שאלה - לחץ דם דיאסטולי נמוך מדי

השאלה:
בעלי, בן 59, חולה סוכרת, מטופל באינסולין, עבר ניתוח לסגירת חור בלב לפני כ-7 שנים. הוא סבל מלחץ דם גבוה, עכשיו לחץ הדם שלו 117, 46, 54. האם הלחץ 46 לא נמוך מידי? האם זה מסוכן? הוא עשה בדיקת אקג והיא היתה בסדר. הרופא שלח אותו לרופא ריאות, וזה אמר לו שיש חסימה, ונתנו לו ונטולין. הוא עייף כל הזמן, ורציתי לדעת אם זה לא מסוכן.




תשובה:


אני מניח שהתכוונת בשאלתך ללחץ דם סיסטולי של 117 ממ"כ וללחצי דם דיאסטוליים של 46, 54 ממ"כ. לחצי דם דיאסטוליים אלה אכן נמוכים, אם כי הם יכולים להיות באנשים העוסקים בפעילות גופנית בתכיפות גבוהה. ונטולין היא תרופה הניתנת להפרעה חסימתית בדרכי הנשימה, במחלות כמו אסתמה או מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), והיא מרחיבה את הסימפונות על ידי הרפיית שריר חלק סביבן, ובכך מקלה על הנשימה.

תוכלו לפנות לרופא המשפחה לניטור לחץ הדם לפי מספר מדידות, והרופא יערוך בדיקות נוספות, במידת הצורך, לבירור הסיבה לעייפות. החור שהיה בלב יכול להיות גורם לכך, ולכן פנייה לביקורת אצל קרדיולוג יכולה לעזור.

מידע נוסף על התרופה ונטולין תוכלי למצוא בקישור הבא:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=181









רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר גילת לבני ד"ר גילת לבני
מומחית בילדים ובמחלות זיהומיות בילדים קרא עוד
ד"ר שלומי כהן ד"ר שלומי כהן
גסטרואנטרולוג ילדים קרא עוד
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל