החשיבות של B12 בהריון והמקורות התזונתיים המומלצים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:
אני בשבוע ה-17 להריון. עשיתי בדיקות דם והתברר שיש מחסור חמור בוויטמין B12(84 pg/ml)
תשובה:
אני בשבוע ה-17 להריון. עשיתי בדיקות דם והתברר שיש מחסור חמור בוויטמין B12(84 pg/ml). התחלתי לקחת כדורים למציצה מתחת הלשון של 1000 מ"ג, טבליה אחת ביום. מה ההשפעה של זה על העובר? והאם תזונה נכונה תשפר את מצבי? ויטמין B12 הוא ויטמין חשוב ביותר לחלוקת תאים, לפעילות החומצה הפולית, ולהתפתחות מערכת העצבים. כפי שאת מבינה, הוויטמין מסייע בהתפתחות העובר, ועל כן במהלך ההריון נבדקת רמתו בדם. מחסור בוויטמין זה נובע מאי-ספיגה או ממחסור תזונתי, ולכן מופיע לרוב אצל נשים צמחוניות (לא ציינת אם את אכן צמחונית), אך עשוי להופיע גם אצל נשים שאינן צמחוניות. נטילת הוויטמין במינון שקיבלת בהחלט יכולה לשפר את המצב ולהעלות את רמתו בדם. כמו כן, תזונה נכונה עשויה לעזור, אך לרוב התהליך איטי יותר. מזונות העשירים בוויטמין זה הם בעיקר מזונות מהחי (בשר, כבד, ביצים, מוצרי חלב). נשים טבעוניות יכולות לקבל ויטמין זה על ידי אכילת דגני בוקר,ירקות עליים ואפילו במבה! לסיכום, אם תמשיכי ליטול את התרופה שניתנה לך, במינון הנדרש, סביר להניח שרמת הוויטמין בדם תתייצב, ויש צורך רק במעקב. אין כל סיבה לדאגה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד [22/07/2007]