דלג לתוכן
האם יש צורך בטיפול כאשר מתגלים נוגדים להליקובקטר פילורי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת דם נמצאו אצל סבתי נוגדנים לחיידק הליקובקטר פילורי. היא אינה סובלת מבעיות קיבה. רופאת משפחה בקופת חולים נתנה לה מרשם למטרוג'יל, מוקסיפן ולוסק. האם כדאי להתחיל בלקיחת האנטיביוטיקה, או שיש צורך לוודא שאכן החיידק עדיין קיים בגופה ( היא לא סובלת מהסימפטומים המזוהים עם המחלה ).

תשובה:
חיידק ההליקובקטר פילורי (ראה מילון מונחים בפורטל Infomed) הוא הזיהום הנפוץ ביותר בעולם בבני אדם. הערכות שמרניות מראות שהחיידק מצוי בקיבה של כ- 50% מאוכלוסיית העולם. בארצות מפותחות החיידק פחות שכיח בקרב ילדים, אך עדיין קיים בכ- 50% מהאוכלוסיה מעל גיל 60. חיידק ההליקובקטר פילורי מסוגל לגרום למחלת הכיב העיכולי (ראה מילון מונחים בפורטל Infomed), בעיקר כיבים בתריסריון, אך גם כיבים בקיבה. לכן ברור שרק מיעוט מהאנשים אשר בהם החיידק נמצא סובלים או יסבלו אי פעם מבעיות הקשורות לכיב עיכולי. באנשים אסימפטומטים, ללא תלונות גסטרואינטסטינליות (בעיות במערכת העיכול) אין התוויה לבצע בדיקה לחיידק ואין התוויה לטיפול.
רופאים בתחום
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"טיפול מסור מקצועי סבלני"
ד"ר גיל נרדיני
ד"ר גיל נרדיני כירורגיה פלסטית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הייתי אצל מלא רופאים לפני הניתוח הזה ורק אצלו הרגשתי הרגשה טובה ובטוחה לעבור את הניתוח הזה , הוא הקדיש לי את כל הזמן בעולם"
ד"ר שרון דמול אליעז
ד"ר שרון דמול אליעז אנדוקרינולוגיה ילדים
5.0
( 15 חוות דעת )
"אחרי הרבה ביקורות טובות שקיבלתי מחברות שלי על ד"ר דימול הגעתי אליה עם הבת שלי, והבנתי במה מדובר ... מקצועית, יסודית, לא מפספסת אף בדיקה, מסבירה כל פרט בתהליך וזמינה לכל שאלה.. הבת שלי ממש הרגישה בנוח איתה לדבר ולשתף בתהליך .. לא מובן מאליו"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו