ייתכן ואתה מתכוון לחומר LYCO או LYCOPENE. זהו פיגמנט אדום בעגבניה ובירקו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2002
תאריך עדכון: 29/08/2010
1 דקות קריאה
שאלה:
ייתכן ואתה מתכוון לחומר LYCO או LYCOPENE. זהו פיגמנט אדום בעגבניה ובירקות ופירות נוספים, בעל מבנה ביוכימי מיוחד, המשמש כנוגד חמצון חזק (אנטי-אוקסידנט). השפעתו הנוגדת חמצון עוזרת תיאורטית בפינוי רדיקלים חופשיים, שהם בעלי תפקיד מפת
תשובה:
ייתכן ואתה מתכוון לחומר LYCO או LYCOPENE. זהו פיגמנט אדום
בעגבניה ובירקות ופירות נוספים, בעל מבנה ביוכימי מיוחד, המשמש
כנוגד חמצון חזק (אנטי-אוקסידנט). השפעתו הנוגדת חמצון עוזרת
תיאורטית בפינוי רדיקלים חופשיים, שהם בעלי תפקיד מפתח בהתפתחות
טרשת עורקים, סרטן, קטרקט, דלקות מפרקים ועוד.
המקור העיקרי של לייקו הוא בעגבניות, מלון, גויאבה ואשכולית ותפוז
אדומים. ישנם תוספים המבוססים על מיצוי החומר מעגבניות בשלות והם
ניתנים לקניה בחנויות.
חומר נוסף תמצא/י בלינקים הבאים-
http://www.lycopene.com/index1a.cfm
http://www.lef.org/prod_desc/item00442.html
[17/06/2002]