הימצאות ציסטות וטרופוזואידים של גיארדיה בצואה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל זה כ-5 שנים מג'יארדיה למבליה. בבדיקות צואה שאני מבצע פעם בחודש ישנו תיעוד כי קיימות הציסטות של הפרזיט. לאחרונה מופיע בבדיקות שיש לי ציסטות וטרופוזיטס. מה המשמעות של טרופוזיט? האם זה אומר שהפרזיט התפתח?

תשובה:
זיהום בג'יארדיה נגרם עקב כניסת הציסטות של הפתוגן למערכת העיכול (על ידי שתייה או אכילה). מהציסטות במעי משתחררים הטרופוזואידים (זהו הטפיל באחד משלבי התפתחותו), אשר בסביבת המעי הופכים חזרה לציסטות בעלות מבנה מורפולוגי ייחודי. אלו הציסטות אשר נמצאות במעי ואשר מתגלות כאשר מתבוננים בדגימת צואה במיקרוסקופ. בנוסף לציסטות, גם הטרופוזואידים נמצאים במעי, ולכן בצואה. אבחנת גיארדיה נעשית על ידי מציאת ציסטות או טרופוזואידים בצואה. לכן, למציאת טרופוזואיד בצואה אין משמעות, ואין הדבר אומר שהפרזיט התפתח. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד