דלג לתוכן
אני אישה בת 28 בריאה (מדריכת אירובי) בדרך כלל, לא מעשנת, נשואה + 1, בהר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/04/2005 תאריך עדכון: 03/10/2013
2 דקות קריאה
שאלה:

אני אישה בת 28 בריאה (מדריכת אירובי) בדרך כלל, לא מעשנת, נשואה + 1, בהריון בחודש תשיעי. לאחר המלצת הרופאה נעשתה לי בדיקת פאפ והממצאים הם cin 1 (טרום). שאלתי היא: א. האם עליי ללדת בקיסרי או עדיף לידה טבעית ? ב. מהם הסיכונים בשני המקרים ? ג. מהם ש

תשובה:
בדיקת פאפ (pap smear) היא דגימה של תאים הנלקחים מצוואר הרחם, כדי לזהות שינויים המצביעים על מצבים סרטניים וטרום-סרטניים. בדיקת הפאפ היא בדיקת סקר בלבד, שבמקרים רבים תוצאותיה אינן מדויקות, ולא ניתן להשתמש בה כדי לקבוע אבחנה או להתחיל טיפול. ב- 7-10% מן הנשים המבצעות את הבדיקה - התוצאות אינן תקינות, ונדרש המשך בירור, כך שהפאפ משמש רק לצורך איתור נשים הנמצאות בקבוצת סיכון לפתח סרטן צוואר הרחם. התוצאות הלא תקינות בבדיקת הפאפ נחלקות לשלוש דרגות, ע"פ מידת החומרה: CIN I-III . CIN I - משמעו דיספלזיה קלה, כלומר שינוי בתאים המתבטא בהתחלקות מהירה מן הרגיל ומבנה שונה. קבלת תוצאה כזאת מחייבת המשך בירור. בדרך כלל הצעד הבא יהיה קולפוסקופיה - צפיה בצוואר הרחם בעזרת מכשיר הנקרא קולפוסקופ. בדיקה זו מאפשרת גם נטילת ביופסיות וקביעת אבחנה מדויקת. גם אם האבחנה של CIN I מתגלה כנכונה, הגישה היא בדרך כלל מעקב בלבד, שכן רוב הממצאים האלה נעלמים ספונטנית. 16-9% מן הנגעים יהפכו ל- CIN II או III במהלך מעקב של שנתיים. גם במקרה זה - מדובר בנגעים טרום סרטניים. ממצא כזה שיתקדם, או ממצא שלא ייסוג במשך שנתיים - יצריך טיפול. אם מוחלט על טיפול - מדובר בצריבת הנגע או בכריתה כירורגית שלו. אין כל קשר בין תשובת הפאפ לבין צורת הלידה. ההחלטה על לידה וגינלית או על ניתוח קיסרי צריכה להתבצע בהסתמך על שיקולים אחרים. כמו שהבנת ודאי, אין כל צורך בכריתת הרחם - תשובת הפאפ אינה ודאית, וגם במקרה שיתגלה אצלך ממצא חשוד בביופסיה - הרי שברוב המקרים תהיי נתונה למעקב בלבד. גם אם יוחלט על טיפול - יהיה זה טיפול מקומי.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 עדי בוסקילה
עדי בוסקילה שיאצו
4.9
( 12 חוות דעת )
"מהניסיון שלי בטיפולים עם עדי אני יכולה לומר שהוא מטפל עם קסם בידיים. הוא מאוד קשוב ורגיש, אכפתי ומעורר ביטחון ואמון. הוא עוזר לי מאוד בתהליך ההחלמה שלי, ממליצה מאוד!!"
ד"ר מיכאל פרומר
ד"ר מיכאל פרומר ברית מילה
5
( 19 חוות דעת )
"מוהל שהוא גם אורולוג מומחה הכי טוב שנתקלתי בו! מקצועי, אמין והכי הכי הכי חשוב, באמת זמין כשצריך! אתחיל מזה שהגעתי אליו בהמלצה של חברה שהוא עשה לבן שלה את ברית המילה באופן מאוד מקצועי והיא נשארה מאוד מאוד מרוצה ממנו והמליצה בחום! לצערי, עשינו ברית מילה בחו״ל עם מוהל מהקהילה היהודית, המוהל שלנו לא היה זמין ברגע האמת כשחשדנו בדימום באמצע הלילה שעות אחרי הברית. ד״ר פרומר עזר וייעץ לנו והיה זמין בכל שעה בכל יום שפניתי אליו, דאג לתת מענה מפורט, ברור מאוד, הדריך אותנו מה לעשות נתן הוראות מדויקות. תודה לאל שהגענו לד״ר פרומר! הברית מילה הבאה שלנו בודאות אך ורק איתו! ולחלוטין אמליץ לכל המשפחה והחברים עליו כמוהל וכאורולוג! אם אתם מתלבטים, ומחפשים מקצוען שידע ללוות אתכם ולתת לכם את המענה הכי טוב שיש, ידריך אתכם בדיוק מה לעשות ואיך ומתי וכמה ולמה, בטוב לב, מקצועיות ואדיבות, יתן לכם ביטחון וראש שקט, בתהליך ברית המילה, ד״ר פרומר הוא הכתובת שלכם!!!"
ד"ר מוני פרידמן
ד"ר מוני פרידמן רפואה אסתטית
מומחה לכירורגיה, טיפולים אסתטיים ולייזר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו