דלג לתוכן
הסיבות להתקרחות גברית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 28. יש לי שיער עבה ומלא, אבל לפני כשנה ראיתי שהשיער שלי באזור המצח כבר לא מלא. הפסקתי להשתמש במרכך שיער, וקניתי שמפו של "טבע" עם רוזמרין, אבל אני עדיין ממשיך לאבד שיער. בכל פעם שאני חופף את השיער אני מבחין בשיער שנשאר לי בידיים. מה אתם ממליצים לי לעשות? והאם אפשר בכלל לעצור התקרחות? איך אני יכול להות בטוח שזו התקרחות או נשירה? לפי מאמרים שקראתי, אני חושב שזאת התקרחות, כי זה מתחיל מאזור המצח, אבל אשמח לשמוע חוות דעת ולקבל ייעוץ של מומחים בנושא.

תשובה:
התקרחות גברית שכיחה מאוד. עד גיל 35, אצל כ-60% מהגברים יש איבוד שיער כלשהו, ועד גיל 50 לכ-85% יש איבוד שיער משמעותי. הגורמים לכך הם רבים, וכוללים גורמים הורמונליים, גנטיים וסביבתיים, ומצבים רפואיים המשפיעים על צמיחת השיער ואיכותו. ההורמון DTH, נגזרת של טסטוסטרון, הוא גורם הורמונלי להתקרחות, בעזרת האנזים 5 alpha reductase. ההורמון גורם לקיצור מחזור גדילת השערה, לערעור זקיק השערה הגורם לשיער קצר יותר ודליל, ובהמשך - לאיבוד שיער מהמצח כלפי מרכז הראש. רמתו עולה לאחר גיל ההתבגרות וגורמת לאיבוד השיער. תרופות השייכות למשפחת מעכבי האנזים 5 alpha reductase, כמו פינאסטריד, מורידות את רמת DTH ומעלות את רמת הטסטוסטרון, ובכך מטפלות בבעיה ביעילות. יש לציין שהתגובה לתרופה שונה אצל כל אחד במקרים של התקרחות קלה עד בינונית. הנטייה הגנטית להשפעות הורמונליות של ההורמון DTH היא גבוהה באוכלוסיה, ומעריכים שהיא האחראית להתקרחות בכ-60% מהגברים. גם שמנוניות גבוהה של העור ויצירת דלקות קשורות להשפעה גנטית. גורמים סביבתיים ורפואיים המשפיעים על התקרחות כוללים מחלות כמו סוכרת, מחלות בלוטת התריס, מחלות זיהומיות וגם הפרעות כמו רמה גבוהה של שומנים בדם. חסר תזונתי יכול להיווצר בגלל מחסור במינרלים, ויטמינים ובמיוחד ברזל ואבץ, הדרושים להתפתחות שיער תקינה. השפעה סביבתית, כמו חשיפה ניכרת לשמש, זיהום אוויר וחומרים כימיים, יכולה לגרום להצטברות רעלנים על העור ולהיווצרות דלקת המאיצה את איבוד השיער. בנוסף, עישון, צריכת סמים ואלכוהול, מתח נפשי (לחץ, חרדה, דיכאון) הם בעלי השפעה מרכזית בתהליך ההתקרחות. לסיכום, תוכל לעכב את המצב על ידי צריכת מינרלים, ויטמינים ואבץ, פעילות גופנית, שימוש בתכשירים להורדת רמת שמנוניות העור בקרקפת, ושמירה על היגיינה של האזור באמצעות תכשירי שמפו שונים אותם תוכל למצוא בבתי המרקחת. תרופות מרשם כמו פינאסטריד ומינוקסידיל יעילות מאוד בטיפול בהתקרחות. אם לא חל שיפור, מומלץ לגשת לבדיקה אצל רופא עור להמשך הערכה. מידע נוסף על הטיפול התרופתי תוכל למצוא בקישור הבא: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=298
רופאים בתחום
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
רדיולוג, מנהל הדימות מחוז דן פתח תקווה, מנהל דימות מכון מור
ד"ר הילטון קנגיסר
ד"ר הילטון קנגיסר רפואת שיניים
4.9
( 25 חוות דעת )
"דר הילטון קנגיסר מקצועי, סבלני, מסביר ,ועדין ואכן ההרגשה היא לא טראומטית. הטיפול נעשה באווירה נינוחה. ההרגשה היא שהמטופל נמצא בידיים מיומנות…. ממליצה בחום…."
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 9 חוות דעת )
"יעל הייתה קשובה סבלנית, היא נהדרת עם ילדים והקדישה לנו תשומת לב מלאה והסבירה הכל לעומק ולעניין."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו