שאלה - פרולקטין לא תקין שמפריע לביוץ

השאלה:
לפני כחודשיים התחלתי לקחת גלולות הרמונט במשך כשבעה ימים, ואז הפסקתי כתוצאה ממיגרנה חזקה (יש לציין כי אני נוטלת גלולות מזה כשנתיים וחצי).

המחזור שלי באותו חודש (לא בזמן נטילת הגלולות אלא לאחר מכן) איחר בשבועיים, וביום הראשון של הווסת סבלתי מכאבי תופת שלא חוויתי בעבר.
ביצעתי אולטרסאונד ימים ספורים לפני שקיבלתי את הווסת (כתוצאה מאיחורו של המחזור) ולהלן התוצאות:
אורך: 56 מ"מ
רוחב: 35 מ"מ
עובי רירית 10 מ"מ (סדירה)
רחם קדמי

שחלות: ימנית 37 28*37 מ"מ
מרקם פוליציסטי ובתוכה ממצא ציסטי צלול בקוטר 20 מ"מ
שמאלית 16*24 מ"מ
מרקם פוליציסטי

עשיתי גם בדיקת הורמונים:
tsh 0.96
estradiol lh 6.47
fsh 6.5
prolactin 898.7
הבדיקה בוצעה ביום ה3 של המחזור אך לא הייתי ערה מספיק זמן לפני הבדיקה ולכן אני עומדת לבצע את בדיקה prolactin שוב.

יש לציין שלפני שהתחלתי לקחת גלולות, המחזור שלי היה סדיר ולא כואב במיוחד. גם בדיקות האולטרסונד שביצעתי היו תקינות ועם מרקם תקין.

מאז שהפסקתי אך הגלולות, כפי שציינתי, הכול השתבש ואני מודאגת. מה ממצאי הבדיקות אומרים? האם יהיו לכך השלכות בעתיד (הריון וכד')? האם אני אצטרך לקבל טיפול תרופתי אם הprolactin שלי לא יהיה תקין? והאם כדאי לחזור לגלולות בכלל, ואיזה סוג?





תשובה:
פרולקטין לא תקין מפריע לביוצים סדירים ודורש טיפול תרופתי.
הבדיקות ההורמונליות פרט לפרולקטין תקינות.
המרקם הפוליציסטי בשחלה יכול לרמז על תסמונת השחלות הפוליציסטיות שגם הן עשויות להיות הסיבה למחזורים לא סדירים.
בכל מקרה כדאי לחזור לגלולות למניעת הריון, משום שהן מהוות אמצעי מניעה, מונעות כאבי מחזור ומסדירות את הווסתות.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר עמר בר יוסף ד"ר עמר בר יוסף
רופא בכיר בנוירולוגית ילדים והתפתחות הילד קרא עוד
פרופ' סמי ניטצקי פרופ' סמי ניטצקי
מומחה לטיפול בורידים ברגליים ובכלי דם קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל