תיקון ניתוחי של חזה יונה - פקטוס קרינאטום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23 ויש לי פקטוס קרינאטום בבית החזה. אני מרגיש מאוד נבוך בפני אנשים ותמיד מנסה להסתיר זאת. ראיתי שישנו ניתוח כירוגי בשביל לתקן מצב זה. אשמח אם תסבירו לי איך מבוצע הניתוח, כמה זמן הוא לוקח, אילו בדיקות צריך לעבור, ואם יישארו צלקות.

תשובה:
פקטוס קרינאטום - חזה יונה - הוא מום במבנה החזה המתפתח לעיתים בגיל ההתבגרות והולך ומחמיר עד שהגדילה נעצרת. ההשלכות הן בעיקר פסיכולוגיות וקוסמטיות, אך במקרים נדירים המום יכול לגרום לעקמת או לבעיות בריאות. האופציות הטיפוליות שישנן הן בעיקר ניתוחיות, אך לאחרונה הראו מחקרים כי ניתן להתאים מחוך (brace) המותאם אישית לחולה ונלבש לתקופה ארוכה, אך עדיין אין מסקנות, מכיוון שאין מעקב ארוך טווח. הניתוח לתיקון חזה יונה נחשב קל יחסית, ושיעור הצלחתו ושביעות רצון המנותחים מהפרוצדורה גבוה, למרות שיכולים להיות סיבוכים, אך רובם ככולם חולפים תוך זמן קצר. מידע יותר ספציפי לגבי הניתוח, כגון כמה זמן הוא נמשך וכיצד מבוצע, אמליץ לך לקבל מכירורג מומחה. שיהיה בהצלחה! ד"ר קרן גלרון - אינפומד