רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' משה טישלר פרופ' משה טישלר
מנהל, מחלקה פנימית ב
מרכז רפואי אסף הרופא קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום ראומטולוגיה

פרופ' משה טישלר

פרופ' משה טישלר
פרופ' משה טישלר מומחה לראומטולוגיה ורפואה פנימית, מנהל מחלקה פנימית ב', במרכז הרפואי אסף הרופא. תחום עיסוק עיקרי: מחלות עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • וירוס או פיברומיאלגיה
  • נועה
  • 22/06/2018 14:13
  • שלום מזה עשרה ימים יש לי כאבים בכל הגוף ( ידים, בעיקר כפות ידיים, רגליים, ואפילו בלסת) הכאב הוא עמום וכל הזמן.. ממש מרגיש כמו וירוס .. ולפעמים יש כמו זרמים לכמה שניות . אבל פשוט כאבים בכל הגוף .. אין כאבי ראש . אין חום . יש חולשה. הגעתי למיון כל הבדיקות דם יצאו תקינות . האם יש חשש לתסמונת פיברומיאלגיה? או שיכול להיות אפשרות של וירוס פרק זמן כזה ממושך ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיות דם -סיוגורן
  • שירה
  • 21/06/2018 20:54
  • פרופסור שלום רב, בת 60, עקב יובש בעיניים ובפה ביצעתי בדיקות דם,והתוצאות הם: SSA RO SINLE = 0.2 SSB LA SINGLE = 0.2 ANTINUCLEAR AB (ANA = NEGATIVE DNA DS AB = 1 SCL -70 = 0.2 CRP = 0.07 (ערכי נורמה 0.00-0.50) RF = 12.50 COMPLEMENT C3 = 117 (ערכי טווח הנורמה 83-193). COMPLEMENT C4 = 26 (ערכי טווח הנורמה 15-57). מכיוון שאין ערכי נורמה ליד כל בדיקה, רציי בבקשה לדעת מה אומרות התוצאות הנ"ל? תודה מראש על תשובתך בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דלקת פרקים
  • אלכסנדרה
  • 21/06/2018 19:49
  • דלקת מפרקים fmf
  • יניב
  • 14/06/2018 15:36
  • צהריים טובים דר, אני סובל ממחלת fmfלאחר אבחון קליני וגנטי, במיפוי עצמות ישנם קליטות מוגברות ביד שמאל גב תחתון,ורגליים,אושפזתי בפבואר ,מנובמבר 2017 אני נוטל קולכיצין,התבקשתי בעקבות קליטות מוגברות מאוד בגב תחתון לעשות mri ,ארבעה חודשים אחרי האשפוז ביצעתי את הבדיקה וכיום קיבלתי תשובה,בספק שינויים בsij דו צדדי,פרט לכך ללא שינויים בsij אשר מתאימים לביטוי של מחלה פעילה או כרונית,אשמח לדעת מה זה אומר,אני ממש סובל מכאבים, בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הקליטות המוגברות מעידות על תהליך דלקתי מקומי בעמוד השדרה ובדרך כלל על בעיות גידים מקומיות וסביר להניח שאינם שייכות ל FMF אלא מהוות בעיה אורטופדית משנית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאה
  • ברכי
  • 13/06/2018 20:34
  • ירידה בהשפעת יומירה
  • דני
  • 13/06/2018 16:17
  • שלום מטופל ביומירה מזה כ- 9 חודשים עקב PSA. בחודשים הראשונים התגובה הייתה מצוינת מפרקים ועור, אך עלו מדדי כבד. לאחר 4 חודשים ירדתי למינון אחת ל 3 שבועות למשך 3 חודשים ומדדי הכבד ירדו. חזרתי לפני חודשיים למינון כל 2 שבועות אך נראה שההשפעה פחתה יש חזרה רבה של נגעים בעור וכאבים במפרקים החל משבוע לאחר כל טיפול. האם יש סיכוי שהתרופה תחזור להשפיע או האם צריך לעבור לתרופה אחרת ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי גב תחתון וכאב נקודתי באגן
  • לירן
  • 15/06/2018 16:01
  • שלום ד"ר, בן 38 בריא, פעיל ספורטיבית. ב 4 חודשים אחרונים כאבי גב תחתון בעיקר צד שמאל, מתגברים במצב סטטי (ישיבה או עמידה ממושכת). בנוסף, כאב נקודתי, לא קבוע, באיליאק קרסט משמאל, מרגיש כמו מכה שקיבלתי על העצם. הכאב מתגבר בעת לחיצה על אזור העצם, מעבר מישיבה לעמידה ובעיקר אחרי ריצה. לילות ללא כאב. ביקרתי אצל אורטופד - צילום אגן תקין, אולטרסאונד רקמות רכות העלה מעט נוזל (כ- 5 מ"מ) באזור האינסרציה של השריר לעצם, בנקודה הכואבת. לטענת ד"ר לכירופרקטיקה הכאב הנקודתי במותן נובע מהגב התחתון (לחץ על עצב). האם ביכולתך להעריך במה מדובר? האם נוזל בכמות המתוארת יכול להעיד על דלקת בחיבור שריר לעצם והאם יכול להתארך לכדי 3 חודשים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים מהסוג שאתה מתאר אינם על רקע מחלה דלקתית של עמוד השדרה אלא בעיה אורטופדית מקומית בגב אני מציע להתיעץ בפורום המתאים של אורטופדיה -עמוד השדרה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • churg strauss vasculitis
  • מוטי
  • 13/06/2018 15:04
  • שלום רב, האם ידוע על התפרצות של וסקוליטיס לאחר מספר עירויים של רמיקייד בגין ספחת ודלקת מפרקים פסוריאטית? בעלון לצרכן של התרופה מצאתי כתוב תחת ''תופעות לוואי המופיעות לעיתים נדירות : התנפחות של כלי דם קטנים (וסקוליטיס) '' בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמישות יתר מפרקית
  • נטע
  • 13/06/2018 12:11
  • שלום רב, לפני כחודש אובחנתי ע"י ראומטולוג בגמישות יתר מפרקית לאחר שפסל אופציה של בעיה בבלוטת התריס ופיברומיאלגיה.אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בשתי הידיים באופן קבוע כבר 7 שנים. כטיפול הוא נתן לי מרשם לכדור בשם NALTRAXONE 1.5 מ"ג. רופאת המשפחה שלי מאוד מודאגת לגבי הכדור מאחר וגם אמרה שיש בו סכנת התמכרות קשה ורציתי לדעת אם זה הגיוני השימוש בתרופה לבעיה שלי ואם כדאי לי להשתמש בה או שאכן היא מסוכנת לשימוש. אשמח לעזרה. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וסקוליטיס
  • מוטי
  • 11/06/2018 10:23
  • ואסקוליטיס
  • מוטי
  • 12/06/2018 09:50
  • מרפק מקובע
  • אורן
  • 11/06/2018 13:14
  • אני בין 40 וספורטאי פעיל לפני כשלושה ימים החלו לי כאבים קלים במרפק, למחרת הכאבים החמירו עם הגבלות טווח קלות ויום למחרת התעוררתי עם מרפק "תקוע" מ90 מעלות , כף היד זזה חופשית אך עם כאבים כנל לגבי הטווח הפסיבי . בצילום המרפק לא נראה שבר, וגם בדיקות דם לא הראו שום דבר חריג. חשוב לציין שלא חוויתי שום חבלה , נפילה או אימון יתר מכל סוג שהוא. אני כבר יומים לוקח "נקסין" ועדין אין שום שיפור, רופא המשפחה לא מתרגש כלל מהמצב ונראה שאני היחיד שהיסטרי מהמצב (אני לא יכול לעבוד עם יד אחת ) תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לירון
  • לירון
  • 11/06/2018 21:51
  • שלום, מזה תקופה אני סובלת מכאבים עזים בגב תחתון, עצם הזנב ואגן. כאב בישיבה, הליכה, ושינה בוצע צילום רנטגן וכתוב, שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים. 1. מה משמעות התשובה? 2. יכול להיגרם מחבלה או זיהום? 3. פענוח זה מסביר את הכאבים אותם אני מתארת? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם ל- RF ראומטיד פקטור
  • שירה
  • 06/05/2016 12:06
  • פרופסור שלום רב, בת 58. עקב כאבים ונוקשות בוקר של אצבעות הידיים, וכן כאבי בירכים וירכיים מזה מספר שנים, ביצעתי מספר פעמים במהלך השנים וגם בעת האחרונה בדיקות דם ל-RF. (גם שקיעת דם ו-CRP שהיו תקינים). מכיוון שאין ערכי ייחוס מהי הנורמה לערכים בקופת חולים כללית ל- RF רציתי לשאול אותך מה המשמעות של הערכים הרצ"ב, שביצעתי בשלוש בדיקות בזמנים שונים ל- RF: תוצאה ראשונה הייתה: 10.80 תוצאה שנייה הייתה 10.40 תוצאה שלישית הייתה 9.88 האם זה מעיד על דלקת פרקים? אני מבינה גם שאם יש כאבים עדיף להתייעץ עם ראומטולוג מכיוון שמתייחסים לאנזמה ולא רק לבדיקות דם אך הייתי רוצה להבין מה המשמעות של תוצאות בדיקות דם אלו בבקשה. תודה מראש על תשובתך האדיבה בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יכול להיות מצב של דלקת מפרקים עם RF תקין צריך לראות את הקליניקה והבדיקה של המפרקים ואם קיים חשד קליני יש לבצע בדיקת CCP שהיא מראה במדויק קיום או אי קיום מחלת מפרקים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לתשובתך
  • שירה
  • 06/05/2016 16:41
  • פרופסור שלום רב, תודה לתשובתך, אך אבקש את סליחתך מראש ואשאל שוב האם על פי תוצאות של בדיקות RF שביצעתי בשלוש הפעמים הנ"ל, האן זה מעיד על דלקת פרקים התוצאה הזו? אני רוצה להבין מכיוון שכל פעם שאני מבצעת בדיקת דם ל- RF התוצאה מגיעה ללא ערכי ייחוס אז אני לא יודעת האם המדד הנ"ל תקין או לא? תוצאה ראשונה הייתה: 10.80 תוצאה שנייה הייתה 10.40 תוצאה שלישית הייתה 9.88 (אני מבינה ויודעת שעלי להבדק ע"י ראומטולוג ותשובת דם אינה אבחנה בלבד). האם תוכל להשיב לי מה משמעות התוצאות הנל בשלושת הפעמים? שוב אציין כי בשלושת הפעמים נבדק גפ CRP ן-ESR שיצאו תקינים. תודה שוב על תשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרט נוסף
  • שירה
  • 06/05/2016 16:59
  • פרופסור שלום רב, רציתי להוסיף כי בבדיקות שביצעתי ל_RF בנוסף לשקיעת דם ו-CRP גם: ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ויצא שלילי. על מה זה מעיד? זה שולל דלקת פרקים לאותה העת שביצעתי את הבדיקה? האם על פי נתונים אלה אפשר להסיק באם יש דלקת פרקים או לא? או האם כפי שציינת רק CCP יכול לתת תשובה מדוייקת? תודה מראש בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות מטרידות
  • שירה
  • 13/05/2016 18:09
  • פרופסור שלום רב, בהמשך לשאלותיי הקודמות, ובהמשך לתיאור שלי לגבי נוקשות ידיים בבוקר וגם כאשר אני נחה למשל בצהרים וכשאני מתעוררת יש לי נוקשות בידיים, כמו כן יש לי כאב בצוואר מזה עשרה חודשים וכאב באזור מפרק הלסת והרקה השמאלית, כמו כן כאב בברכיים כאב בירכיים כאב בפרקים של הידיים המרפקים, במיפוי עצמות מלפני 7-8 שנים לערך, ראו שינויים אוסטוארטריטיים, רציתי לשאול האם זה בדרך כלל ודאי שיש דלקת פרקים? אני מבינה עפ"י תשובתך כי מדדי CRP וRF הם לא תמיד מדדים שמשקפים דלקת פרקים. הבנתי שעלי לבקש בדיקת CCP. האם עלי לבקש בדיקות נוספות? שאלה נוספת מכיוון שאימי חולה בסקלרדרומה האם זה תורשתי? האם הסימפטומים שלי מכוונים לדלקת פרקים? יש לי כבד שומני ועליה לסירוגין באנזימי כבד ושאלתי היא האם יש תרופות שיכולות להתאים למי שכבר יש לו עליה באנזימי כבד? מה נותנים לאדם כזה? שאלה נוספת לגבי טיפול ביולוגי לאדם שהיה לו שחפת בבלוטות הלימפה האם טיפול ביולוגי לא מסכן אותו יותר? ואם כך האם לרפואה יש מענה לבעיות אלה? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כפי שכתבתי התלונות מחשידות לדלקת בדיקת CCP תשלול אבחנה זו באופן כמעט ודאי. בנושא סקלרודרמה המחלה אינה תורשתית . בנושא תיפקודי כבד מופרעים עקב כבד שומני אין בעיה למצא תרופות מתאימות אם קיים צורך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי גב (בקע) אני בת 67
  • חנה לוי
  • 10/06/2018 09:06
  • כאבי גב שמנטרל אותי מתיפקוד עשיתי mri התוצאה L4-L5 בלט דיסק לאחור לחץ על השק שינויים פצטליים L5-s1 בקע דיסק קל מרכזי שינויים פצטליים. המשמעותי L4-L5 עם היפרטרופיה פצטלית הומלץ למרפאת כאב עם fr יש לציין שכבר הוזרק לי בלוקים בשיקוף.הרופא אמר לי שאם זה לא יעזור אז משעה ניתוח. האם אפשר לקבל אי פורמציה יותר אודה לך מאד. .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות ראומטולוגיות
  • גאולה
  • 10/06/2018 10:51
  • לפרופ' טישלר שלום! בבדיקות שנערכו לי השנה ושנה לפני זה לבקשת רופא המשפחה בעקבות כאבים ודקירות ושינויים במפרקי הידיים כולל הירדמות ואדמומיות בעיקר בלילות ובמאמצים ספציפיים, נמצאו כל הערכים קטנים מ0.2. חוץ מ: ANA TITER שהיה קודם שלילי ןעכשיו חיובי ב_1:160 ANA PATTERN שהיה שלילי ועכשיו MIT0CHONDRIAL ו DNA ab, שהיה 3 ועכשיו 2. ביקשתי תור לרופאה ראומטולוגית למרות שהממצאים אינם מצביעים על הבעיה הזו דווקא. אני מאד לא שקטה בעקבות השינוי בתוצאות ועד כה אין רופא שיכול להסביר את התוצאות שמחייבות לדעתי התייחסות. במשפחתי הכי קרובה כולל אותי,אצלי לא פעיל, מקרי סרטן גרורתי סופניים ומחלת ALS אצל אמי ז"ל. הייתי רוצה לדעת לאיזה מקצוע רפואי עלי לפנות כדי להתקבל בהבנה לצורך בירור שאני יודעת אינו ספציפי ודורש בלי סוף בדיקות ומה פירוש התוצאות? מתוך קריאה עצמית לא הגעתי לתשובות פרט לוודאות שכדי לטפל בסימפומים יש צורך לדעת את מקור הבעיה. בדיקות אונקולוגיות PET CT וMRI מוח הוזמנו והתור הראשון בעוד שלושה וחצי חודשים. מקווה שלא הכבדתי מדי, הרופאים נלחצים מהמתואר... בתודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך שאלה על מבטרה
  • ליז
  • 05/06/2018 12:38
  • במידה ואני מקבלת סטרואידים במינון בהרבה יותר נמוך מהמינון שנהוג לתת לפני קבלת המבטרה (60 לעומת 125 שנהוג לתת), האם זה יכול להשפיע על היעילות של המבטרה עצמה לטווח הקצר או הארוך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דואגת מאוד. תודה מראש
  • בר
  • 31/05/2018 23:36
  • הי בת 37 אודה לעזרתך. לאור נפיחות בכתף וכאב קל באזור (צילום ואולטראסאונד- מבנה גרמי תקין. הראו נפיחות קלה) לאחרונה (ימים) כאבים קלים במפרק הרגל הופניתי לבדיקות דם והתוצאות הינן: ANTI MPO NEGATIVE <0.2 ANTI PR3 NEGATIVE <0.2 ANTI GBM NEGATIVE <0.2 ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI DS DNA 9.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)* Indeterminat ANTIRIBOSOMAL P < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP-A < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SM < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SM/RNP < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SCL-70 0.90 AI ( 0.00- 0.90) (........*) Indeterminat ANTI RNP 68 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RO (SS-A) < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI LA (SS-B) < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SS-A 52 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SS-A 60 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI CHROMATIN 5.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Positive ANTI JO-1 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90) < 0.2 בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA PARVOVIRUS IGG POSITIVE PARVOVIRUS IGM NEGATIVE ANTI CCP 1.40 U/ML ( 0.00- 3.00) (...*.....) Negative ALBUMIN PEP(%) 61.30 % ( 55.80- 66.10) (....*....) ALPHA1 PEP(%) 3.90 % ( 2.90- 4.90) (....*....) ALPHA2 PEP(%) 8.40 % ( 7.10- 11.80) (.*.......) BETA1 PEP(%) 5.40 % ( 4.70- 7.20) (..*......) BETA2 PEP(%) 3.30 % ( 3.20- 6.50) (*........) GAMA PEP(%) 17.70 % ( 11.10- 18.80) (.......*.) מה התוצאות אומרות? האם יש לי מחלה אוטואימונית כמו זאבת???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מודאגת
  • בר
  • 01/06/2018 07:30
  • המון תודה. אז מה המשמעות של הערכים הגבוהים במדדים הבאים: ANTI CHROMATIN 5.80 AI ANTI DS DNA 9.00 באינטרנט הם נקשרים עם מחלות אוטואימוניות.... תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי פרופ' יקר- ממש ממש אודה על תשובתך
  • בר
  • 08/06/2018 00:06
  • המון תודה. אז מה המשמעות של הערכים הגבוהים במדדים הבאים: ANTI CHROMATIN 5.80 AI ANTI DS DNA 9.00 באינטרנט הם נקשרים עם מחלות אוטואימוניות.... האם יש צורך בבדיקות נוספות לאור תוצאות בדיקות הדם האלו? אני מודה לך המון המון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאובחן עם דלקת במפרקי החוליות
  • שי
  • 05/06/2018 00:08
  • שלום, מאובחן עם דלקת במפרקי החוליות ויש לי קרוהן ופסוריאזיס. 1. כבר שלוש שנים כואב לי בעצמות הבריח- האם ייתכן שהכאב שם נובע מדלקת כדוגמת ENTHESITIS וזאת הסיבה לכאב? או שמדובר בדלקת בעצם עצמה ממש? 2. כנ''ל לגבי עצם החזה - מספר שנים כואב לי בעצם החזה (STERNUM), האם ייתכן שמקור הכאב נובע מENTHESITIS או שקיימת דלקת ממש בעצם החזה עצמה? 3. יש משהו שידוע כמזרז את תהליך התקשחות עמוד השדרה שכדאי להימנע ממנו? האם ספורט עם משקולות עלול לזרז את ההתקשחות? 4. תהליך ההתקשחות מתחיל תמיד מהגב התחתון או שהוא יכול להתחיל גם מעמוד השדרה החזי - THEROCIC? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • RHUEMATOID FACTOR
  • חלי
  • 08/03/2017 16:58
  • שלום הנני בת 54 סובלת 4 שבועות מכאבי ראש חזקים סיטי ראש יצא תקין ESR 84 ו CRP 1.7 התחלתי לקבל פרדינזון לפני שבועיים 60 מ"ג ליום עברתי ביופסיה של עורק טמפורלי ממתינה לתוצאה. בבדיקות דם נוספות הגורם הראומטי 11.5 זה כבר לאחר נטילת פרדינזון. אודה לך אם תוכל לתת לי הסבר לגבי ה RHUEMATOID FACTOR

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין קשר בין הפקטור הראומטואידי והטיפול בסטרואידים מה שחשוב הוא שקיים תהליך דלקתי עם שקיעת דם ו crp מוגברים. יש להמתין לבין פסחה לגבי המשך הטיפול

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ערכים תקינים של RHUEMATOID FACTOR
  • חלי
  • 08/03/2017 18:31
  • rf
  • חדוה סגל
  • 04/06/2018 13:51
לרופאים בתחום ראומטולוגיה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)