הסיבות האפשריות לכאבים במותניים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מכאבים באיזור המותן כבר שנים רבות. הכאבים חזקים במיוחד בבוקר. אני מבקשת לדעת את הסיבה והאם ניתן לעשות משהו בעניין.

תשובה:
ישנן מספר סיבות שיכולות לגרום לכאבים באזור המותניים. לרוב מדובר בבעיות בכליות – אבן, דלקת או אבצס. עוד סיבות אפשריות הן שינגלס (שבדרך כלל מופיע עם פריחה או פצעים), דלקת מפרקים של עמוד השדרה או מחלה בדיסקים. האם יש לך עוד תופעות לוואי כמו חום, צריבה או דחיפות במתן שתן, או כאבים בזמן מאמץ? כדאי לפנות לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקות נוספות לשם בירור סיבת הכאבים – בדיקות דם ושתן, אולטרסאונד של הבטן. אם לא תימצא הבעיה, אפשר לעשות גם צילום של עמוד השדרה. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד