אכילת סושי בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:
האם מותר לאכול סושי בהריון ? אני יודעת שאסור לאכול דגים חיים, אך האם יש בעיה לאכול סושי צמחוני ?
תשובה:
מי שאוכל/ת סושי, בין אם בהריון או לא, צריכים לקחת בחשבון את הדברים הבאים: מאכלי ים שנאכלים נאים, לא מבושלים כיאות או שתאי האחזקה שלהם היו ירודים מסתכנים כיוון, שמזון לא מבושל עלול להכיל מיקרואורגניזמים כמו וירוסים, חיידקים ואפילו תולעים שיכולים לחדור לגופם ולגרום למחלה. דוגמאות למיקרואורגניזמים: הפטיטיס A, תולעים, Listeria Monocytogenes - חיידק שנמצא בדגים וגבינות רכות. הדרך היחידה להרוג את כל המיקרואורגניזמים הנ"ל היא ע"י בישול הדגים ופירות הים. כמובן שנשים בהריון, נשים מניקות או ילדים צעירים נמצאים בסיכון יתר אך באופן כללי אזהרה זו מתייחסת לכולם. לכן מומלץ בזמן הריון לאכול סושי צמחוני או סושי שמרכיביו הבשריים עברו תהליך של בישול מלא.