יחסי מין כמה ימים לאחר הביוץ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25, משתמשת במדבקות של אוורה כבר 10 חודשים. שמתי מדבקה ראשונה שבועיים אחרי המחזור, ובבדיקת אולטראסאונד ראו ביוץ 3 ימים לאחר מכן. מאחר שאני שומרת נידה, אקיים יחסי מין רק בעוד 4 ימים. האם אני בסיכון להיכנס להריון?

תשובה:
סביר מאוד להניח שאם תקיימי יחסי מין רק 4 ימים לאחר הביוץ, לא יתקיים מפגש ביצית-זרע, כלומר לא יושג הריון. ביצית שחורגת מהשחלה שורדת כ-48 שעות, ולכן אם לא מתקיים מפגש עם זרע במשך זמן זה, לא מתרחשת הפריה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד