעט נוזל חריג סביבו. נצפה קרע חלקי באורך 7 מ"מ באספקט האמצעי של גיד הסופרא ספינטוס מימין. האם יתכן שבשתי בדיקות שהתבצעו בשני מכונים שונים הממצאים שונים? מה עליי לעשות? תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רמי, ותודה על פנייתך. נושא שאלתך הנו שכיח מאד ואני משוכנע שרבים מהקוראים מזדהים עם תוצאות אולטרה-סאונד (U.S) אלו ומוטרדים מהממצאים בדומה לך. לגבי שאלתך הראשונה- חד משמעית - כן ! בדיקת ה US הנה תלוית טכנאי מבצע ורנטגנולוג מפענח במידה משמעותית. הבדיקה יכולה להיות רגישה מאד לזיהוי ממצאים פתולוגים כאשר היא מתבצעת בידיים מיומנות וכאשר המבצע אותה קיבל אינפורמציה ברורה מהרופא המטפל לגבי מה התמונה הקלינית ומה עליו לחפש. במקרה ולא כך הדבר, אנו רואים לעתים תשובות ממצאים שאינן תואמות תלונות קליניות/ בדיקה גופנית/ ממצאים סופיים בחדר הניתוח. אני מבין שיצאת באנרגיות שליליות מהבדיקה הראשונה, ומבלי להתייחס למה שקרה שם, דע לך, שתשובות שונות של בדיקות U.S, שבוצעו בהפרש של חודש על ידי מכשירים שונים וטכנאים שונים, הם דבר שבשגרה. לרוב, בדיקת ה MRI היא רגישה יותר לזיהוי בעיות בגידים סביב הכתף, ופעמים רבות הרופא המטפל מבקש להשלים הבירור על ידי בדיקה זו. מעט אנטומיה כעת - גיד הדו ראשי הארוך ( LONG HEAD OF BICEPS ) הוא הגיד העובר בחלקו הקדמי של מפרק הכתף וגולש למטה בהפיכתו לשריר ה"תאומים" אותו כולנו מכירים בקדמת הזרוע. ה ROTAOTR CUFF זה קומפלקס של 4 גידים האחראים על מרבית התנועה והיציבות הדינמית של מפרק הכתף. חשבו על מטרייה העוטפת את המפרק. החלק הקדמי של המעטפת זהו גיד הסאב סקפולריס ( SUB SCAPULARIS). הוא בעיקר אחראי על הסיבוב הפנימי של הכתף. החלק העליון של המעטפת מורכב בעיקר מגיד הסופרה ספינטוס ( SUPRASPINATUS). זהו הגיד העיקרי בתנועה ההרמה הקדמית של הכתף (בשילוב עם שריר הדלטואיד אשר אינו חלק מהשרוול המסובב). גיד הסופרה ספינטוס הנו ברוב המקרים הגיד הפגיע ביותר מבין הארבעה גידים והוא לרוב הראשון עם קרעים חלקיים או מלאים או הסתיידויות ושאר תחלואות. הגיד האחורי העיקרי במעטפת הנו האינפרה ספינטוס (INFRASPINATUS) האחראי העיקרי על הסיבוב החיצוני של הכתף ואליו מתלווה הגיד טרס מיינור (TERES MINOR) הנמצא מתחתיו, ולו תפקיד שולי יותר בסיבוב החיצוני. אני ממליץ בחום להקיש בגוגל ROTATOR CUFF TENDONS ולגשת לתמונות, וכך להבין המבנה המרחבי. תמונה שווה אלף מילים !! לגופו של עניין, במקרה שלך בשתי הבדיקות מדובר בנוזל סביב הגיד הארוך של הבייצפס - שכיח לראות נוזל זה בעת דלקות סביב הגיד או קרעים חלקיים. שאל את עצמך האם כואב לך מקומית בחלק הקדמי של הכתף. בבדיקה גופנית, האם הכאב מוחמר בעת התנגדות להרמה קדמית של הזרוע. גיד הסופרה ספינטוס וגיד האינפרהספינטוס שלך נצפו עם קרעים חלקיים והסתיידויות קטנות. מאד שכיח. במיוחד בגדלים שצוינו - מספר מילימטרים. לרוב זה תהליך הדרגתי רב שנים המחמיר בהדרגה. קצב ההחמרה שונה מאדם לאדם. לעתים זה נשאר סטטי ולא מחמיר, ובאחוזים לא מבוטלים, אנשים החל מגיל 40 לערך ואילך, יכולים להיות עם ממצאים אלו בכתף ולא להיות מודעים להם כלל ! אינני יודע גילך/ כמה זמן זה מטריד אותך/מה הטיפול שבוצע עד כה/ מי בדק אותך - רופא משפחה או אורתופד מומחה כתף וכו' וכו'. הייתי ממליץ לך לבצע צילום כתף פשוט לכתף (במידה וטרם בוצע) ובמידה והסימפטומים מחמירים - לשקול המשך בירור על ידי MRI. טיפולית - יש לשקול NSAIDs - תרופות נוגדות דלקת לפרקים קצרים, זריקות מקומיות של סטרואידים ( לא בתדירות של פחות מ 3 חודשים מזריקה לזריקה ) פיזיותרפיה מכוונת גידי שרוול מסובב וכמו כן טיפולים שלעתים עוזרים במסגרת רפואה משלימה אצל מטפל מוסמך. המון מידע- מקווה שישפר מצבך. שיהיה בהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פגיעות בגידי השרוול המסובב - Rotator Cuff בכתף
  • רמי
  • 12/12/2016 11:09
  • מכה "יבשה" בצלעות
  • נעם
  • 25/05/2017 23:32
  • אני צעיר בן 27. בריא בדרך כלל. עברתי אימון קרב מגע ובמהלכו קיבלתי אגרוף ישר לצלע השמאלית. חלף שבוע וניגשתי לרופא משפחה שהמליץ על א.ק.ג ורנטגן. הבדיקות היו תקינות אך הכאבים לא חלפו עד היום ( שלושה שבועות מהמכה ) הרופא טוען שזו אולי בצקת ואין מה לעשות. מציין שהכאבים נוכחים חזק בכל עת ומתגברים גם בפעולות קלות כמו קינוח אף

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נעם שלום רב ותודה על פנייתך. אני שמח שכבר בצעת צילום, כיוון שזו בדיקה הכרחית. לפי מנגנון החבלה הישיר- לרוב ישנה פגיעה בדופן בית החזה המורכב מצלעות ושרירים בין צלעיים אשר עמוק להם ישנה מעטפת הריאות והריאות, ובבטן העליונה, איברים בטניים מתחת לשרעפת המוגנים על ידי הצלעות. לרוב אין פגיעה באיברים אלו מחבלה ב"אנרגיה נמוכה", אך צריך לעקוב. לרוב, חבלות אלו גורמות לכאב של מספר שבועות הפוחת בהדרגה. התעטשות או קינוח אף, או כל מצב של עליית לחץ בטני ושימוש בשרירים בין צלעיים מגביר הכאב. יש לעקוב נעם ולראות המגמה בתווך- תיקח משככי כאב ותיגש לרופא מטפל במידה ואין הטבה. בבהצלחה ו ... שבת שלום !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פגיעה בשורש כף יד ימנית.
  • שושי
  • 19/05/2017 16:08
  • לאחר הפגיעה, היו זרמים בעיקר באצבעות קמיצה וזרת,חוסר היכולת לסובב את האמה בחופשיות, כאבים באיזור שנפגע ולעתים כמעט עד למרפק. נפיחות ואדמומיות. הצילום הראה שהכל תקין, אך עדיין שומעת קליק בתנועה לא נכונה ואז הכאב חד עד צעקה. "הקליק" הזה נשמע באוזני ומורגש כמו שפשוף חד, חריקת עצמות שזזות ממקומן.מששתמשת ימים ספורים בתומך לשורש כף היד לפי המלצת אורטופד וניכר שישנה בעיה שלא עלו עליה בצילום הרנטגן.מה זה הקליק הזה? מה לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שושי שלום רב . תודה על פנייתך ! שושי, ישנה אבחנה מבדלת ארוכה לתרחיש שהצגת. כדי שאוכל להיות ממוקד בתשובה, אזדקק לעוד מספר פרטים. מהו גילך ? מה בדיוק קרה בחבלה ? מתי זה קרה ? איפה היו החבלות ? רק בשורש כף היד או גם במרפק ? האם היו לך זרמים באצבעות 4,5 גם לפני החבלה ? איזה טיפול קיבלת עד כה ? האם קובעת לתקופה מסוימת ? האם הופנית לפיזיותרפיה ? האם בוצע EMG לבירור הזרמים באצבעות או בדיקות CT או MRI ליד ? אנא נסי לענות על השאלות, ובכך, לכוון אותי יותר. בגדול, אומר שלפי מה שתיארת עד כה, נשמע שמנגנון החבלה היה ב"צד של הזרת" בשורש כף היד. ישנו עצב אולנרי שעובר באזור, ויתכן והוא נפגע מהחבלה. אפשרות אחרת, שהיתה בנוסף גם חבלה למרפק, כי גם שם, בחלק הפנימי, העצב רגיש לחבלות. חוסר היכולת לסובב האמה בחופשיות, יכול לנבוע לרוב משלושה מקומות שנחבלו, במרפק, במידה והיה שבר שלא צולם במרפק... או לאורך האמה או בשורש כף היד במפרק בין שתי העצמות הארוכות - DRUJ. "קליקים" בתנועה יכולים לנבוע מגורמים רבים - 1. תנועה לא תקינה בין עצמות המפרק - DRUJ. 2. תנועה לא תקינה של גידים באזור ה"מקפצים" מעל המפרק. 3. דלקתיות יתר סביב הגידים ונוזלים מצטברים היוצרים קולות חיכוך. 4. אי יציבות מפרקית בין עצמות כף היד, שיתכן ופוספסה בהדמיה שבוצעה. חשוב שתבדקי יסודית שושי. חשוב שתבדקי על ידי מומחה כף היד, תעברי הערכה ממצה הכוללת תשאול רפואי מעמיק ובדיקה גופנית ממקדת וכמו כן תשלימי ההדמיה המתבקשת והחסרה. אאחל לך בהצלחה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ד"ר סלע, מודה לתשובתך ומוסיפה פרטים...
  • שושי
  • 21/05/2017 12:36
  • אני בת 57. טיילתי עם הכלבה שלנו שהיתה קשורה לרצועה אותה אחזתי.הכלבה שלי הותקפה וננשכה ע"י כלבה שהיתה משוחחרת וללא בעלים ואז נמשכה הרצועה שהיתה על ידי הימנית ונגרם הנזק. נכון, החבלה בשורש כף היד שבצד של הזרת. החבלה והכאב אינם במרפק.לא היו לי מעולם זרמים באצבעות. זה קרה בתאריך 12/5/2017. אני עם תומך שורש כף יד מסוג מלוטרין. הנפיחות ירדה, אך אוי לתנועה לא נכונה, אני קופצת מכאב. לעתים נמשך עד לכתף. יש גם כאב בעצם האמה. העצם שבכיוון של הזרת. להוסיף שלאחר החבלה, בצד הפנימי ששל האמה, הוריד בלט בכל פעימה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בשנית שושי ! תודה על האינפורמציה הנוספת. כאמור, הכי חשוב להיבדק בהקדם על ידי מומחה כף היד. ללא בדיקה, אינני יכול לייעץ יותר מעבר למה שכתבתי קודם. בהתאם לבדיקה, יוחלט המשך הטיפול והשלמת בדיקות לפי הצורך. אין דרכי קיצור, כיוון שרפואה לא יכולה להתבצע על גבי דפי האינטרנט. אנא גשי להיבדק בהקדם. כפי שתיארתי בתכתובת הקודמת, ישנה אבחנה מבדלת נרחבת, והשלב הראשון הוא בדיקה גופנית ממוקדת. בהצלחה רבה שושי !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לשאלתך, שכחתי לציין...
  • שושי
  • 21/05/2017 14:10
  • הומלץ תומך למשך שלושה שבועות. אני עם זה 4 ימים. המליץ לקחת כדורי XEFO 8MG פעמיים ביום. לא לקחתי, מעדיפה ללא תרופות. בנוסף - לא דובר על פיזיותרפיה, EMG, CT, TU, MRI

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • במידה ומומחה כף היד ראה אותך - הייתי נצמד להמלצותיו (יש לו את היתרון עלי של ביצוע הבדיקה הגופנית...). במידה ולא נבדקת על ידי מומחה כף היד, הייתי מציע בדיקה על ידי מומחה כף היד בהקדם. בברכה רבה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפשרויות CTS
  • מוטי זילברברג
  • 17/05/2017 09:30
  • שלום. לאחר בדיקת EMG, אובחן הצורך לניתוח CTS. מה הם השיקולים לבחירה בין אנדוסקופי לפתוח? ברור לי שמבחינת חווית המטופל, החלמה וכו', עדיף אנדוסקופי. אם מתעלמים מנושא עלויות וביטוחים, האם עדייו יש טיעון כלשהו להעדפת ניתוח פתוח? תודה, מוטי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מוטי ותודה על פנייתך ! אני בטוח שקוראים רבים יזדהו עם השאלה שלך, ההופכת לשכיחה יותר בשנים האחרונות בגישות ניתוחיות שונות (לא רק בשחרור תעלה קרפאלית). ישנן מספר גישות ניתוחיות לשחרור התעלה הקרפאלית : 1. הגישה הפתוחה ה"גדולה" (הקלאסית) מצריכה פתיחה עורית של כ 2-3 ס"מ לערך. 2. הגישה הפתוחה המינימלית - מצריכה פתיחה של כ 1-1.5 ס"מ, ושימוש באביזר מתכתי מגן על העצב, בעת חיתוך הרצועה הקרפאלית (מבלי לראותה לכל אורכה בעת החיתוך). 3. הגישה האנדוסקופית - ישנה גישה של שני חתכים או גישה של חתך אחד. בעבר, בתחילת ביצוע האנדוסקופיות, היו משתמשים בשני חתכים. כ 1 ס"מ כל אחד, ובשנים האחרונות מבוצע לרוב רק חתך רוחבי אחד כ 1 ס"מ . מוחדר צינור מתחת לעור ולהב החותך את הרצועה. בהיבט הבטיחותי, כולן בטוחות. (ישנם מאמרים לכאן או לכאן בנושא ההשוואה ביניהן). בגדול, אם המנתח מנוסה וזהיר - אחוזי ההצלחה גבוהים מאד ואחוזי הסיבוכים נמוכים מאד. לכן,עדיף שהמנתח בו בחרת, יבצע את הפרוצדורה בטכניקה שהוא הכי רגיל ומנוסה בה. זה הסוד להצלחה. בהיבט האסתטי - אין הבדל בגודל הצלקת בין הגישה האנדוסקופית ובין הגישה ה"פתוחה מינימלית" - בשתיהן זה כ 1 ס"מ. (יש כאן אלמנטים שיווקיים שאולי יכנסו למשוואה כאשר מציגים לך ניתוח כלשהו). בהיבט הפיננסי - מבחינתי כמנתח, זה הנושא השולי בחשיבותו (לאין ארוך פחות חשוב מהצלחת הניתוח והקטנת הסיכונים...). כמובן שהגישה האנדוסקופית תהיה היקרה ביותר מבחינת העלויות. לגבי ההצהרה שלך ש... "חווית המטופל והחלמה וכו', עדיף אנדוסקופי." לא מובן לי מאיפה הביטחון להציג זאת כך - כנראה ממקור שיווקי על ידי המנתח עמו שוחחת, כיוון שאני יכול להבטיח לך, כאחד שביצע את כל הגישות השונות, שאין ממש בכך. הגישה המינימלית הפתוחה והגישה האנדוסקופית מלוות באותו משך ניתוח (דקות ספורות) ומשך החלמה (ימים ספורים של התאוששות). אך זו היא רק דעתי האישית... בברכה רבה, והצלחה בכל מקרה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפשרויות CTS
  • מוטי זילברברג
  • 17/05/2017 09:27
  • שלום. לאחר בדיקת EMG, אובחן הצורך לניתוח CTS. מה הם השיקולים לבחירה בין אנדוסקופי לפתוח? ברור לי שמבחינת חווית המטופלת החלמה וכו', עדיף אנדוסקופי. אם מתעלמים מנושא עלויות וביטוחים, האם עדייו יש טיעון כלשהו להעדפת ניתוח פתוח? תודה, מוטי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום כאבים בכתף ובמרפק

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)