דלג לתוכן
תזונה נכונה לוויסות רמת הכולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האם זה נכון שרמת הכולסטרול שלי גבוה כי אני לא אוכלת תזונה המכילה שומנים? האוכל שלי מושתת על פירות, ירקות, תאנים ותמרים. הדיאטנית שלי טוענת שהיות שאני אוכלת כך, הגוף שלי משלים את החסר ויוצר שומנים, כי הוא לא מקבל אותם דרך התזונה, וכי הגוף לא יודע לווסת את עצמו, לכן הוא עובר את המינון הנכון ומגיע לערכים גבוהים של כולסטרול. לכן היא בנתה לי תפריט אוכל עם יותר שומנים ופחמימות. האם זה נכון?

תשובה:
נוכחות כולסטרול במזון וספיגתו בדם מפעילות מנגנון ויסות המעכב סינתזה של כולסטרול בתאי הכבד. לכן אכילה מוגברת של כולסטרול אינה בהכרח גורמת לעלייה של הכולסטרול בדם. ברוב המקרים, הצריכה במזון גבוהה מיכולת הוויסות, או שהוויסות לא יעיל, ולכן רמת הכולסטרול בדם עולה. הדבר תלוי גם בגורמים גנטיים. באדם בריא אמור להיות ויסות של רמת הכולסטרול, ואם הוא אינו מגיע מהמזון - הגוף יכול לייצר אותו, אך במקרה כזה, ייצורו לא יעלה על הכמות הנדרשת לגוף. אכילת שומן רווי (המצוי בבשר, ביצים, במוצרי חלב וכו') מעלה את הסינתזה של הכולסטרול ואת ריכוזו בדם, ואילו עם צריכת מזון המורכב בעיקר משומן בלתי רווי חלה ירידה בריכוז הכולסטרול, לכן מומלץ להמעיט בצריכה של שומן רווי. דיאטה העשירה בסיבים ובנוגדי חמצון כמו ירקות ופירות גורמת להעלאת רמת "הכולסטרול הטוב" (HDL) ועוזרת למנוע את הסיבוכים של רמת כולסטרול גבוהה (טרשת עורקים, מחלות לב כליליות ועוד). מידע נוסף על סוגי הכולסטרול השונים וחשיבותם תוכלי למצוא בדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=4
רופאים בתחום
ד"ר יצחק שוחט
ד"ר יצחק שוחט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אא״ג וניתוחי ראש וצוואר
מרפאת היכל השן
מרפאת היכל השן רפואת שיניים
מרפאת שיניים ותיקה בחולון (למעלה מ-20 שנה) העוסקת בהשתלות שיניים ואסתטיקה דנטלית
ד"ר לי הונג פן
ד"ר לי הונג פן רפואה סינית
בעלת תואר M.D מסין ופרופסור לרפואה סינית מסורתית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו