בקשר לבלוטת התריס - האם יש אפשרות שערכי ה TSH יהיו תקינים אך ערכ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בקשר לבלוטת התריס - האם יש אפשרות שערכי ה TSH יהיו תקינים אך ערכי ה T4 , T3 יהיו לא תקינים? או אם ה TSH תקין זה אומר שערכי ההורמונים תקינים אף הם? הסיבה לשאלה - הרופא שלי אמר שבקופ"ח לא מבצעים בדיקות להורמוני הבלוטה אם הורמון ה TSH יוצא תקין.

תשובה:
הסיבה להנחיה זו, היא שאם ערכי T3 T4, תקינים, תמיד ה TSH בתחום הנורמה, זאת כיוון שהוא רגיש יותר לשינויים מרמות ההורמונים ומשתנה ראשון אם יש בעיה בבלוטת התריס.