שאלה - עקב לחץ דם גבוה התחלתי לקבל טיפול בנורווסק וטריטייס. (לפני כחצי שנה). מא

השאלה:
עקב לחץ דם גבוה התחלתי לקבל טיפול בנורווסק וטריטייס. (לפני כחצי שנה). מאז חלה ירידה דרסטית בכושר המיני שלי - אני מאבד זקפה תוך כדי המשגל לאחר כ 8-10 דקות. מה ניתן לעשות ?




תשובה:
נורווסק (Amlodipine) היא תרופה מקבוצת חוסמי תעלות סידן וטריטייס
(Ramipril) היא תרופה מקבוצת מעכבי ACE. הנורווסק עשוי באופן לא
שכיח (1%-2%) לגרום לבעיות זקפה. מאחר ובד"כ התרופות שקיבלת אינן
תמיד הבחירה הראשונה בחולי לחץ דם, מומלצת ביקורת של רופא פנימאי
מומחה בענייני לחץ דם על מנת לבחור תרופות שיתאימו לך, ולנסות לראות
אם יש השפעה אם יחליפו אותן בתרופות אחרות.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' דן ערבות פרופ' דן ערבות
מנהל מערך ניתוחי לב וחזה במרכז רפואי רבין, שניידר... קרא עוד
פרופ' פבל קרוגליאק פרופ' פבל קרוגליאק
מנהל היח' לאנדוסקופיה בסורוקה באר שבע קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל