רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' משה טישלר פרופ' משה טישלר
מנהל, מחלקה פנימית ב
מרכז רפואי אסף הרופא קרא עוד
בדיקות קשורות
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

פורום ראומטולוגיה

פרופ' משה טישלר

פרופ' משה טישלר
פרופ' משה טישלר מומחה לראומטולוגיה ורפואה פנימית, מנהל מחלקה פנימית ב', במרכז הרפואי אסף הרופא. תחום עיסוק עיקרי: מחלות עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בירור ראומטולוגי
  • אדית
  • 23/04/2017 17:52
  • בת 28, סובלת כבר 10 שנים מכאבים חזקים מאוד בכפות הרגליים עד כדי שקשה לי לעמוד לבשל ובכאבים במפרקי כפות הידיים, ובשנים האחרונות גם מכאבים במרפקים ובכתפיים. רק לפני 4 שנים ראומטולוג קופה אבחן מחלת פרקים על סמך crp גבוה באופן כרוני וesr גבוה יחד עם התלונות שלי. למעט מ anti ccp (שיצא שלילי) , הוא לא שלח אותי לבדיקות נוספות. הרגשתי שהוא מזלזל בתלונות שלי וכאילו "זורם" עם האבחנה של דלקת הפרקים ולטיפול הוא נתן לי ארקוקסיה שאקח לפי צורך. לפני כחודש פניתי לד"ר יעקב אבלין ואובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה ובגלל הcrp הכרוני הוא שלח אותי לבדיקות נוספות. בבדיקות יצא לי Ana חיובי ו-anti ds dna 17. הלכתי עם התוצאות לראומטולוג קופה ולדעתו הana יצא חיובי עקב טעות מעבדה ולכן שלח אותי לבדיקות נוספות. הוא גם טוען שלדעתו אין לי מחלת פרקים לפי התוצאות ואף לא פיברומיאלגיה ושיש לעשות בירור עם רופאת המשפחה בשל הcrp שגבוה במשך שנים. בנוסף כל הרופאים האחרונים אמרו שזה מאוד לא בריא להישאר עם ערכי דלקת גבוהים ומצד שני לא נתנו לי שום דבר נגד זה וטענו שארקוקסיה היא לא תרופה מומלצת לטיפול. אשמח לקבל הבהרה לגבי למה לא טוב להיות עם crp גבוה ומה ניתן לקחת עד "שיעלו" על מה שיש לי? והאם התוצאות יכולות להעיד על לופוס? תוצאות: Crp במשך 4 שנים אחורה 30-40 Ana positive Anti ds dna 17 C3 183 C4 23 Hbs antibody 0.22 Hbs antigen negative 0.16 Anti ccp - negative IGM 236 GAMA PEP 20.6% יש עוד הרבה בדיקות,לא ידעתי מה עוד רלוונטי להכניס. אודה לעזרתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם
  • שני
  • 23/04/2017 10:14
  • שלום, בת 47. בחודשיים האחרונים, יש לי תחושות של הירדמות, חום או קור, ביד ימין, ובשוק וכף רגל ימין. עשיתי בדיקות דם אימונולוגיות. - Anti-Myeloperoxidase- 0.50 Index - anti proteinase 3 - 0.40 Index - C3 קצת נמוך - 73 (טווח 90-180 ) - DNA (ds) Ab - 5 borderline (טווח 0-6 ) - IgE- 107 (טווח 0-100) - RVVT-LAC insensitive- 26 שניות (טווח 30-40) - RVVT-LAC sensitive- 29 שניות (טווח 37-46) שאר הבדיקות היו תקינות. וגם שקיעה וCRP נמוכים. רציתי לשאול, מה אומרות הבדיקות. במיוחד מענין אותי שני הפרמטרים של ANCA ( Anti-Myeloperoxidase, anti proteinase 3 ) שראיתי שיש אנשים שמקבלים תוצאה של נמוך מ0.2, ואצלי זה 0.4 ו0.5. אז רציתי לשאול אם זה תקין ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קריוגלובולינים
  • רועי
  • 23/04/2017 01:24
  • שלום, מזה 8 שנים שאני סובל מקור אובייקטיבי בכפות ידיי, רגליי, אפי ואזניי, עד כדי הלבנה מוחלטת של כפות הידיים ורגליי. אני צריך לרוץ מספר פעמים ביום ביום חורפי ממוצע לברז כדי לחמם כפות ידיי ורגליי. גם בקיץ קר לי ובלילות אוגוסט עודני ממשיך לישון עם 2-3 זוגות גרביים אחרת קר לי שם מאד. בקריאה דלילה הבנתי שמעבר לתופעת ריינו, גם קריוגלובולינים מתנהגים בצורה דומה. האם יש טעם בבדיקה לנוכחות קריגלובולינים גם בהעדר תסמינים נוספים של קריוגלובולינמיה? כלומר, האם הם ייתכנו כסיבה לבעיה גם ללא חולי מרכזי בקריוגלובולינמיה? תודה, רועי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רק תחושת בטן ....
  • תמר
  • 22/04/2017 21:20
  • יומירה ערבה ופריון הגבר
  • אילה
  • 20/04/2017 18:43
  • שלום, בעלי טופל שנים באנברל וכעת ביומירה והומלץ להוסיף ערבה.רציתי לדעת מה המשמעות של כניסה להריון וכמה זמן צריך להפסיק את התרופות כדי לנסות הריון? וכן,האם יש המלצה להקפיא זרע במקרים כאלה?תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קפילרוסקופיה
  • סוניה
  • 20/04/2017 11:31
  • שלום רב, אני צריכה לעשות את הבדיקה הנ"ל ויש לי ציפורניים בנויות מאקריל שאני עושה מילוי פעם בחודש שבמהלך החודש בין מילוי למילוי הציפורן אורכת ויש מרווח בין העור סביב הציפורן לציפורן הבנויה, האם זה מספיק לצורך הבדיקה או שצריך להסיר את הציפורן הבנויה במלואה והאם מספיקה ציפורן אחת לבדיקה או שצריך את כל הציפורניים? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • SCL 70 הרבה בדיקות - אין אבחנה
  • K
  • 19/04/2017 15:56
  • בת 43, בריאה בדרכ בחודשיים אחרונים סובלת מפריחה, גרד ברגליים וידיים ובלוטות שמתנפחות מתחת לעור וגורמות לכאבי פרקים באיזור כפות הידיים, רגליים ברכיים באות והולכות תוך כמה שעות. צרבת. בדיקות דם מראות SCL 70 = 2 במעבדה האוטואימונית בתל השומר יש CRP 20 (אחרי שירד מ 40) נשלל וירוס פארוו, נשלל מחלת הנשיקה (מסתבר שאת שניהם היה לי בעבר לפי הבדיקות דם - לא ידעתי), נשלל צליאק, C3 C4 תקין, EBV תקין מחכה לבדיקות קפילרוסקופיה. אין סימנים של תופעת רנו, יש כאבי פרקים בכפות הידיים יותר בימים האחרונים. טיפול ראשוני באטופן גרם לכאבים קשים (רגישות) למרות שימוש באומפרדקס, מנסים עכשיו ארקוקסיה במינון נמוך. (שניהם לא הראו שיפור בכאבים עד כה) האם בוודאות יש לי סקלרודרמה? האם יש עוד כיוונים שאפשר לבדוק?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים באצבעות
  • שו אלת
  • 19/04/2017 11:50
  • שלום אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון . לאחרונה יש לי כאבי פרקים במיוחד באצבעות הידיים ושמתי לב שכאשר אני מחזיקה את הפלאפון מספר דקות או כל חפץ אחר האצבעות מתיישרות והולכות לאחור, כאילו נוצרת בטן וזה כאילו נתקע ומאוד כואב ולוקח לי כמה דקות לשחרר אותן. גם קשה לי מאוד לשכב עם ברכיים ישרות אני חייבת לשים כרית מתחת לברכיים וככה גם קשה לי בהליכה , ממה זה נובע? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קצות אצבעות אדומות
  • רויטל
  • 18/04/2017 20:27
  • מטוטקראסט
  • ליאת
  • 18/04/2017 19:58
  • בגלל עודף סידן כתוצאה מסרקדןאיזיס הרופא נתן לי מטוטקראס 10 מג פעם בשבוע לשמונה שבועות ולחזור אליו וגם פרדינזון השאלה קראתי שהתרופה מטוקראס יכולה לגרום לגידולים סרטניים האם זה נכון ? והאם יכול להחמיר נשירת שיער ? האם אפשר לראןת השפעה על הסידו מהשבוע השני ??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת קולונסקופיה כיצד לנהוג?
  • עובד עיצות
  • 18/04/2017 11:24
  • אבקש עזרה. עקב דלקת פרקים ועל מנת לשלול מצב שדלקת הפרקים נובעת מהמעי נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה מחר בשעה 1600. אני נוטל בכל בוקר 10 מ"ג סטרואידים עקב דלקת הפרקים. כאמור, מחר בשעה 1600 יש לי בדיקה ואני אמור להיות בצום. האם ניתן לוותר על נטילת הסטרואידים???? אנא עזרתך. תודה רבה. אובד עיצות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השאלה היא לגבי מחר בבוקר....
  • אובד עיצות
  • 18/04/2017 11:25
  • תודה רבה
  • אובד עיצות
  • 18/04/2017 15:59
  • סלאזופירין ופלקוויניל
  • דוד
  • 18/04/2017 09:20
  • שלום רב אני מטפל כ 7 שנים בשתי תרופות הנ"ל בד"כ באופן רציף (למעט תקופות רוטציה בין סלאזופירין ופרדניזון לשם השגת היריון). בד"כ אין כאבים. שאלתי היא, האם הפסקה מוחלטת של שתי התרופות סלאז' ופלק' למשך מס' ימים (4-5 ימים) עשויה לגרום להופעה חוזרת של כאבים במפרקים? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת
  • דוד
  • 18/04/2017 09:41
  • ראשית, תודה על התגובה המהירה! באותה מידה ניתן לומר שהשפעת התרופות סלאז' ופלק' אינן מיידיות ולכן להפגה מיידית של הכאבים יש לקחת משככי כאבים נוגדי דלקת, כמו איבופרופן? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיוגרן ונוירופתיה
  • פז
  • 11/04/2017 18:03
  • שלום. בת 30 וסובלת מסיוגרן ונוירופתיה לא קלה. תרופות כמו גבאפנטין, סימבלטה וליריקה לא מועילות ואף מחמירות את היובש. האם יש טיפול אחר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • ליז
  • 11/04/2017 23:29
  • המשך
  • ליז
  • 12/04/2017 07:02
  • תודה. אז לא ברור למה אנשים אומרים שזה עוזר להם. גם הנוירולוגית שלי אמרה שבמצב שלי מבטרה או Ivig יוכלו לעזור, אבל שעדיף מבטרה. יכול להיות שיש פער בין המחקרים לבין מה שקורה בפועל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סליחה שאני מתערבת
  • חלי
  • 17/04/2017 15:31
  • ליז, סליחה שאני מתערבת. אני סובלת מתסמונת סיוגרן ונוירופתיה של סיבים דקים כמוך, ובעבר גרתי באמריקה ונתנו לי שם מבטרה וזה עשה לי פלאים גם עם היובש וגם עם הנוירופתיה. באופן כללי, קיבלתי רושם שבאמריקה רופאים יחסית רבים רושמים תרופה זו לתסמונת סיוגרן, אך בישראל לא. מקווה שתוכלי לנסות :) בריאות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כתמים אדומים על כפות הידיים
  • כרמל
  • 17/04/2017 06:49
  • הי בתי בת 15 לאחרונה הופיעו כתמים אדומים על האצבעות הידיים היא בריאה בדכ רק שלאחרונה בדקו לה דם ונימצא תקין בגלל אי הופעתמחזור חודשי מיזה חצי שנה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • NITRIC OXIDE ותופעת ריינו
  • רועי
  • 14/04/2017 01:08
  • שלום, שתי שאלות והערה - 1. האם ישנה סכנה כלשהי בנטילת כמויות גדולות לאורך זמן של תוסף L-citrulline כך שתווצר תגובה אוטואימונית לציטרולין ותחל מחלת חיסון-עצמית? 2. נראה לי שאני סובל מתופעת ריינו. הפריפריות בגופי - כפות ידיי, כפות רגליים, אזניי ואפי הופכות קפואות כקרח ולבנות בעת חשיפה לקור עד שאיני מסוגל לישון וצריך לגשת פעמים רבות לברז ולאמבטיה ולהטיל עליהן מים חמים לאורך זמן (הקור הינו אובייקטיבי ולא ממקור עצבי) - כיצד יש לאבחן באופן אפקטיבי את עניין? האם ייתכן כי עניין הקור קשור בפגם בסינתוז יעיל של חנקן חמצני כך שהדבר פוגע ביכולת כלי הדם להתרחב כמו שצריך? לאחרונה חלה אצלי ירידה חזקה מאד באיכות הזקפות ובמקביל אני כבר שנים סובל מנזלת ואזו-מוטורית (כמו גם יובש מוחלט בעיניים, באנזיים ובפי הטבעת ויובש לילי בפה), ומאחר ורופא המשפחה שלי נראה כאובד עצות - בזמן שחיי הופכים בלתי נסבלים - אני מוצא עצמי, ההדיוט, נדרש לחפש תשובות בעצמי. מאחר וידוע לי על כי קיימת אינטרקציה בין תפקוד מיני תקין לרמות NO תקינות, ובמקביל ידוע לי כי קיים מתאם בין חולי במחלות חיסון עצמי למגדר (כמו גם נוגדים ל-CCP) - העניין קפץ במוחי. אודה על התחייסות רצינית לעניין אף אם שגיאה ביולוגית בסיסית מצויה בתהיותיי. תודה וחג שמח, רועי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נ"ב
  • רועי
  • 14/04/2017 01:10
  • אני לא מכיר כל קשר מדעי בין NO לתופעות רנו עצם העובדה שבדיקות הדם האימונולוגיות היו תקינות מראה שאין מדובר במחלה אוטואימונית תופעת רנו יכולה להופיע גם ללא מחלה אוטואימונית באנשים רבים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריינו/ציטרולין
  • רועי
  • 16/04/2017 16:24
  • ראשית אני מודה לך על התייחסותך העניינית והמהירה. - באשר לקשר אפשרי בין NO לתופעת ריינו - בחיפוש הדיוט בגוגל נתקלתי במס' ניסויים בהם תוגבר ייצור NO בחולים שאובחנו כלוקים בתופעת ריינו, חלקם כחלק מחולי בסקלרודרמה, והודגם שיפור דרמטי במצבם (הגעתי לעניין במקרה לאחר שהתעניינתי מעט בקשר אפשרי בין שלל התופעות שאני סובל מהן ואפשרות הNO עלתה כעניין שעשוי להשפיע על כיווץ והתרחבות כלי דם כתוצאה מרמות NO והשפעתן על הגוף). - אחזור לשאלתי המקורית - האם בנטילת כמויות גדולות של L-Citrulline כתוסך מזון קיימת סכנה של פיתוח תגובה אוטואימונית (עד כדי נוכחות נוגדנים לCCP)? תודה, רועי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם אני עושה נכון?
  • ניר
  • 13/04/2017 14:12
  • חג שמח פרופ'. הראומטולוג הורה לי כך: הראומטולוג אמר לי לקחת פעם בשבוע 6 כדורי מטטרוקסט בשני חלקים (3 כדורים בוקר 3 כדורים ערב). היום בשעה 11 לקחתי 3 כדורים. היום בשעה 20:00 אקח 3 כדורים נוספים. השאלה היא כזאת: מה ההגיון לקחת את המטטרוקסט בשעה 11 בבוקר כאשר אתמול בשעה 20:00 לקחתי כדור חומצה פולית 5 מ"ג? ובנוסף, 3 שעות לאחר נטילת המטטרוקסט אכלתי ארוחה של אפונה ירוקה שעשירה בחומצה פולית שמנטרלת את המטטרוקסט? תודה על העזרה. ניר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אפשר הסבר קצר בבקשה?
  • חיים
  • 12/04/2017 14:32
  • תודה
  • חיים
  • 12/04/2017 17:20
  • רוצה את האמת....
  • חיים
  • 12/04/2017 12:45
  • תודה רבה
  • חיים
  • 12/04/2017 14:05
  • האם יש קשר בין דלקת פרקים לניוון שרירים?
  • רחמים
  • 12/04/2017 02:09
  • אין כל קשר בין דלקת מפרקים לניוון שרירים וסיווג סוגי דלקות המפרקים השונות נעשה לפי התמונה הקלינית ובדיקות מעבדה ספציפיות לכל סוג דלקת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת...
  • רחמים
  • 12/04/2017 02:13
לרופאים בתחום ראומטולוגיה

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)