שאלה - טיפול תרופתי להתקפי פניקה

השאלה:
אני בת 29. בעבר טופלתי בסרוקסאט 1 ליום 20 מ"ג במשך 3 שנים, וזה גרם לי להשמנה. לאחר שנכנסתי להריון הפסיכיאטר החליף לי את התרופה לפרוזק אוריגינל 1 ליום, ובזה אני משתמשת כבר שנתיים. משקלי בסדר יחסית לאחר הלידה. מאז עברו 10 חודשים.

לאחרונה אני מרגישה שיש לי שוב התקפי פאניקה. מה עלי לעשות? איזה כדור הכי טוב להתקפי פניקה ואינו משמין?




תשובה:


הטיפול התרופתי המומלץ להפרעת חרדה הם נוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת ה- SSRI, כמו הסרוקסאט שלקחת בעבר, וכמו הפרוזק שאת נוטלת היום. אם עם הפרוזק הרגשת טוב עד עכשיו, כדאי לנסות להעלות את המינון ל-30 עד 40 מ"ג ליום לתקופה של 8-6 שבועות.

חשוב לדעת כי טיפול פסיכולוגי מסוג טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (Cognitive Behavioral Therapy, או בקיצור CBT), נמצא יעיל לטיפול בהפרעות חרדה בערך כמו תרופות, ומובן שיש לו פחות תופעות לוואי. הוא ונמצא יעיל במיוחד למניעת הישנות של הבעיה. מסיבה זו מומלץ לשקול את האפשרות הזו במקביל לשקילת הטיפול התרופתי.

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר דפנה מרום ד"ר דפנה מרום
רופאת ילדים קרא עוד
פרופ' פבל קרוגליאק פרופ' פבל קרוגליאק
מנהל היח' לאנדוסקופיה בסורוקה באר שבע קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל