שאלה - ירידה בליבידו ובכמות נוזל הזרע עם נטילת אומניק

השאלה:
אני מטופל באומניק במינון 0.4 כבר כשבוע. מאז היום הראשון, כמות פליטת הזרע ירדה למינימום וכמעט שאין פליטה כלל, ואף קיום יחסי מין אינו כפי שהיה לפני כשבוע. האם התופעה מוכרת? האם הפליטה תשוב לכמות הרגילה עם הפסקת נטילת הכדורים?




תשובה:


חבל שלא ציינת בשאלתך לאיזו מטרה אתה נוטל את אומניק. אומניק היא תרופה שאכן יכולה לגרום לירידה בליבידו, כלומר בחשק המיני, אך אין יותר מידי דיווחים על ירידה בכמות נוזל הזרע. בכל מקרה, אתה נוטל את המינון המינימלי של התרופה אם מדובר בטיפול בפרוסטטה, ולכן לא מקום לשנות את המינון.

אני מציע לך להפסיק ליטול את התרופה ולראות אם ישנו שינוי בתסמינים, אשר צריך לבוא לידי ביטוי לאחר ימים ספורים. כמו כן, סור לרופא המטפל בקהילה על מנת שיבצע בדיקות נוספות היכולות לתת הסבר להופעת התסמינים, ואולי להחליף את התרופה.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד










רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יוסי לסינג פרופ' יוסי לסינג
מנהל אגף יולדות
בי"ח ליס ליולדות קרא עוד
ד"ר גילת לבני ד"ר גילת לבני
מומחית בילדים ובמחלות זיהומיות בילדים קרא עוד
הכי נצפים
שעועית, סויה או אפונה? בדקנו מהן הקטניות הבריאות ביותר

שעועית, סויה או אפונה? בדקנו מהן הקטניות הבריאות ביותר

להמשך קריאה >>
היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

להמשך קריאה >>
מתי באמת צריך לתת לילד תרופות להורדת חום?

מתי באמת צריך לתת לילד תרופות להורדת חום?

להמשך קריאה >>
דילוג על ארוחת בוקר גורם להשמנה? 4 מיתוסים - והאמת

דילוג על ארוחת בוקר גורם להשמנה? 4 מיתוסים - והאמת

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל