האם הגוף מתחסן כנגד מחלת גבהים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/12/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

שהיתי לפני כשנתיים בדרום אמריקה בגבהים ולמעט כאבי ראש בירידה מהגובה, הגבתי לאחר מכן בסדר לגובה. אני נוסעת לנפאל ואשהה אף שם בגבהים - האם הגוף מתחסן או שהתגובות שונות מפעם לפעם ויכולות להיות חמורות יותר?

תשובה:
הגוף אינו מתחסן כנגד מחלת גבהים, משום שהיא נגרמת עקב ירידה בלחץ הברומטרי ובלחץ החלקי של החמצן הקיים בגבהים. כאשר עולים לגובה, הגוף מתרגל בהדרגה לתנאים החדשים, אך לאחר שיורדים, הוא מסתגל שוב לתנאים הקיימים בגובה בו את חיה בדרך כלל. העובדה שלא סבלת ממחלת גבהים בעבר מקטינה אמנם את הסיכוי שתסבלי ממנה הפעם, אך אינה מבטלת אותו. השיטה הטובה ביותר היא לעלות בגובה בהדרגה, במשך מספר ימים, כדי לתת לגוף שהות להסתגל לתנאים החדשים. תוכלי לקרוא עוד על מחלת גבהים כאן: http://www.lametayel.com/archive/article.asp?i...&dest_type